Hopp til innhold

Sønderknust Bø etter 4.-plass på VMs siste dag: – Et personlig nederlag

ANTERSELVA/OSLO (NRK): Johannes Thingnes Bø var overlegen på VMs siste distanse. Samtidig ble storebror Tarjei sittende knust i målområdet.

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg følte meg superlett. Det er ett av mine beste løp, sier Johannes Thingnes Bø til NRK etter VM-gullet på fellesstarten i skiskyting.

Med fire fulle hus var det egentlig aldri noe særlig tvil om hvem som skulle vinne fellesstarten i VM i skiskyting.

Siste runde ble en ren parademarsj for Thingnes Bø. Like bra gikk det ikke for storebror Tarjei.

Knust etter fjerdeplass

Tarjei Bø kjempet nemlig lenge om bronsemedaljen, men i spurten måtte nordmannen se seg slått av franske Emilien Jacquelin. Han endte dermed som nummer fire. Også sølvet ble fransk og gikk til Quentin Fillon Maillet.

I målområdet ble storebror Bø sittende og holde seg for ansiktet og tørke tårer.

– Det er en jubeldag når han (Johannes Thingnes Bø) vinner gull, men personlig var det et nederlag å bli nummer fire. Jeg gjør et bra løp, men skulle gjerne klatret en plass til der, sier Bø til NRK etter løpet.

Ut etter siste skyting var Tarjei Bø nummer fire, syv sekunder bak franskmannen. Bø hentet inn Jaquelin, men i spurten hadde han ikke mer å gå med.

– Fjerdeplasser er jo det verste som kan skje. Det er mange som snakker om gode prestasjoner, og det er jo det. Men det er medaljer jeg liker og alle trakter etter i mesterskap. Og når du står der uten individuelle medaljer, og det er snakk om marginer, så er det litt tøft, sier Tarjei Bø.

– Klarer du å feire nå?

– Det vet jeg ikke helt, egentlig. Jeg må klare å feire Johannes og Marte litt, men mest av alt har jeg bare lyst til å koble ut litt.

Gullvinner Johannes sier brorens fjerdeplass er et skår i gleden.

VM i skiskyting i Anterselva 2020 - 15 km fellesstart menn

MEDALJEFANGST: Johannes Thingnes Bø endte med seks medaljer i VM: Tre gull og tre sølv.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Det er synd for familiehjertet å se at Tarjei går inn på fjerdeplass og går glipp av medaljen. Vi ser hvor mye det betyr for han, så da legger det en liten demper for meg i målområdet, selv om jeg er veldig glad, sier Thingnes Bø til NRK etter løpet.

Franske Jacquelin sier han føler med Tarjei Bø etter fjerdeplassen. Samtidig mener franskmannen at Bø gjorde en feil da han angrep mot slutten. Bø gjorde nemlig samme feil som Thingnes Bø gjorde i duell med Jacquelin på jaktstarten.

– Han ga meg to meter på innsiden, sånn at jeg kunne gå der. Jeg mener det var en feil. Han lot meg gå der Johannes lot meg gå på jaktstarten. Da han gjorde det, visste jeg nøyaktig hva jeg måtte gjøre, smiler bronsevinneren.

 • Se video av Tarjei Bø i målområdet øverst i saken.

– Ett av de beste mesterskapene noensinne

Også landslagstrener Siegfried Mazet måtte tørke tårer etter at Bø-brødrene var i mål.

– Om vi ser tilbake på hele uken, med laget, jentelaget, Marte og gutta. Det har vært så intensivt. Nå er det siste rennet, og vi avsluttet på denne måten. Dette vil for alltid, for alltid, bli stående som ett av de beste verdensmesterskapene noensinne, sier Mazet.

– Hvorfor?

– Det er så mye følelser. I går var vi ikke så fornøyde. Gutta tok det så bra, forsøkte å være de beste. Når man er trener, og vi jobber så hardt for å klare det, så er det så godt når man lykkes.

Norge klarte målet sitt og ble VMs beste nasjon med sine seks gull.

Siste nytt

 • Ventura nær seier - tapte etter omspill

  Kristoffer Ventura kjemper for å komme seg tilbake på PGA-touren og leverte et toppresultat på Korn Ferry-touren, nivået under PGA-touren i helgen.

  Ventura gikk ut i lederball søndag og etter en runde to slag under par, endte det hele med et omspill om seieren for nordmannen i Argentina Open

  Der gjorde både han og amerikanske Mason Andersen birdie på første omspillshull. På andre forsøk ble det igjen birdie for Anderson, mens Ventura måtte nøye seg med par. Dermed endte nordmannen på annenplass, noe som sender han opp på tiendeplass på poenglista. De 25 beste ved sesongslutt får plass på PGA-touren.

  Kristoffer Ventura
  Foto: Reuters
 • Henrik Kristoffersen på slalåmpallen i Aspen

  Henrik Kristoffersen kjørte ned til 3.-plass i søndagens slalåmrenn i Aspen.

  Romerikingen inntok dermed verdenscuppallen for 86. gang i karrieren. 52 av dem har kommet i slalåm.

  Kristoffersen endte 1,17 sekunder bak vinneren Loïc Meillard. Han var også nummer tre etter første omgang og hadde 1,07 sekunder opp til Clément Noël.

  I pallkampen var også Alexander Steen Olsen en aktør. Kjelsås-gutten lå rett bak Kristoffersen med fire hundredeler før finalen, men passiv kjøring i andreomgangen tok ham ned ni hakk på resultatlista.

  Timon Haugan kjørte seg opp fra 18.- til 6.-plass i snøværet i Colorado, mens Sebastian Foss-Solevåg ble nummer 20.

  Atle Lie McGrath, Halvor Hilde Gunnleiksrud og Theodor Brækken kjørte alle ut i første omgang.

  Den skjebnen var det mange som led. Hele 26 alpinister kom aldri til mål, og det bidro til å gi Foss-Solevåg en omgang til. (NTB)

  ofcwzkn9cc8
  Foto: AP
 • Nordås før VM-finalen: – Det blir et helsikes kaos

  Narve Gilje Nordås tror det blir et bikkjeslagsmål om medaljene på 1500 meter i VM innendørs i Glasgow.

  Søndag formiddag gikk NRK på Narve Gilje Nordås og Gjert Ingebrigtsen langs elven Clyde, der de gjorde siste finpuss før kveldens VM-finale på 1500 meter.

  – Det blir jo et helsikes kaos, sier Nordås, som er den best rangerte løperen på 1500 meter i VM-finalen, til NRK.

  Opprinnelig skulle det være tolv løpere i finalen. I tillegg fikk to øvrige utøvere plass i finalen etter fall i forsøket. Totalt dermed 14 løpere.

  Til sammenligning var det bare syv løpere i forsøksheatet til Nordås.

  – Selv til å være utendørs så er det forbanna mye folk, så når du skal fordele det på en innendørsbane, så tror jeg det blir folk som faller. Jeg må bare satse på at jeg ikke blir en av dem. Hvis jeg holder meg på beina, så tror jeg det kan bli bra.

  NRKs friidrettsekspert håper det blir satt fart fra start.

  – Det er litt for mange til at det er helt bra, men vi får tro at det går bra og at noen tar ansvar for å springe raskt fra start, sier Vebjørn Rodal.

  Finalen ser du 22.30 på NRK1 og i NRK TV.

  Narve Gilje Nordås
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal