NRK Meny
Normal

Boasson Hagen bryter Tour de France

TOURS/OSLO (NRK.no): Syklisten Edvald Boasson Hagen brakk skulderen i velten i Tour de France. Rittet er nå over for nordmannen.

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen tok salto over styret og gikk rett i asfalten på torsdagens Tour de France-etappe. Nordmannen er sendt til sykehus for undersøkelse. (Bildet er gjengitt med tillatelse fra TV 2).

Foto: Skjermdump fra TV 2

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen holdt seg til venstre skulder da han tråkket over mållinjen på den 12. etappen. Minutter senere ble han sendt til sykehus for undersøkelse.

Foto: PASCAL GUYOT / Afp

Team Sky bekrefter på sine nettsider at Boasson Hagen ikke kan fortsette Tour de France.

Nordmannen har pådratt seg et brudd i høyre skulderblad.

– Bruddet krever heldigvis ikke operasjon, men Edvald reiser tilbake til Norge for videre undersøkelser og behandling. Vi gleder oss til å se ham kjøre igjen en gang over sommeren, sier laglege Alan Farrell.

– Det er trist for Edvald og et slag for laget at han er tvunget til å forlate Tour de France, sier Sky-sjef sir Dave Brailsford.

Han legger til at det ikke blir «noen forandringer i planene», og at Sky fortsatt har god tro på å hjelpe sammenlagtleder Chris Froome til seier.

For «omtåket» til å uttale seg

Edvald Boasson Hagen (26) skulle egentlig møte norsk presse torsdag kveld, men Sky-ledelsen velger å skjerme nordmannen.

– Han har store smerter og er for «omtåket» til å uttale seg, opplyser Team Sky til NRK.no.

Boasson Hagen har fått smertestillende for skulderbruddet.

– Jeg har det vondt

En tydelig preget Edvald Boasson Hagen var svært ordknapp da han møtte det norske pressekorpset etter å ha fått sjekket skulderen for bruddskader.

– Jeg har det vondt, svarer rytteren på spørsmål om hva status er.

– Er det et brudd?

– Vi tar det senere.

– Får vi se deg til start fredag?

– Vi tar det senere, gjentar Boasson Hagen.

Nordmannen ønsket altså ikke å svare på flere spørsmål om skaden han pådro seg under en massevelt på torsdagens etappe.

– Kunne hatt det bedre

Boasson Hagen bar tydelig preg over smellen han fikk i velten, men noen minutter tidligere pratet NRK.no med en langt mer optimistisk rytter.

Jeg kunne hatt det bedre. Jeg skal til en sjekk nå, men jeg tror ikke noe er brukket. Jeg skal ta en tur og scanne litt, sa Edvald Boasson Hagen til det norske pressekorpset etter etappen.

Da var nordmannen på vei inn i en bil for å bli fraktet til sykehus for røntgenundersøkelse etter den stygge velten på den 12. etappen av Tour de France.

Tre kilometer gikk flere ryttere i asfalten, blant dem norske Boasson Hagen. TV 2s tv-bilder viser at Sky-rytteren ble kastet over sykkelstyret og landet i bakken på den ene skulderen.

– Det var spurt og fullt kaos, så tok jeg salto over styret, sier nordmannen.

Håper å fortsette

Da nordmannen tråkket i mål minutter senere, holdt han seg til den forslåtte skulderen og skar grimaser. Etter en rask tur i lagbussen, hvor han ble undersøkt av legen, ble nordmannen sendt videre til sykehus.

– Det er ikke så mye skrubbsår, bare vondt, sa Boasson Hagen.

– Jeg håper å være på start i morgen, sa han.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen kom seg på beina etter krasjen, men var ikke den eneste rytteren som slet med smerter. Gregory Henderson fikk også en skikkelig smell.

Foto: PASCAL GUYOT / Afp

Optimistiske sjefer

Danske Carsten Jeppesen i Sky-apparatet forteller til dansk TV 2 at de ennå ikke kan fastslå noe rundt skadeomfanget til nordmannen.

– Han har slått kragebeinet og skal til sykehuset for å ta røntgenbilder. Han har vondt, men vi må vente på resultatet før vi kan si noe mer, sa Jeppesen.

Sky-sjef Dave Brailsford fortalte i et intervju med TV 2 at Boasson Hagen ikke skal ha pådratt seg brudd.

– Han har store smerter, men det er ikke brudd i kragebeinet. Edvald er en tøff fyr, og hvis han kan fortsette rittet, vil han gjøre det, sa han.

Richie Porte var også innblandet i velten på etappen, men skal ha tråkket i mål uten større skader.

Flere Sky-skader

Boasson Hagen er en av Sky-kaptein Chris Froomes viktigste hjelperyttere i rittet, og hvis nordmannen må bryte, vil det være uheldig for et allerede skadeskutt Sky-lag.

– Det vil være et stor tap, men vi må vente og se. De er noen tøffe karer, så vi krysser fingrene for at han kommer tilbake, sa Jeppesen rett etter målgang.

Sky-laget står igjen med åtte ryttere etter at Vasili Kiryienka ikke klarte tidsfristen på den 9. etappen av rittet.

I tillegg kjører Geraint Thomas med brudd etter at han var innblandet i den stygge velten på den første etappen av det tøffe rittet.

Siste nytt

 • Remis for Carlsen

  Magnus Carlsen spilte remis også i fredagens 2. runde av turneringen Shamkir Chess torsdag. Nordmannen hadde hvite brikker mot tsjekkeren David Navara.

  Lørdag møter Carlsen hjemmefavoritten Rauf Mamedov fra Aserbajdsjan.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Start henter ny keeper

  Med Håkon Opdal ute til sommeren, hadde Start kun én seniorkeeper. Nå har klubben hentet tyske Jonas Deumeland, har de to.

  – Med situasjonen som oppstod med Håkon, måtte vi foreta oss noe, sier sportslig leder Tor-Kristian Karlsen.

  Tor-Kristian Karlsen
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Felder tar over Østerrike

  Andreas Felder er mannen som skal få Østerrikes hopplandslag tilbake i verdenstoppen. Felder ble presentert av det østerrikske skiforbundet fredag.

  – Jeg er overrasket over at jeg fikk tilbudet, men ser fram til oppgaven, sier Felder.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag