NRK Meny
Normal

Hushovd: – Edvald vinner i Tour de France

LILLEHAMMER (NRK): Etter Edvald Boasson Hagens vanvittige NM-avslutning, mener Thor Hushovd at Norge nå har to potensielle etappevinnere i Tour de France.

Edvald Boasson Hagen

GULLGUTT: Edvald Boasson Hagen tok gull på NM-fellesstarten i sykling.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Edvald Boasson Hagen

PEN I TØYET: Slik blir arbeidsantrekket for Edvald Boasson Hagen i Tour de France.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

NM-fellesstarten på Lillehammer så ut til å ende med et spurtoppgjør mellom Lars Petter Nordhaug, Vegard Stake Laengen og Truls Korsæth.

Men bare noen hundre meter før mål klarte Edvald Boasson hagen å hente inn utbrytergruppa, og inne på oppløpet sikret han en meget populær hjemmeseier på Lillehammer.

– Jeg var sliten og høy på stålet, jeg hadde ikke mer å gi opp VIP-veien, så det var godt vi klarte å hente dem. Det er utrolig stort, sier Hagen til NRK.

– Terrieren våkner

I målområdet sto den gamle spurtkongen Thor Hushovd og lot seg imponere. Han konstaterer at Edvald Boasson Hagen endelig viser tegn på gammel storhet, mindre enn ei uke før Tour de France.

– Han har kommet i kanonform i det siste. Jeg tror vi skal se opp for Edvald. Jeg spår han som en etappevinner, sier Hushovd til NRK, og utdyper:

– Han kommer til å gå i brudd, og når han går i brudd, så lukter han målstreken. Da våkner terrieren i Edvald Boasson Hagen, og når vi har sett ham sånn før, da er han uslåelig.

En etappeseier er da også målet.

– Jeg håper å klare det i løpet av tre uker, sier han

Sikker på Kristoff-seier

Tidliger i uka tok Edvald Boasson Hagen gull også på temporittet i NM.

Hagen vant søndagens ritt foran Odd Christian Eiking og Vegard Stake Laengen.

Alexander Kristoff hadde ingen sjanser og havnet langt bak teten, uten at det skaper bekymring en knapp uke før Tour de France-starten.

Hushovd er ogsså sterk i troen på at Kristoff vil dominere i touren.

– Kristoff har vist i hele år at han vinner mange sykkelløp. Hver gang han stiller opp, er han en vinnerkandidat. Det er noe rart som skjer hvis han ikke vinner en etappe, fastslår Hushovd.

Siste nytt

 • Vinduet stengt i Italia

  Etter klokken 20 i kveld kan ikke Serie A-klubbene hente flere spillere denne sommeren. På en rolig siste dag ble det klart at Arsenal-duoen David Ospina og Joel Campbell går til henholdsvis Napoli og Frosinone, Simone Zaza fra Valencia til Torino, mens Diego Laxalt (Genoa) og Samu Castillejo (Villareal) ble presentert som Milan-spillere.

  Klubblegenden Claudio Marchisio er løst fra kontrakten etter 25 år i Juventus.

  Premier League - Arsenal vs Stoke City
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Liverpool-stopper klar for Cagliari

  Den tidligere Vålerenga-forsvareren Ragnar Klavan forlater Liverpool til fordel for Serie A-klubben Cagliari. Det bekreftet engelskmennene fredag kveld. Italienerne betaler angivelig drøyt 20 millioner kroner for Klavan.

  Man United Liverpool Soccer
  Foto: Tony Ding / AP
 • Weng slått av 20-åring

  Det ble norsk seier i begge sprintklassene da langrennsløperne fullførte del tre av Toppidrettsveka fredag.

  Vind-løper Mathilde Myhrvold vant A-finalen blant kvinnene foran slovenske Katja Visnar. Heidi Weng knep tredjeplassen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld