Hopp til innhold

Boasson Hagen bryter Tour de France

TOURS/OSLO (NRK.no): Syklisten Edvald Boasson Hagen brakk skulderen i velten i Tour de France. Rittet er nå over for nordmannen.

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen tok salto over styret og gikk rett i asfalten på torsdagens Tour de France-etappe. Nordmannen er sendt til sykehus for undersøkelse. (Bildet er gjengitt med tillatelse fra TV 2).

Foto: Skjermdump fra TV 2

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen holdt seg til venstre skulder da han tråkket over mållinjen på den 12. etappen. Minutter senere ble han sendt til sykehus for undersøkelse.

Foto: PASCAL GUYOT / Afp

Team Sky bekrefter på sine nettsider at Boasson Hagen ikke kan fortsette Tour de France.

Nordmannen har pådratt seg et brudd i høyre skulderblad.

– Bruddet krever heldigvis ikke operasjon, men Edvald reiser tilbake til Norge for videre undersøkelser og behandling. Vi gleder oss til å se ham kjøre igjen en gang over sommeren, sier laglege Alan Farrell.

– Det er trist for Edvald og et slag for laget at han er tvunget til å forlate Tour de France, sier Sky-sjef sir Dave Brailsford.

Han legger til at det ikke blir «noen forandringer i planene», og at Sky fortsatt har god tro på å hjelpe sammenlagtleder Chris Froome til seier.

For «omtåket» til å uttale seg

Edvald Boasson Hagen (26) skulle egentlig møte norsk presse torsdag kveld, men Sky-ledelsen velger å skjerme nordmannen.

– Han har store smerter og er for «omtåket» til å uttale seg, opplyser Team Sky til NRK.no.

Boasson Hagen har fått smertestillende for skulderbruddet.

– Jeg har det vondt

En tydelig preget Edvald Boasson Hagen var svært ordknapp da han møtte det norske pressekorpset etter å ha fått sjekket skulderen for bruddskader.

– Jeg har det vondt, svarer rytteren på spørsmål om hva status er.

– Er det et brudd?

– Vi tar det senere.

– Får vi se deg til start fredag?

– Vi tar det senere, gjentar Boasson Hagen.

Nordmannen ønsket altså ikke å svare på flere spørsmål om skaden han pådro seg under en massevelt på torsdagens etappe.

– Kunne hatt det bedre

Boasson Hagen bar tydelig preg over smellen han fikk i velten, men noen minutter tidligere pratet NRK.no med en langt mer optimistisk rytter.

Jeg kunne hatt det bedre. Jeg skal til en sjekk nå, men jeg tror ikke noe er brukket. Jeg skal ta en tur og scanne litt, sa Edvald Boasson Hagen til det norske pressekorpset etter etappen.

Da var nordmannen på vei inn i en bil for å bli fraktet til sykehus for røntgenundersøkelse etter den stygge velten på den 12. etappen av Tour de France.

Tre kilometer gikk flere ryttere i asfalten, blant dem norske Boasson Hagen. TV 2s tv-bilder viser at Sky-rytteren ble kastet over sykkelstyret og landet i bakken på den ene skulderen.

– Det var spurt og fullt kaos, så tok jeg salto over styret, sier nordmannen.

Håper å fortsette

Da nordmannen tråkket i mål minutter senere, holdt han seg til den forslåtte skulderen og skar grimaser. Etter en rask tur i lagbussen, hvor han ble undersøkt av legen, ble nordmannen sendt videre til sykehus.

– Det er ikke så mye skrubbsår, bare vondt, sa Boasson Hagen.

– Jeg håper å være på start i morgen, sa han.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen kom seg på beina etter krasjen, men var ikke den eneste rytteren som slet med smerter. Gregory Henderson fikk også en skikkelig smell.

Foto: PASCAL GUYOT / Afp

Optimistiske sjefer

Danske Carsten Jeppesen i Sky-apparatet forteller til dansk TV 2 at de ennå ikke kan fastslå noe rundt skadeomfanget til nordmannen.

– Han har slått kragebeinet og skal til sykehuset for å ta røntgenbilder. Han har vondt, men vi må vente på resultatet før vi kan si noe mer, sa Jeppesen.

Sky-sjef Dave Brailsford fortalte i et intervju med TV 2 at Boasson Hagen ikke skal ha pådratt seg brudd.

– Han har store smerter, men det er ikke brudd i kragebeinet. Edvald er en tøff fyr, og hvis han kan fortsette rittet, vil han gjøre det, sa han.

Richie Porte var også innblandet i velten på etappen, men skal ha tråkket i mål uten større skader.

Flere Sky-skader

Boasson Hagen er en av Sky-kaptein Chris Froomes viktigste hjelperyttere i rittet, og hvis nordmannen må bryte, vil det være uheldig for et allerede skadeskutt Sky-lag.

– Det vil være et stor tap, men vi må vente og se. De er noen tøffe karer, så vi krysser fingrene for at han kommer tilbake, sa Jeppesen rett etter målgang.

Sky-laget står igjen med åtte ryttere etter at Vasili Kiryienka ikke klarte tidsfristen på den 9. etappen av rittet.

I tillegg kjører Geraint Thomas med brudd etter at han var innblandet i den stygge velten på den første etappen av det tøffe rittet.

Siste nytt

  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål tre minutter ut i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB
  • Skaslien og Nedregotten tapte nervepirrende VM-semifinale

    Curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten kom til kort i VM-semifinalen fredag, etter en semifinale hvor det bølget frem og tilbake og ikke ble avgjort før siste stein.

    I kampen mot Estland fikk Norge et tidlig overtak og ledet 4-2 etter fire omganger. Estland slo tilbake og tok tre poeng i den femte omgangen, men Norge fikk igjen overtaket etter å ha tatt to poeng i den sjette omgangen.

    Med ledelse 6-5 hadde Norge en viss kontroll før de siste to omgangene, men to poeng til Estland sørget for full spenning inn i den siste ordinære omgangen.

    Norge trengte der ett poeng for å skaffe en ekstraomgang og to poeng for å vinne, hvor Norge hadde den siste steinen.

    Estland fikk plassert sin siste stein midt i boet og da klarte ikke det norske paret å svare. Dermed ble det ett estisk poeng og 8-6 til Estland totalt.

    Skaslien og Nedregotten tok sølv i VM tilbake i 2021. Sølv ble det også i OL i 2022. Lørdag blir det VM-bronsefinale mot Sveits.

    Nedregotten Skaslien
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Norges ishockeykvinner vant etter straffer – styrer mot plass i elite-VM

    Norge kan for første gang siden 1997 år bli å se i elite-VM i ishockey for kvinner. Etter straffeseier over Nederland er opprykkshåpet tent før siste runde.

    Norge spiller for øyeblikket VM 1. divisjon i Østerrike og kjemper om opprykk sammen med flere andre lag.

    Seieren over Nederland kom i en tett affære i Klagenfurt. Etter tre målløse perioder måtte lagene ut i forlengning og etter hvert straffer. Der ble Emilie Kruse og Mathea Fischer avgjørende for Norge med sine scoringer.

    Med fredagens triumf ligger Norge to poeng bak Frankrike på tabelltopp etter fire kamper. Ungarn er to poeng bak Norge med én kamp mindre spilt, og dermed kan ungarerne klatre forbi med seier over Østerrike senere fredag.

    Ungarn og Frankrike skal imidlertid møte hverandre i siste runde, og dessuten har Norge slått begge lag tidligere i turneringen.

    Dermed trenger Norge å slå bunnlaget Sør-Korea etter ordinær tid for å sikre opprykket til elite-VM. Om lag ender likt på poeng, blir kampene innbyrdes tellende for å skille dem.

    De to beste etter fem runder rykker opp til elite-VM i Tsjekkia neste år. (NTB)

    André Lysenstøen, landslagstrener ishockey kvinner
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal