Hopp til innhold

Boasson Hagen bryter Tour de France

TOURS/OSLO (NRK.no): Syklisten Edvald Boasson Hagen brakk skulderen i velten i Tour de France. Rittet er nå over for nordmannen.

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen tok salto over styret og gikk rett i asfalten på torsdagens Tour de France-etappe. Nordmannen er sendt til sykehus for undersøkelse. (Bildet er gjengitt med tillatelse fra TV 2).

Foto: Skjermdump fra TV 2

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen holdt seg til venstre skulder da han tråkket over mållinjen på den 12. etappen. Minutter senere ble han sendt til sykehus for undersøkelse.

Foto: PASCAL GUYOT / Afp

Team Sky bekrefter på sine nettsider at Boasson Hagen ikke kan fortsette Tour de France.

Nordmannen har pådratt seg et brudd i høyre skulderblad.

– Bruddet krever heldigvis ikke operasjon, men Edvald reiser tilbake til Norge for videre undersøkelser og behandling. Vi gleder oss til å se ham kjøre igjen en gang over sommeren, sier laglege Alan Farrell.

– Det er trist for Edvald og et slag for laget at han er tvunget til å forlate Tour de France, sier Sky-sjef sir Dave Brailsford.

Han legger til at det ikke blir «noen forandringer i planene», og at Sky fortsatt har god tro på å hjelpe sammenlagtleder Chris Froome til seier.

For «omtåket» til å uttale seg

Edvald Boasson Hagen (26) skulle egentlig møte norsk presse torsdag kveld, men Sky-ledelsen velger å skjerme nordmannen.

– Han har store smerter og er for «omtåket» til å uttale seg, opplyser Team Sky til NRK.no.

Boasson Hagen har fått smertestillende for skulderbruddet.

– Jeg har det vondt

En tydelig preget Edvald Boasson Hagen var svært ordknapp da han møtte det norske pressekorpset etter å ha fått sjekket skulderen for bruddskader.

– Jeg har det vondt, svarer rytteren på spørsmål om hva status er.

– Er det et brudd?

– Vi tar det senere.

– Får vi se deg til start fredag?

– Vi tar det senere, gjentar Boasson Hagen.

Nordmannen ønsket altså ikke å svare på flere spørsmål om skaden han pådro seg under en massevelt på torsdagens etappe.

– Kunne hatt det bedre

Boasson Hagen bar tydelig preg over smellen han fikk i velten, men noen minutter tidligere pratet NRK.no med en langt mer optimistisk rytter.

Jeg kunne hatt det bedre. Jeg skal til en sjekk nå, men jeg tror ikke noe er brukket. Jeg skal ta en tur og scanne litt, sa Edvald Boasson Hagen til det norske pressekorpset etter etappen.

Da var nordmannen på vei inn i en bil for å bli fraktet til sykehus for røntgenundersøkelse etter den stygge velten på den 12. etappen av Tour de France.

Tre kilometer gikk flere ryttere i asfalten, blant dem norske Boasson Hagen. TV 2s tv-bilder viser at Sky-rytteren ble kastet over sykkelstyret og landet i bakken på den ene skulderen.

– Det var spurt og fullt kaos, så tok jeg salto over styret, sier nordmannen.

Håper å fortsette

Da nordmannen tråkket i mål minutter senere, holdt han seg til den forslåtte skulderen og skar grimaser. Etter en rask tur i lagbussen, hvor han ble undersøkt av legen, ble nordmannen sendt videre til sykehus.

– Det er ikke så mye skrubbsår, bare vondt, sa Boasson Hagen.

– Jeg håper å være på start i morgen, sa han.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen kom seg på beina etter krasjen, men var ikke den eneste rytteren som slet med smerter. Gregory Henderson fikk også en skikkelig smell.

Foto: PASCAL GUYOT / Afp

Optimistiske sjefer

Danske Carsten Jeppesen i Sky-apparatet forteller til dansk TV 2 at de ennå ikke kan fastslå noe rundt skadeomfanget til nordmannen.

– Han har slått kragebeinet og skal til sykehuset for å ta røntgenbilder. Han har vondt, men vi må vente på resultatet før vi kan si noe mer, sa Jeppesen.

Sky-sjef Dave Brailsford fortalte i et intervju med TV 2 at Boasson Hagen ikke skal ha pådratt seg brudd.

– Han har store smerter, men det er ikke brudd i kragebeinet. Edvald er en tøff fyr, og hvis han kan fortsette rittet, vil han gjøre det, sa han.

Richie Porte var også innblandet i velten på etappen, men skal ha tråkket i mål uten større skader.

Flere Sky-skader

Boasson Hagen er en av Sky-kaptein Chris Froomes viktigste hjelperyttere i rittet, og hvis nordmannen må bryte, vil det være uheldig for et allerede skadeskutt Sky-lag.

– Det vil være et stor tap, men vi må vente og se. De er noen tøffe karer, så vi krysser fingrene for at han kommer tilbake, sa Jeppesen rett etter målgang.

Sky-laget står igjen med åtte ryttere etter at Vasili Kiryienka ikke klarte tidsfristen på den 9. etappen av rittet.

I tillegg kjører Geraint Thomas med brudd etter at han var innblandet i den stygge velten på den første etappen av det tøffe rittet.

Siste nytt

 • Medier: Rashford i bilulykke etter Burnley-seieren

  Flere engelske medier melder at Manchester Uniteds Marcus Rashford var involvert i en bilkrasj etter seieren mot Burnley lørdag kveld.

  Ifølge Daily Star skal Rashford først ha tatt buss med laget til klubbens treningsfelt, før han krasjet å vei ut av treningsanlegget.

  Rashford skal ha kommet seg uskadet unna ulykken.

  Britain Soccer Man United Rashford
  Foto: Jon Super / AP
 • Ruud sørget for Europas første poeng i Laver Cup

  Etter en miserabel start for Europa-laget i Laver Cup bidro Casper Ruud med et lyspunkt med seier 7-6, 6–2 over amerikanske Tommy Paul.

  Første sett, som strakte seg over nesten én time, ble jevnt og gikk til tiebreak, som Ruud til slutt vant 8–6. I andre sett fikk nordmannen en noe lettere reise, og vant settet 6–2.

  Ruuds seier ga Europa to poeng, og stillingen i Laver Cup er dermed 2–6.

  Casper Ruud gliser etter Europas første seier i årets Laver cup.
  Foto: DARRYL DYCK / AP
 • Verstappen vant igjen - nærmer seg VM-tittelen

  Max Verstappen tok sin seier nummer 13 av 16 mulige i årets formel 1-sesong da han lekte seg med konkurrentene i Japan søndag.

  Red Bulls Verstappen vant foran McLarens Lando Norris. Sistnevnte hadde rundt 20 sekunder opp til vinneren. Oscar Piastri ble nummer tre og havnet på pallen for første gang i karrieren.

  Den regjerende verdensmesteren fra Nederland startet i beste startspor og ledet løpet fra start til mål.

  Verstappens triumf gjorde også at Red Bull sikret seg kontruktørmesterskapet med seks runder igjen av sesongen.

  Verstappen kan selv allerede bli verdensmester i neste VM-runde. (NTB)

  Max Verstappen på podiet etter seieren i Japan.
  Foto: ISSEI KATO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Insekts-«buzz» i Formel 1 00:46
Neste