Hopp til innhold

Rister på hodet av Lægreid-vraking: – Det forstår jeg ingenting av

Sturla Holm Lægreid har vunnet begge de to individuelle rennene i Holmenkollen. Søndag er han vraket til begge stafettene.

Lunde Lægreid

REAGERER: Ola Lunde forstår lite av beslutningen om å vrake Sturla Holm Lægreid til søndagens stafetter.

Foto: NTB/Bildbyrån

– Det overrasker meg veldig at Sturla Holm Lægreid, dobbeltvinneren her, blir satt ut. Det forstår jeg ingenting av, sier NRKs skiskytingekspert Ola Lunde.

Lægreid har imponert i Holmenkollen de siste to dagene. Fredag ble det seier på normaldistansen etter 20 av 20 treff. På lørdagens fellesstart var det igjen han som taklet presset best og vant, denne gang etter 19 av 20 treff.

Søndag skal verdenseliten gå blandet stafett og parstafett. Dermed er det tre norske menn som skal i aksjon. Det blir Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø og Vetle Sjåstad Christiansen.

Lægreid selv trakk på skuldrene da NRK spurte han om stafettuttaket etter lørdagens seier, et uttak som ble gjort like etter lørdagens fellesstarter.

– Jeg synes det er helt håpløst at han blir vraka. Han som har to seiere i Kollen – han skjøt helt perfekt i går (fredag). 20 treff og så får han ikke sjansen på stafett, sier Lunde videre.

Eksperten er tydelig på at han ønsker å høre landslagsledelsens begrunnelse. Den fikk NRK servert av landslagssjef Per Arne Botnan.

– Det er en vurdering som treneren gjør. Vi har alltid en plan A. Det er en vurdering sesongen sett under ett totalt sett.

– Ola Lunde synes det er helt håpløst. Hva sier du til det?

– Det får Ola mene, vi mener forskjellige ting vi så det. Det lever vi godt med. Det får bare være, sier Botnan.

1opY_M7K9gM

VANT: Sturla Holm Lægreid trosset regn og vind, og var best under fellesstarten i Holmenkollen.

Foto: NTB

Kollen-været skapte problemer

Mens Lægreid leverte glimrende på standplass lørdag, var det flere andre som slet unormalt mye.

Skiskytterne bruker vimpler inne på stadion til å sjekke hvor godt det blåser på standplass før de skal skyte. Ekspertene spekulerte i om de regntunge vimplene egentlig ikke viste hvor godt det blåste – og fikk støtte fra de norske stjernene.

– Det har regnet godt her. Jeg vet ikke hva du tenker om det Ola, at det blåser mer enn det ser ut som? lurte NRKs ekspert Marte Olsbu Røiseland underveis i lørdagens fellesstart.

– Jeg synes det er veldig lite løft i de vimplene, svarte Lunde.

– Vi ble kanskje litt lurt, sier dagens tiende beste i Holmenkollen, Vetle Sjåstad Christiansen, og legger til:

– De blir litt tunge når de får en del vann på seg. Da skal det litt mer til før de begynner å blafre. Vi ble litt satt ut av det.

Toppbilde

– Det var litt tricky i dag

Johannes Dale-Skjevdal tenkte på det samme underveis i rennet. Han, som flere av de andre norske, slet med forholdene og bommet gang etter gang.

Dale-Skjevdal endte opp med hele fem bom totalt sett, uten at han helt klarte å forstå hvorfor det gikk så dårlig.

– Det er vanskelig når du står i det. Det er vanskelig nok om du skal ta i beregning hvor våte vimplene er også. Det var litt «tricky» i dag, rett og slett, sier han.

Og får støtte av skytetrener Siegfried Mazet, som mener at de vanskelige vindforholdene ikke ordentlig kom til syne gjennom vimplene.

– Tingen er at vinden snur veldig raskt fra høyre til venstre og tilbake. Og når du bestemmer deg for å ta et knepp mot vinden, så har den snudd to sekunder senere. Vi snakket om det på innskyting: «Vær forsiktig med vinden, det blir vanskelig».

Johannes Thingnes Bø bommet tre ganger allerede på første skyting, men nektet å gi regnet skylden for det.

– Slik som jeg bommet, så bommet jeg litt overalt. Det kan hende at det gjaldt for mange, men jeg tror ikke det gjaldt for meg i dag.

mnBTov0G_vw

TIDLIG SPREKK: Johannes Thingnes Bø.

Foto: NTB

Nådeløs dom over seg selv

Det så lenge ut til å bli storebror Tarjei Bøs dag, men så, på siste skyting:

– Uffa meg, han sprekker! Alle de som kommer inn bak her nå har muligheten til seier, utbrøt NRKs kommentator Jann Post da Tarjei Bø røk på tre bom på siste skyting.

– Det var en totalsprekk! konkluderte Ola Lunde.

Naturligvis harde ord etter et løp som så ut til å bli perfekt – helt frem til siste skyting. Men Tarjei Bø var langt mer nådeløs med seg selv.

– Det var dårlig. Jeg skulle tro jeg aldri hadde gjort det før. Det er så ... Hva er det motsatte av barneskirenn? Det var så flaut og helt elendig. Det er bare å være selvkritisk. Jeg vet ikke om jeg skal le eller grine, innledet Tarjei Bø overfor NRK og fortsatte:

– Nå har jeg litt marginer imot her. Jeg kunne klart meg med to bom, men så blir det tre. Det er nesten parodisk at jeg ikke klarer å minimere tapet bedre enn jeg gjorde, mener han.

– Fortsetter å overraske meg selv

Sturla Holm Lægreid grep muligheten da Bø feilet. Han fylte på siste skyting og med 19 treff totalt sett gikk han først ut i løypa på sisterunden. Svenske Jesper Nelin kom jagende bak, men klarte aldri å hente nordmannen.

Dermed ble det en jubeldag for Lægreid, som kunne ta imot brølet fra publikum inne på stadion.

– Jeg fortsetter å overraske meg selv. Jeg tenkte først og fremst at det var kjedelig for Tarjei da jeg kom inn og så at det var tre bom. Jeg hadde virkelig håpet at han skulle få det til. Jeg tenkte at vi i hvert fall ikke vil ha en svenske på toppen, så da måtte jeg fylle selv. Det fikk jeg til, sier seierherren til NRK.

Se Lægreids oppløp her:

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal