Sønderknust Bø etter 4.-plass på VMs siste dag: – Et personlig nederlag

ANTERSELVA/OSLO (NRK): Johannes Thingnes Bø var overlegen på VMs siste distanse. Samtidig ble storebror Tarjei sittende knust i målområdet.

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg følte meg superlett. Det er ett av mine beste løp, sier Johannes Thingnes Bø til NRK etter VM-gullet på fellesstarten i skiskyting.

Med fire fulle hus var det egentlig aldri noe særlig tvil om hvem som skulle vinne fellesstarten i VM i skiskyting.

Siste runde ble en ren parademarsj for Thingnes Bø. Like bra gikk det ikke for storebror Tarjei.

Knust etter fjerdeplass

Tarjei Bø kjempet nemlig lenge om bronsemedaljen, men i spurten måtte nordmannen se seg slått av franske Emilien Jacquelin. Han endte dermed som nummer fire. Også sølvet ble fransk og gikk til Quentin Fillon Maillet.

I målområdet ble storebror Bø sittende og holde seg for ansiktet og tørke tårer.

– Det er en jubeldag når han (Johannes Thingnes Bø) vinner gull, men personlig var det et nederlag å bli nummer fire. Jeg gjør et bra løp, men skulle gjerne klatret en plass til der, sier Bø til NRK etter løpet.

Ut etter siste skyting var Tarjei Bø nummer fire, syv sekunder bak franskmannen. Bø hentet inn Jaquelin, men i spurten hadde han ikke mer å gå med.

– Fjerdeplasser er jo det verste som kan skje. Det er mange som snakker om gode prestasjoner, og det er jo det. Men det er medaljer jeg liker og alle trakter etter i mesterskap. Og når du står der uten individuelle medaljer, og det er snakk om marginer, så er det litt tøft, sier Tarjei Bø.

– Klarer du å feire nå?

– Det vet jeg ikke helt, egentlig. Jeg må klare å feire Johannes og Marte litt, men mest av alt har jeg bare lyst til å koble ut litt.

Gullvinner Johannes sier brorens fjerdeplass er et skår i gleden.

VM i skiskyting i Anterselva 2020 - 15 km fellesstart menn

MEDALJEFANGST: Johannes Thingnes Bø endte med seks medaljer i VM: Tre gull og tre sølv.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Det er synd for familiehjertet å se at Tarjei går inn på fjerdeplass og går glipp av medaljen. Vi ser hvor mye det betyr for han, så da legger det en liten demper for meg i målområdet, selv om jeg er veldig glad, sier Thingnes Bø til NRK etter løpet.

Franske Jacquelin sier han føler med Tarjei Bø etter fjerdeplassen. Samtidig mener franskmannen at Bø gjorde en feil da han angrep mot slutten. Bø gjorde nemlig samme feil som Thingnes Bø gjorde i duell med Jacquelin på jaktstarten.

– Han ga meg to meter på innsiden, sånn at jeg kunne gå der. Jeg mener det var en feil. Han lot meg gå der Johannes lot meg gå på jaktstarten. Da han gjorde det, visste jeg nøyaktig hva jeg måtte gjøre, smiler bronsevinneren.

 • Se video av Tarjei Bø i målområdet øverst i saken.

– Ett av de beste mesterskapene noensinne

Også landslagstrener Siegfried Mazet måtte tørke tårer etter at Bø-brødrene var i mål.

– Om vi ser tilbake på hele uken, med laget, jentelaget, Marte og gutta. Det har vært så intensivt. Nå er det siste rennet, og vi avsluttet på denne måten. Dette vil for alltid, for alltid, bli stående som ett av de beste verdensmesterskapene noensinne, sier Mazet.

– Hvorfor?

– Det er så mye følelser. I går var vi ikke så fornøyde. Gutta tok det så bra, forsøkte å være de beste. Når man er trener, og vi jobber så hardt for å klare det, så er det så godt når man lykkes.

Norge klarte målet sitt og ble VMs beste nasjon med sine seks gull.

Siste nytt

 • Liverpool snur - permitterer ikke

  Liverpool har fått kraftig kritikk for at de permitterte 200 ansatte lørdag. Nå melder klubben på sine sider at de snur og dropper permitteringene. Samtidig beklager klubben.

  – Vi mener vi kom til feil beslutning forrige uke. Vi beklager. Våre intensjoner var, og er fortsatt, å forsikre at hele staben skal unngå tap av inntekt i denne tiden, skriver klubben i en pressemelding.

  FILE PHOTO: Anfield General Views
  Foto: Jason Cairnduff / Reuters
 • Fikk sparken på grunn av korona

  Ivan Jovanović har fått sparken som landslagsjef for De forente arabiske emirater, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Serberen rakk aldri å lede laget i en kamp.

  – Fotballforbundet har terminert kontrakten til Ivan og hans støtteapparat. Vi ønsker å takke han for hans innsats og ønsker ham lykke til videre, skriver de i en uttalelse.

  Jovanovic skulle lede oljestatene til store mesterskap, men på grunn av koronapandemien har VM-kvalifisering og Asia Cup-kvalifiseringen blitt utsatt på ubestemt tid.

  SONdxI8FGss. Ivan Jovanović, former UAE-coach.
  Foto: Robert Pratta / Reuters
 • Vil ha «El Clásico» for veldedighet

  Real Madrid-legenden Iker Casillas utfordrer Barcelona-legender til å bli med på en «El Clásico»-kamp til inntekt for personer i nød på grunn av koronakrisen.

  – Når dette marerittet er slutt, burde vi samle alle legendene fra noen år tilbake og spille en El Clásico av fin gammel årgang. Pengeinnsamling til folk som trenger det, tvitret den tidligere keeperen med 167 landskamper for Spania.

  tIDlxEAvQeY casillas, puyol
  Foto: Ivan Sekretarev / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal