Hopp til innhold

Sønderknust Bø etter 4.-plass på VMs siste dag: – Et personlig nederlag

ANTERSELVA/OSLO (NRK): Johannes Thingnes Bø var overlegen på VMs siste distanse. Samtidig ble storebror Tarjei sittende knust i målområdet.

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg følte meg superlett. Det er ett av mine beste løp, sier Johannes Thingnes Bø til NRK etter VM-gullet på fellesstarten i skiskyting.

Med fire fulle hus var det egentlig aldri noe særlig tvil om hvem som skulle vinne fellesstarten i VM i skiskyting.

Siste runde ble en ren parademarsj for Thingnes Bø. Like bra gikk det ikke for storebror Tarjei.

Knust etter fjerdeplass

Tarjei Bø kjempet nemlig lenge om bronsemedaljen, men i spurten måtte nordmannen se seg slått av franske Emilien Jacquelin. Han endte dermed som nummer fire. Også sølvet ble fransk og gikk til Quentin Fillon Maillet.

I målområdet ble storebror Bø sittende og holde seg for ansiktet og tørke tårer.

– Det er en jubeldag når han (Johannes Thingnes Bø) vinner gull, men personlig var det et nederlag å bli nummer fire. Jeg gjør et bra løp, men skulle gjerne klatret en plass til der, sier Bø til NRK etter løpet.

Ut etter siste skyting var Tarjei Bø nummer fire, syv sekunder bak franskmannen. Bø hentet inn Jaquelin, men i spurten hadde han ikke mer å gå med.

– Fjerdeplasser er jo det verste som kan skje. Det er mange som snakker om gode prestasjoner, og det er jo det. Men det er medaljer jeg liker og alle trakter etter i mesterskap. Og når du står der uten individuelle medaljer, og det er snakk om marginer, så er det litt tøft, sier Tarjei Bø.

– Klarer du å feire nå?

– Det vet jeg ikke helt, egentlig. Jeg må klare å feire Johannes og Marte litt, men mest av alt har jeg bare lyst til å koble ut litt.

Gullvinner Johannes sier brorens fjerdeplass er et skår i gleden.

VM i skiskyting i Anterselva 2020 - 15 km fellesstart menn

MEDALJEFANGST: Johannes Thingnes Bø endte med seks medaljer i VM: Tre gull og tre sølv.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Det er synd for familiehjertet å se at Tarjei går inn på fjerdeplass og går glipp av medaljen. Vi ser hvor mye det betyr for han, så da legger det en liten demper for meg i målområdet, selv om jeg er veldig glad, sier Thingnes Bø til NRK etter løpet.

Franske Jacquelin sier han føler med Tarjei Bø etter fjerdeplassen. Samtidig mener franskmannen at Bø gjorde en feil da han angrep mot slutten. Bø gjorde nemlig samme feil som Thingnes Bø gjorde i duell med Jacquelin på jaktstarten.

– Han ga meg to meter på innsiden, sånn at jeg kunne gå der. Jeg mener det var en feil. Han lot meg gå der Johannes lot meg gå på jaktstarten. Da han gjorde det, visste jeg nøyaktig hva jeg måtte gjøre, smiler bronsevinneren.

  • Se video av Tarjei Bø i målområdet øverst i saken.

– Ett av de beste mesterskapene noensinne

Også landslagstrener Siegfried Mazet måtte tørke tårer etter at Bø-brødrene var i mål.

– Om vi ser tilbake på hele uken, med laget, jentelaget, Marte og gutta. Det har vært så intensivt. Nå er det siste rennet, og vi avsluttet på denne måten. Dette vil for alltid, for alltid, bli stående som ett av de beste verdensmesterskapene noensinne, sier Mazet.

– Hvorfor?

– Det er så mye følelser. I går var vi ikke så fornøyde. Gutta tok det så bra, forsøkte å være de beste. Når man er trener, og vi jobber så hardt for å klare det, så er det så godt når man lykkes.

Norge klarte målet sitt og ble VMs beste nasjon med sine seks gull.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal