NRK Meny
Normal

Hushovd: – Edvald vinner i Tour de France

LILLEHAMMER (NRK): Etter Edvald Boasson Hagens vanvittige NM-avslutning, mener Thor Hushovd at Norge nå har to potensielle etappevinnere i Tour de France.

Edvald Boasson Hagen

GULLGUTT: Edvald Boasson Hagen tok gull på NM-fellesstarten i sykling.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Edvald Boasson Hagen

PEN I TØYET: Slik blir arbeidsantrekket for Edvald Boasson Hagen i Tour de France.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

NM-fellesstarten på Lillehammer så ut til å ende med et spurtoppgjør mellom Lars Petter Nordhaug, Vegard Stake Laengen og Truls Korsæth.

Men bare noen hundre meter før mål klarte Edvald Boasson hagen å hente inn utbrytergruppa, og inne på oppløpet sikret han en meget populær hjemmeseier på Lillehammer.

– Jeg var sliten og høy på stålet, jeg hadde ikke mer å gi opp VIP-veien, så det var godt vi klarte å hente dem. Det er utrolig stort, sier Hagen til NRK.

– Terrieren våkner

I målområdet sto den gamle spurtkongen Thor Hushovd og lot seg imponere. Han konstaterer at Edvald Boasson Hagen endelig viser tegn på gammel storhet, mindre enn ei uke før Tour de France.

– Han har kommet i kanonform i det siste. Jeg tror vi skal se opp for Edvald. Jeg spår han som en etappevinner, sier Hushovd til NRK, og utdyper:

– Han kommer til å gå i brudd, og når han går i brudd, så lukter han målstreken. Da våkner terrieren i Edvald Boasson Hagen, og når vi har sett ham sånn før, da er han uslåelig.

En etappeseier er da også målet.

– Jeg håper å klare det i løpet av tre uker, sier han

Sikker på Kristoff-seier

Tidliger i uka tok Edvald Boasson Hagen gull også på temporittet i NM.

Hagen vant søndagens ritt foran Odd Christian Eiking og Vegard Stake Laengen.

Alexander Kristoff hadde ingen sjanser og havnet langt bak teten, uten at det skaper bekymring en knapp uke før Tour de France-starten.

Hushovd er ogsså sterk i troen på at Kristoff vil dominere i touren.

– Kristoff har vist i hele år at han vinner mange sykkelløp. Hver gang han stiller opp, er han en vinnerkandidat. Det er noe rart som skjer hvis han ikke vinner en etappe, fastslår Hushovd.

Siste nytt

 • Bøkko går lagtempo

  Håvard Bøkko ersatter Sindre Henriksen på lagtempoen. Det bekrefter landslagssjef Sondre Skarli til NRK. Henriksen hadde store problemer på kvartfinalen. De to andre på laget er Sverre Lunde Pedersen og Simen Spieler Nilsen.

  Bøkko
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
 • Kasai sikter mot to nye OL

  Noriaki Kasai deltok i sitt første OL i 1992, og ble tidenes eldste OL-medaljør i Sotsji-lekene for fire år siden. Selv om det ikke har blitt noen medaljer i Sør-Korea, så sikter han videre, skriver Eurosport. Hvis japaneren gjennomfører målet sitt vil han være 53 år når han hopper under OL i 2026.

  Kasai
  Foto: LEHTIKUVA / Reuters
 • Gull-Krüger: – Surrealistisk

  Simen Hegstad Krüger viste frem OL-medaljene da han landet på Gardermoen mandag.

  – Hele OL har vært en surrealistisk opplevelse. Jeg trenger noen dager for å lande litt. Jeg tror fortsatt ikke helt at medlajene er mine når jeg ser på dem, sier han.

  Simen Hegstad Krüger
  Foto: MARTIN JUTKVAM

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang