NRK Meny
Normal

Ble slått ut av varmen

Emil Hegle Svendsen står over dagens fellesstart i skiskyting i Holmenkollen.

Emil Hegle Svendsen
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Han følte seg veldig nedfor etter jaktstarten lørdag. Han fikk en tredjeplass til tross for svak skyting.

Nett-TV: Hegle Svendsen står kanskje over

Les også: Hegle Svendsen står kanskje over

 - Det kjennes ut som det kan være en sykdom som kommer. Jeg var utrolig sliten da jeg kom i mål, sa Svendsen til NRK i går.

Lørdag var han også skeptisk til å gå et renn i dag.

- Vi får se hva skjer med morgendagen. Jeg må slappe av, så får vi se om det blir noe renn i morgen. Jeg er sliten. Det er en jævlig følelse, sa han.

Kan miste annenplassen

Det betyr at publikum i Holmenkollen må klare seg uten stjerneduoen Ole Einar Bjørndalen og Hegle Svendsen. Bjørndalen står over på grunn av en forkjølelse, mens man i dag mener at Hegle Svendsen ble slått ut på grunn av varmen da han kjempet seg inn til tredjeplass lørdag.

- Vi tror Emil ble rammet av heteutmattelse under jaktstarten. Spesielt i motbakkene ble det lite luftdrag gjennom skidressen, og da han hadde en begynnende infeksjon i kroppen, bidro det til å gjøre tilstanden verre. Emil føler seg fryktelig sliten og er sår i halsen, og det var ingen tvil om at han skulle stå over fellesstarten, sa lege Lars Kolsrud til NTB søndag formiddag.

Dermed ligger veien åpen for russeren Dmitrij Jarosjenko til å ta tilbake annenplassen i verdenscupen totalt fra Emil Hegle Svendsen. Bare fem poeng skiller duoen. Ole Einar Bjørndalen har for lengst vunnet.

Siste nytt

 • Fotballtreneren Henri Michel er død

  Den tidligere franske landslagssjefen i fotball, Henrik Michel, døde tirsdag 70 år gammel. Han ledet Frankrike til OL-gull i Los Angeles i 1984 og var også trener for VM-laget som tok bronse i 1986-VM.

  Henri Michel
  Foto: Issouf Sanogo / AFP
 • Ancelotti favoritt til Italia-jobb

  Carlo Ancelotti er favoritt til å ta over som Italias landslagssjef i fotball. Ifølge flere italienske aviser er han tilbudt jobben. Ancelotti fikk sparken i Bayern München i slutten av september etter 0–3 for PSG i mesterligaen.

  Carlos Ancelotti
  Foto: HANNIBAL HANSCHKE / Reuters
 • Toronto sikret kamp syv

  Toronto Maple Leafs slo Boston Bruins 3–1 i den sjette kampen i NHL-sluttspillet, og utlignet til 3–3 i kamper.

  Den syvende og avgjørende sluttspillkampen spilles i Boston i morgen.

  Toronto Maple Leafs
  Foto: Frank Gunn / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag
Mesterligaen: Semifinale Liverpool - Roma