Hopp til innhold

BMC-sjefen om Hushovd-vrakingen: – Vi skilles som venner

Sportsdirektør i BMC, Jim Ochowicz, bekrefter at Thor Hushovd er ferdig i laget etter sesongen.

Jim Ochowicz

BMCs sportsdirektør, Jim Ochowicz (t.h.), hevder BMC og Hushovd skilles som venner etter sesongen. Her er de to sammen i 2012.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Overfor NRK.no begrunner den mektige sportsdirektøren avgjørelsen slik:

– Thor er i ferd med å finne tilbake til sitt potensiale, men noen ganger må forhold avsluttes og nå ønsker vi Thor lykke til videre.

I en e-post til NRK.no innrømmer Ochowicz at kontraktstiden med nordmannen har vært preget av skader, men at han nå anser nordmannen som «fit for fight» igjen.

Hushovd kom til BMC i 2012.

– Vi har hatt noen utfordringer med skader som vi har jobbet oss gjennom og heldigvis har vi klart å løse dem. Nå viser Thor det samme potensiale som han gjorde på slutten av fjorårssesongen, og vi er fornøyde med det han presterer.

Fikk beskjed på telefon

Det var TV 2 som først meldte at den norske proffsyklisten ikke får forlenget kontrakten med det amerikanske profflaget BMC etter sesongen.

Hushovd skal ha fått beskjeden over telefon.

– Det var en litt rar telefon å få. Jeg har vært vant til at alle lag vil ha meg, og plutselig nå sier de at jeg ikke er interessant, så det er klart det er en liten nedtur, sier syklisten til kanalen.

– Godt forhold

BMC-sjefen hevder det ikke er vonde følelser mellom Hushovd og laget.

– Vi har hatt et godt forhold til Thor så vi skiller lag som venner, er beskjeden fra Ochowicz

De neste ukene vil bestemme Hushovds Tour de France-skjebne. Han er trolig avhengig av å vise seg frem i etapperittet Critérium du Dauphine som starter søndag for å være med i kampen om en plass på laget.

Ifølge BMCs pressetalsmann Sean Weide vil BMC ta ut årets Tour de France-lag etter Tour de Suisse som avsluttes 22. juni.

– Vi har fortsatt fire eller fem måneder med ritt foran oss og vi gleder oss til å se han (Hushovd) på sitt beste i denne tiden, sier Jim Ochowicz.

Siste nytt

  • Jönsson får to kampers utestengelse

    Stabæk-trener Jan Jönsson får to kampers karantene for hendelsen mot Vålerenga mandag. Det melder Dagbladet.

    Ifølge avisen er begrunnelsen fra disiplinærutvalget slik:

    «Disiplinærutvalget har ved sin beslutning lagt til grunn at Jönsson, ved sin inntreden på spillebanen, forstyrrer spillet og motstanderlagets spiller. I henhold til forbundsstyrets retningslinjer for sanksjoner tilsier dette en karantene på to kamper. Disiplinærutvalget har på den bakgrunn kommet til at en karantene på to kamper er en passende reaksjon på den aktuelle overtredelsen.I henhold til reaksjonsreglementet § 4-15 skal karantenen sones i de to neste seriekampene for samme lag treneren ble utvist for»

    NRK oppdaterer saken.

    Jan Jönsson
  • Haaland avbildet på City-trening etter skadetrøbbel

    City har publisert bildene fra dagens trening på X.

    Haaland var ikke med i sist helgs FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. I kampen i forveien, Champions League-nederlaget mot Real Madrid, måtte nordmannen ut med en skade. Også mot Brighton torsdag var han ute av troppen.

    City-manager Pep Guardiola opplyste i forkant at jærbuen hadde slitt med et «muskulært problem».

    Haaland er delt toppscorer i ligaen med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål.

    City er ett poeng bak serieleder Arsenal, men de lyseblå har én kamp mindre spilt. Dermed har de alt i egne hender i sesonginnspurten. Haaland og co. møter Nottingham Forest borte søndag. (NTB)

    I9VZqC6O-Pk
    Foto: AP
  • Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia - trener mot Viking

    Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor.

    – Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet.

    Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper.

    Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026.

    Etter bruddet med Antalyaspor, snakket Bytyqi med Viking-trenerne og fikk lov å trene med gamleklubben.

    – Det er veldig hyggelig at jeg får være med. Jeg har ikke hastverk med å finne en ny klubb, sier Bytyqi.

    Han legger til at han har gode kort på hånden, og at han skal trene med Viking så lenge han er velkommen. (NTB)

    Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal