Hopp til innhold

Her fosser blodet i tittelkampen: – Aldri sett det gå så langt

FREDERIKSHAVN (NRK.no): Spanske Adasat Rodriguez (27) fikk et stygt kutt over øyet under boksestevnet «Nordic Fight Night» lørdag kveld. Bokseekspert Thomas Hansvoll synes det er merkelig at kampen ikke ble stoppet tidligere.

Adasat Rodriguez

HANSVOLL KRITISK: Adasat ROdriguez bokset flere runder med blodet fossende utover ansiktet.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Jeg har aldri sett en kamp gå så langt før den blir stoppet. Blodet fosset jo, sier bokseekspert Thomas Hansvoll til NRK.no, som så kampen fra første rad.

Thomas Hansvoll

'SYND FOR PROFFBOKSING': Tidligere proffbokser Thomas Hansvoll likte ikke det han så i tittelkampen mellom Adasat Rodriguez og svenske Erik Skoglund.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Det var under lørdagens boksestevne i Frederikshavn de blodige scenene utspant seg – bare en liten time før Cecilia Brækhus gikk i ringen mot Myriam Lamare.

Ble ikke stoppet

Den spanske utfordreren havnet bakpå tidlig i kampen, og i den sjuende runden startet blodet å fosse ut fra et kutt ved spanjolens venstre øye.

Svenske Erik Skoglund, som innehar EU-tittelbeltet i lett tungvekt, traff Rodriguez med et kraftig høyrearm-slag, og spanjolens hud sprakk.

Da blodet etter hvert fosset nedover overkroppen hans, måtte kampen stoppes midlertidig flere ganger.

Men juryen og dommerne lot likevel Rodriguez fortsette kampen - helt til tolvte og siste runde.

– Tullete

Bokseekspert Thomas Hansvoll mener dommerne burde stoppet kampen mye tidligere.

– Det er litt tullete å ikke stoppe kampen når kuttet viser seg å være så dypt. Det er unødvendig og scener vi ikke liker å se i proffboksing, sier Hansvoll til NRK.no.

Begge bokserne ble etter hvert dekket av blodet til spanjolen, og flere i støtteapparatet til den svenske mesteren reagerte på at kampen ikke ble stoppet.

– Dette handler om stolthet fra spanjolens side. Han nekter å kaste inn håndkleet. Da er det dommernes ansvar å stoppe det før det går for langt. Det gjorde de ikke her, sier Hansvoll, som presiserer at kampen burde vært stoppet langt tidligere.

– Hvorfor skulle vi stoppet kampen?

Spanjolen var synlig brydd av alt blodet, og forsøkte forgjeves å tørke seg foran øyenene mellom slagutvekslingene.

En talsmann fra dommerpanelet blir overrasket når NRK.no spør ham hvorfor kampen ikke ble stoppet tidligere.

– Hvorfor skulle vi det? Så lenge kuttet ikke hindret ham fra å bokse, lot vi kampen fortsette. Han kjempet tilbake og klarte å se godt nok til å kjempe. Vi fulgte reglene, sier han.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Skoglund mot Rodriguez

VANT TIL SLUTT: Svenske Erik Skoglund hamret løs på spanske Adasat Rodriguez. Til slutt vant han på teknisk knockout.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Tapte på teknisk knockout

Til slutt ble kampen stoppet, da blodmengdene gjorde det vanskelig for Rodriguez å se ordentlig. Kampdommeren gikk mellom de to nevekasterne og tildelte seieren til svenske Skoglund.

– Vi stoppet kampen da den blødende bokseren sluttet å kjempe tilbake, forklarer talsmannen fra dommerpanelet.

De to boksekjempene takket hverandre ettertrykkelig for kampen. Spanjolen mottok også rungende applaus for å ha fortsatt til tross for blodet.

Den spanske bokseren sier at han selv ønsket å fortsette.

– Jeg ville ikke at de skulle stanse kampen før. Jeg la hele mitt hjerte i denne kampen. Jeg trengte å bokse mer. Jeg hadde masse å gi, sier Rodriguez til Dagbladet.

– Han er en tøffing. Han er spansk mester. Men jeg tror ikke han kan slå meg, uttalte Skoglund, som altså forsvarte EU-tittelen sin, før kampen.

Adasat Rodriguez

BLODET SPRUTET: Den spanske utfordreren fortsatte å bokse selv om blodet rant.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal