Hopp til innhold

Sønderknust Bø etter 4.-plass på VMs siste dag: – Et personlig nederlag

ANTERSELVA/OSLO (NRK): Johannes Thingnes Bø var overlegen på VMs siste distanse. Samtidig ble storebror Tarjei sittende knust i målområdet.

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg følte meg superlett. Det er ett av mine beste løp, sier Johannes Thingnes Bø til NRK etter VM-gullet på fellesstarten i skiskyting.

Med fire fulle hus var det egentlig aldri noe særlig tvil om hvem som skulle vinne fellesstarten i VM i skiskyting.

Siste runde ble en ren parademarsj for Thingnes Bø. Like bra gikk det ikke for storebror Tarjei.

Knust etter fjerdeplass

Tarjei Bø kjempet nemlig lenge om bronsemedaljen, men i spurten måtte nordmannen se seg slått av franske Emilien Jacquelin. Han endte dermed som nummer fire. Også sølvet ble fransk og gikk til Quentin Fillon Maillet.

I målområdet ble storebror Bø sittende og holde seg for ansiktet og tørke tårer.

– Det er en jubeldag når han (Johannes Thingnes Bø) vinner gull, men personlig var det et nederlag å bli nummer fire. Jeg gjør et bra løp, men skulle gjerne klatret en plass til der, sier Bø til NRK etter løpet.

Ut etter siste skyting var Tarjei Bø nummer fire, syv sekunder bak franskmannen. Bø hentet inn Jaquelin, men i spurten hadde han ikke mer å gå med.

– Fjerdeplasser er jo det verste som kan skje. Det er mange som snakker om gode prestasjoner, og det er jo det. Men det er medaljer jeg liker og alle trakter etter i mesterskap. Og når du står der uten individuelle medaljer, og det er snakk om marginer, så er det litt tøft, sier Tarjei Bø.

– Klarer du å feire nå?

– Det vet jeg ikke helt, egentlig. Jeg må klare å feire Johannes og Marte litt, men mest av alt har jeg bare lyst til å koble ut litt.

Gullvinner Johannes sier brorens fjerdeplass er et skår i gleden.

VM i skiskyting i Anterselva 2020 - 15 km fellesstart menn

MEDALJEFANGST: Johannes Thingnes Bø endte med seks medaljer i VM: Tre gull og tre sølv.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Det er synd for familiehjertet å se at Tarjei går inn på fjerdeplass og går glipp av medaljen. Vi ser hvor mye det betyr for han, så da legger det en liten demper for meg i målområdet, selv om jeg er veldig glad, sier Thingnes Bø til NRK etter løpet.

Franske Jacquelin sier han føler med Tarjei Bø etter fjerdeplassen. Samtidig mener franskmannen at Bø gjorde en feil da han angrep mot slutten. Bø gjorde nemlig samme feil som Thingnes Bø gjorde i duell med Jacquelin på jaktstarten.

– Han ga meg to meter på innsiden, sånn at jeg kunne gå der. Jeg mener det var en feil. Han lot meg gå der Johannes lot meg gå på jaktstarten. Da han gjorde det, visste jeg nøyaktig hva jeg måtte gjøre, smiler bronsevinneren.

 • Se video av Tarjei Bø i målområdet øverst i saken.

– Ett av de beste mesterskapene noensinne

Også landslagstrener Siegfried Mazet måtte tørke tårer etter at Bø-brødrene var i mål.

– Om vi ser tilbake på hele uken, med laget, jentelaget, Marte og gutta. Det har vært så intensivt. Nå er det siste rennet, og vi avsluttet på denne måten. Dette vil for alltid, for alltid, bli stående som ett av de beste verdensmesterskapene noensinne, sier Mazet.

– Hvorfor?

– Det er så mye følelser. I går var vi ikke så fornøyde. Gutta tok det så bra, forsøkte å være de beste. Når man er trener, og vi jobber så hardt for å klare det, så er det så godt når man lykkes.

Norge klarte målet sitt og ble VMs beste nasjon med sine seks gull.

Siste nytt

 • VG: Fide etterforsker Carlsen og Niemann

  Det internasjonale sjakkforbundet (Fide) har startet en etterforskning av både Magnus Carlsen og Hans Niemann, skriver VG. Nordmannen har beskyldt amerikaneren for å jukse ved flere anledninger.

  Fides kommisjon for fair play bekrefter dette overfor t-online, melder avisen. Der sier Fide at de vil sjekke om det er nok fakta til å rettferdiggjøre en anklage om juks, og hvis de konkluderer med det så vil de finne en passelig straff gjennom Fides etiske og disiplinære komité. De ønsker også å undersøke om det har kommet falske anklager.

  Det var tidligere denne uken at Carlsen publiserte et innlegg.

  Niemann og Carlsen
  Foto: NRK/AFP
 • Norge startet med storseier

  Norges håndballkvinner fikk en svært god start på firenasjonersturneringen, Golden League, i Danmark da de slo Sveits 39–22. Veronica Kristiansen ble toppscorer med sju mål.

  – Vi fikk løpt mye og også trent litt med litt lavere fart i angrep. Og så synes jeg det er gøy å se de nye (spillerne) utpå der, sier hun til NTB.

  Norge møter også Nederland og Danmark i turneringen. EM starter i Slovenia allerede 4. november.

  Norge håndball
  Foto: Bo Amstrup / NTB
 • TV 2: Besseberg til stede i retten

  Økokrim gjennomførte torsdag vitneavhør i korrupsjonsetterforskningen mot Anders Besseberg. Den tidligere IBU-presidenten var selv til stede i Oslo tingrett, melder TV 2.

  – Det ble gjennomført bevisopptak med et utenlandsk vitne i dag. Det skjedde i et rettsmøte som gikk for lukkede dører. Derfor kan ingen ytterligere kommentar gis, sier påtaleansvarlig Marianne Djupesland til TV 2.

  Kanalen skriver at Besseberg var til stede sammen med sin forsvarer Mikkel Toft Gimse, og at de hadde anledning til å stille spørsmål til vitnet.

  – Det er ikke noe nytt som har dukket opp, sier Gimse til TV 2.

  Besseberg er siktet for grov korrupsjon i tiden som IBU-president.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting. Besseberg.
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste