NRK Meny
Normal

BMC-sjefen om Hushovd-vrakingen: – Vi skilles som venner

Sportsdirektør i BMC, Jim Ochowicz, bekrefter at Thor Hushovd er ferdig i laget etter sesongen.

Jim Ochowicz

BMCs sportsdirektør, Jim Ochowicz (t.h.), hevder BMC og Hushovd skilles som venner etter sesongen. Her er de to sammen i 2012.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Overfor NRK.no begrunner den mektige sportsdirektøren avgjørelsen slik:

– Thor er i ferd med å finne tilbake til sitt potensiale, men noen ganger må forhold avsluttes og nå ønsker vi Thor lykke til videre.

I en e-post til NRK.no innrømmer Ochowicz at kontraktstiden med nordmannen har vært preget av skader, men at han nå anser nordmannen som «fit for fight» igjen.

Hushovd kom til BMC i 2012.

– Vi har hatt noen utfordringer med skader som vi har jobbet oss gjennom og heldigvis har vi klart å løse dem. Nå viser Thor det samme potensiale som han gjorde på slutten av fjorårssesongen, og vi er fornøyde med det han presterer.

Fikk beskjed på telefon

Det var TV 2 som først meldte at den norske proffsyklisten ikke får forlenget kontrakten med det amerikanske profflaget BMC etter sesongen.

Hushovd skal ha fått beskjeden over telefon.

– Det var en litt rar telefon å få. Jeg har vært vant til at alle lag vil ha meg, og plutselig nå sier de at jeg ikke er interessant, så det er klart det er en liten nedtur, sier syklisten til kanalen.

– Godt forhold

BMC-sjefen hevder det ikke er vonde følelser mellom Hushovd og laget.

– Vi har hatt et godt forhold til Thor så vi skiller lag som venner, er beskjeden fra Ochowicz

De neste ukene vil bestemme Hushovds Tour de France-skjebne. Han er trolig avhengig av å vise seg frem i etapperittet Critérium du Dauphine som starter søndag for å være med i kampen om en plass på laget.

Ifølge BMCs pressetalsmann Sean Weide vil BMC ta ut årets Tour de France-lag etter Tour de Suisse som avsluttes 22. juni.

– Vi har fortsatt fire eller fem måneder med ritt foran oss og vi gleder oss til å se han (Hushovd) på sitt beste i denne tiden, sier Jim Ochowicz.

Siste nytt

 • Ronaldo ble årets spiller

  Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller under FIFAs prisutdelingsgalla i London mandag. Real Madrid-stjernen har vunnet priser på løpende bånd de siste sesongene. Mandag stakk han av med en ny gjev utmerkelse – i kamp med Barcelonas Lionel Messi og Paris Saint-Germains Neymar.

  FBL-FIFA-AWARDS
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Real Madrid-tungt «årets lag»

  Årets lag ble ikke overraskende svært Real Madrid-tungt. Forrige sesongs mesterligavinnere var representert med seks spillere: Gianluigi Buffon - Dani Alves, Sergio Ramos, Leonardo Bonucci, Marcelo - Luka Modric, Toni Kroos, Andres Iniesta - Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar.

  Britain The Best FIFA Awards
  Foto: Alastair Grant / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal