Hopp til innhold

Sklitaklet av hovedkonkurrenten – søstrene sikret likevel NM-gull

Tidlig i kvinnenes stafett gikk favorittene på trynet. Likevel tok søstrene Silje-, Astrid- og Kari Øyre Slind NM-gull på stafett for Oppdal IL.

– Det var en god gammeldags sklitakling i siste svingen der. Det var hovedkonkurrentene som taklet oss, så det gikk jo litt ut over dem også, sier Silje Øyre Slind til NRK.

Allerede på den første etappen ble det drama på NM-stafetten for kvinner.

Kjelsås ILs Sigrid Leseth Føyen mistet kontrollen og skled inn i Oppdal ILs Silje Øyre Slind like før fire kilometer var gått.

Dermed gikk de to største favorittene i bakken.

– Dette kan avgjøre stafetten, faktisk. Det er helt avgjørende at de er med inn på andreetappen, sa NRKs kommentator Jann Post etter dramatikken på søndagens førsteetappe.

Les også Her gråter rennlederen etter skandalen – nå kritiseres avgjørelsen

– Jeg må bare beklage

Silje Øyre Slind hentet seg godt inn igjen, og var 18 sekunder bak leder Byåsen IL ved første veksling.

Astrid Øyre Slind var glad hun slapp å gå ut i ledelsen på sin andreetappe:

– For meg var det litt bra å kunne ta ryggene og jakte litt istedenfor å bare bli jaktet på, sier Astrid Øyre Slind.

Men for Kjelsås IL og Leseth Føyen ble det tyngre.

Leseth Føyen kom seg på beina, men falt på ny, knakk staven og fikk virkelig kjenne på melkesyra.

– Det er klart det er kjedelig. Det går utover hele laget. Det er dritt og det må jeg bare beklage. Skiene bare forsvant under meg. Så det ble tungt derfra, sier Leseth Føyen til NRK.

Leseth Føyen og Kjelsås vekslet 56 sekunder bak Byåsen IL etter de første fem kilometerne.

Leseth Føyen fikk trøst etter fallet.

– En unik skifamilie

Mens Kjelsås aldri kom seg helt opp i seierskampen, gikk Astrid Øyre Slind en forrykende andreetappe for Oppdal IL og hentet raskt inn forspranget på 18 sekunder.

Etter ni kilometer ledet Oppdal IL med 10,3 sekunder ned til Konnerud IL 1.

– Astrid Øyre Slind er i ferd med å avgjøre stafetten i Oppdals favør, sa Bjørn.

Til siste veksling ledet Oppdal IL med 9,7 sekunder ned til andreplassen, Konnerud IL 1.

Den ledelsen bare økte Oppdal IL og Kari Øyre Slind på sin sisteetappe.

Dermed tok de Oppdal ILs tredje NM-gull i stafett for kvinner – i 2015, 2019 og 2024 har Oppdal seiret.

JUBELDAG: Ankerkvinne Kari Øyre Slind ble møtt av sine jublende lagvenninner idet hun gikk over mål.

JUBELDAG: Ankerkvinne Kari Øyre Slind ble møtt av jublende lagvenninner idet hun gikk over mål.

Foto: NTB

– Det er en unik skifamilie, Øyre Slind. De har preget langrenn i snart 15 år, sa Jann Post idet Kari Øyre Slind gikk ensom inn på oppløpet.

Søstrene selv var naturligvis svært fornøyd med å bli norgesmestere på stafett.

– Det er så digg det. Jeg tror en NM-stafett henger nesten høyere enn individuelt. Vi vet at alle i bygda er veldig glade og spente når vi skal gå stafett, sier Kari Øyre Slind, den yngste av søstrene.

Kjelsås IL tok sølvet

Kjelsås IL og Sofie Nordsveen Hustad gikk en kanon sisteetappe og kom i mål som nummer to, 43,4 sekunder bak vinner Oppdal IL. Konnerud IL 1 tok den siste pallplassen.

SØLVJENTENE: Kjelsås sølvlag. Fra venstre: Sigrid Leseth Frøyen, Nora Sannes og Sofie Nordsveen Hustad.

SØLVJENTENE: Kjelsås sølvlag. Fra venstre: Sigrid Leseth Frøyen, Nora Sannes og Sofie Nordsveen Hustad.

Foto: NTB

– Jeg syns vi gjør en sinnssykt bra laginnsats og vi gjør vårt aller beste. I dag er sølv like godt som gull. Det er en laginnsats og vi var det beste laget, sier Kjelsås Sofie Hustad.

Hva betyr det for deg å høre at hun sier det, Sigrid Leseth Føyen?

– Nei, det betyr jo veldig mye. Jeg har noen rå lagvenninner. Selv om jeg kløner det til på førsteetappe i dag, så redder de det inn. Da er det helt rått at vi klarer å berge sølvet i dag, sier Føyen, før Hustad skyter inn:

– Vi hadde ikke klart det uten Sigrid på førsteetappe uansett. Det her var det beste vi stilte med, og det var veldig bra.

null
Spiller nå
Albania sjokkåpner mot Italia - raskeste målet i EM-historien 03:11
Neste

Siste nytt

  • Virik tok EM-bronse på K1 5000 meter

    Maria Virik får med seg tre bronsemedaljer fra EM i padling i Ungarn. Søndag endte hun som nummer tre på K1 5000 meter.

    Det ble jevnt på tampen av søndagens løp i Szeged. Der viste hjemmehåpet Emese Kohalmi seg sterkest og tok gullet, mens svenske Melina Andersson tok sølvet. Virik padlet over målstreken like bak og ble bronsevinner.

    Virik tok to bronsemedaljer lørdag. Først satt hun K4-båten som sikret medalje på 500 meter, før hun sammen med Hedda Øritsland tok tredjeplassen i K2 1000 meter.

    Amund Vold skal senere søndag padle finale på 5000 meter. (NTB)

    NM-Veka 2020
    Foto: Fredrik Hagen / NTB
  • Kristoff nummer to i Slovenia etter bruddforsøk

    Alexander Kristoff og Uno-X ga det et realt forsøk, men måtte se Ben Healy rykke til soloseier på siste etappe av Tour of Slovenia.

    Kristoff satt om lag hele etappen i brudd før feltet samlet seg med 15 kilometer igjen. På siste stigning knallet Healy til og skaffet seg etter hvert luken som ga seier.

    Seks sekunder bak ham spurtet Kristoff inn til annenplassen, mens Orluis Alberto Aular Sanabria endte som nummer tre. Tobias Halland Johannessen tok åttendeplassen og ble topp ti i sammendraget.

    Kristoffs første bruddforsøk resulterte ikke i noe, men han ga seg ikke der. Etter om lag seks mil skaffet Kristoff og polske Szymon Sajnok seg en luke på 1.40 minutter ned til hovedfeltet.

    Etter hvert kom flere ryttere til, blant dem Vegard Stake Laengen, og med åtte mil igjen skilte det om lag tre minutter ned til hovedfeltet. Den luken beholdt de en god stund, men med 15 kilometer igjen var forspranget på under minuttet. Etterpå skulle Healy avgjøre.

    Kristoff vant sist under et ritt i Belgia 1. juni. Han står med fire triumfer denne sesongen. (NTB)

    Sykkelrittet Tour of Norway 2024 - Etappe 4
    Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
  • Graham Hansen scoret sesongens 21. seriemål - blir toppscorer i Spania

    Det skal et lite mirakel til for at Caroline Graham Hansen ikke tar toppscorertittelen i den spanske toppdivisjonen for første gang. Søndag scoret hun da Barcelona slo Valencia i siste kamp.

    Før kampen lå Graham Hansen og lagvenninne Salma Paralluelo likt med 20 mål. Paralluelo var ikke i troppen, og dermed hadde den norske stjernen sjansen til å ta tittelen alene.

    Men hun måtte vente lenge på å juble. Først i det 88. minutt kom scoringen for den norske kvinnen, da hun fastsatte resultatet til 3-0.

    Graham Hansen endte dermed ligasesongen på 21 mål. Sevilla-spiller Christina Martin-Prieto står med 16 mål før hun spiller sesongavslutningen mot Athletic Bilbao klokken 17 søndag. Dermed skal det mye til for at hun nekter norsk toppscorertittel.

    Real Sociedad-spiss Synne Jensen blir nummer fem på toppscorerlisten denne sesongen med 14 nettkjenninger. Vilde Bøe Risa scoret ett mål for Atlético Madrid.

    Med søndagens seier fullførste Barcelona sesongen med 29 seire og én uavgjort på 30 kamper. Seriemesterne endte 15 poeng foran Real Madrid på annenplass. (NTB)

    Caroline Graham Hansen, her fra mesterligafinalen 2024
    Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal