NRK Meny
Normal

Her fosser blodet i tittelkampen: – Aldri sett det gå så langt

FREDERIKSHAVN (NRK.no): Spanske Adasat Rodriguez (27) fikk et stygt kutt over øyet under boksestevnet «Nordic Fight Night» lørdag kveld. Bokseekspert Thomas Hansvoll synes det er merkelig at kampen ikke ble stoppet tidligere.

Adasat Rodriguez

HANSVOLL KRITISK: Adasat ROdriguez bokset flere runder med blodet fossende utover ansiktet.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Jeg har aldri sett en kamp gå så langt før den blir stoppet. Blodet fosset jo, sier bokseekspert Thomas Hansvoll til NRK.no, som så kampen fra første rad.

Thomas Hansvoll

'SYND FOR PROFFBOKSING': Tidligere proffbokser Thomas Hansvoll likte ikke det han så i tittelkampen mellom Adasat Rodriguez og svenske Erik Skoglund.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Det var under lørdagens boksestevne i Frederikshavn de blodige scenene utspant seg – bare en liten time før Cecilia Brækhus gikk i ringen mot Myriam Lamare.

Ble ikke stoppet

Den spanske utfordreren havnet bakpå tidlig i kampen, og i den sjuende runden startet blodet å fosse ut fra et kutt ved spanjolens venstre øye.

Svenske Erik Skoglund, som innehar EU-tittelbeltet i lett tungvekt, traff Rodriguez med et kraftig høyrearm-slag, og spanjolens hud sprakk.

Da blodet etter hvert fosset nedover overkroppen hans, måtte kampen stoppes midlertidig flere ganger.

Men juryen og dommerne lot likevel Rodriguez fortsette kampen - helt til tolvte og siste runde.

– Tullete

Bokseekspert Thomas Hansvoll mener dommerne burde stoppet kampen mye tidligere.

– Det er litt tullete å ikke stoppe kampen når kuttet viser seg å være så dypt. Det er unødvendig og scener vi ikke liker å se i proffboksing, sier Hansvoll til NRK.no.

Begge bokserne ble etter hvert dekket av blodet til spanjolen, og flere i støtteapparatet til den svenske mesteren reagerte på at kampen ikke ble stoppet.

– Dette handler om stolthet fra spanjolens side. Han nekter å kaste inn håndkleet. Da er det dommernes ansvar å stoppe det før det går for langt. Det gjorde de ikke her, sier Hansvoll, som presiserer at kampen burde vært stoppet langt tidligere.

– Hvorfor skulle vi stoppet kampen?

Spanjolen var synlig brydd av alt blodet, og forsøkte forgjeves å tørke seg foran øyenene mellom slagutvekslingene.

En talsmann fra dommerpanelet blir overrasket når NRK.no spør ham hvorfor kampen ikke ble stoppet tidligere.

– Hvorfor skulle vi det? Så lenge kuttet ikke hindret ham fra å bokse, lot vi kampen fortsette. Han kjempet tilbake og klarte å se godt nok til å kjempe. Vi fulgte reglene, sier han.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Skoglund mot Rodriguez

VANT TIL SLUTT: Svenske Erik Skoglund hamret løs på spanske Adasat Rodriguez. Til slutt vant han på teknisk knockout.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Tapte på teknisk knockout

Til slutt ble kampen stoppet, da blodmengdene gjorde det vanskelig for Rodriguez å se ordentlig. Kampdommeren gikk mellom de to nevekasterne og tildelte seieren til svenske Skoglund.

– Vi stoppet kampen da den blødende bokseren sluttet å kjempe tilbake, forklarer talsmannen fra dommerpanelet.

De to boksekjempene takket hverandre ettertrykkelig for kampen. Spanjolen mottok også rungende applaus for å ha fortsatt til tross for blodet.

Den spanske bokseren sier at han selv ønsket å fortsette.

– Jeg ville ikke at de skulle stanse kampen før. Jeg la hele mitt hjerte i denne kampen. Jeg trengte å bokse mer. Jeg hadde masse å gi, sier Rodriguez til Dagbladet.

– Han er en tøffing. Han er spansk mester. Men jeg tror ikke han kan slå meg, uttalte Skoglund, som altså forsvarte EU-tittelen sin, før kampen.

Adasat Rodriguez

BLODET SPRUTET: Den spanske utfordreren fortsatte å bokse selv om blodet rant.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal