Boasson Hagen satset alt – men så sviktet kreftene

BRIOUDE/OSLO (NRK): På den niende etappen av Tour de France var Edvald Boasson Hagen lenge med i tet. Det holdt allikevel ikke helt inn for nordmannen. Daryl Impey tok sin første etappeseier i Tour de France.

Tour de France - The 170.5-km Stage 9 from Saint-Etienne to Brioude

VAR NÆRE: Edvald Boasson Hagen var frisk på dagens etappe. Men det ville seg ikke helt for nordmannen.

Foto: Christian Hartmann / Reuters

– Det var en utrolig tøff dag i går. Det er lenge siden jeg har følt meg så sliten som jeg følte meg i går kveld, sa Edvald Boasson Hagen til NRK før etappen.

På selveste nasjonaldagen til Frankrike, skulle nordmannen med tre etappeseire i Tour de France lenge være med. Han satt i et brudd som holdt hele veien inn. Men det ble for tungt for Boasson Hagen også i dag, som falt fra rett før den siste kategoriserte stigningen.

– Det var bra å være i bruddet, men jeg følte ganske tidlig at jeg ikke hadde helt dagen, sier nordmannen til NRK etter etappen.

Sør-afrikanske Daryl Impey stakk av med seieren. Hans første etappeseier i rittet. Julian Alaphilippe beholder den gule trøyen, 23 sekunder foran Giulio Ciccone i sammendraget.

Boasson Hagen stivnet virkelig til og kom i mål over syv minutter bak Impey.

Vant innlagt spurt

Nordmannen var pigg i starten av dagens etappe fra Saint-Étienne til Brioude.

– Jeg skal prøve å være med fra start og gå i brudd, sa Boasson Hagen.

Og det klarte han. For tidlig i dagens 170.5 kilometer lange etappe, satt Edvald Boasson Hagen i brudd med 13 andre ryttere.

Med 133 kilometer igjen, passerte bruddet etappens eneste førstekategoriserte stigning opp Mur D'Aurec-Sur-Loire. Der var luken hele syv og et halvt minutt ned til hovedfeltet.

Boasson Hagen i brudd

I BRUDD: Edvald Boasson Hagen var tidlig med i bruddet som viste seg å sykle alene helt inn til mål.

Foto: Jeff Pachoud / AFP

Etter dette økte bare bruddet forspranget ned til hovedfeltet.

Ved etappens innlagte spurt, nesten halvveis ut i etappen, var nordmannen nok en gang påskrudd i bruddet. Dimension Data-syklisten vant spurten og tok med seg 20 spurtpoeng.

Opp den andre kategoriserte stigningen klarte heller ikke hovedfeltet å ta innpå. Da var det så å si klart at dagens vinner skulle befinne seg i bruddet.

Falt bak

Men med ca. 40 kilometer igjen, så dro Jasper Stuyven, Iván García Cortina og Tiesj Benoot til i bruddet.

– Bekymringsverdig for Boasson Hagen, sa NRKs sykkelkommentator Ole Kristian Stoltenberg da.

Men nordmannen klarte å komme seg tilbake til bruddet. I mellomtiden hadde allikevel Lukas Pöstlberger dratt fra bruddet og fikk en luke på over halvminuttet.

Tour de France - The 170.5-km Stage 9 from Saint-Etienne to Brioude

KUNNE JUBLE: Daryl Impey tok sin første etappeseier i Tour de France.

Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters

Og etter dette falt Boasson Hagen lengre og lenger bak. Mens deler av bruddet tok igjen Pöstlberger, var rudsbygdingen halvminuttet bak før den siste kategoriserte stigningen 13 kilometer fra mål.

På toppen av den siste stigningen var Boasson Hagen ferdig. Ett minutt bak sørafrikanske Daryl Impey og belgiske Tiesj Benoot i tet. I spurten ble Impey for sterk for belgieren og tok seieren på Bastilledagen i Brioude.

Siste nytt

 • Frisk endte uten poeng i CHL

  Frisk Asker tapte onsdag 3-7 mot finske Tappara og ryker ut av gruppespillet i Champions Hockey League med null poeng fra seks kamper. Det er aller første gang at et norsk lag ikke tar et eneste poeng i løpet av CHL-gruppespillet. Tidligere har Vålerenga (2014) og Stavanger (2017) tatt ett poeng, ifølge Budstikka.

  Anders Bastiansen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Sævik scorte i PSG-triumf

  Karina Sævik fant veien til nettmaskene i mesterligaen for PSG. Ti minutter ut i kampen banken Norges landslagsspiller inn det første av tre scoringen i 1. omgang. Sæviks PSG møtte Breidablik i mesterligaens første av to åttedelsfinaler.

  Karina Sævik
  Foto: Paris Saint-Germain
 • Syrstad Engens Wolfsburg vant

  Ingrid Syrstad Engen spilte hele kampen for Wolfsburg da de i dag vant 6-0 mot nederlandske Twente i den første av to kamper i åttedelsfinalen i mesterligaen. Returoppgjøret i Nederland spilles 30. oktober.

  Landskamp fotball kvinner: Norge-England (2-1).
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal