Bilist kastet ølbokser etter Njåtun: – En skummel opplevelse

En syklende Ida Njåtun ble involvert i en farlig hendelse da en passerende bil kastet ølbokser etter henne og treningskameratene hennes.

Ida Njåtun

Ida Njåtun og landslagsvenninnene under en langt mindre treningsrettet sykkeltur under OL i Sotsji.

Foto: Eeg, Jon / NTB scanpix

Det var under en treningstur søndag at skøyteløperen Ida Njåtun og treningskameratene hennes ble ufrivilling utsatt for en skummel hendelse på Hurum i Buskerud.

– Vi var en gruppe som var ute og syklet, og så kjørte det en bil forbi oss, og da åpnet vinduet på passasjersiden seg, og så ble det kastet flere ølbokser etter oss, forteller hun til NRK.no.

Opprørt

En ølboks er stor nok til at den kan skape store problemer for syklister på racersykler. De tynne dekkene er sårbare for støt og ujevnheter.

– Om vi ikke hadde klart å svinge unna, kunne dekket fort røket eller noen av oss kunne veltet, men vi slapp heldigvis å oppleve det, forteller hun.

Laster Twitter-innhold

– Dette kan være så farlig at det bør politianmeldes, supplerer informasjonssjef Hulda Tronstad i Syklistenes Landsforening, og fortsetter;

– Alle trafikanter har et ansvar for å ta vare på hverandre i trafikken.

Skummel opplevelse

Heldigvis landet ølboksene mellom de forskjellige syklistene i treningsgruppa, og alle syklistene klarte å svinge unna.

– Det gikk bra, men det var en skummel opplevelse, sier Njåtun.

Om hendelsen vil bli politianmeldt gjenstår ennå å se.

– Vi fikk dessverre ikke med oss registreringsnummeret på bilen, for sånt ønsker vi å rapportere. Man føler seg ganske liten ute i trafikken, men heldigvis sjelden vi opplever. De aller fleste bilister er flinke til å ta hensyn nå, avslutter hun.

Siste nytt

 • Algerie vant Afrikamesterskapet

  Baghdad Boudjenah ga Algerie en drømmestart allerede etter to minutter i finalen mot Senegal fredag kveld. Senegal klarte aldri å komme tilbake i oppgjøret, og dermed vant Algerie turneringen for første gang siden 1990.

  Africa Cup of Nations 2019 - Final - Senegal v Algeria
  Foto: Amr Abdallah Dalsh / Reuters
 • Ventura fortsatte storspillet

  Kristoffer Ventura leder golfturneringen Pinnacle Bank Championship i Nebraska etter to dager. 24-åringen gikk sju slag under par fredag. Med totalt elleve slag under par leder Ventura med ett slag på amerikanske Tyson Alexander med to dager igjen.

  Kristoffer Ventura
  Foto: Benjamin A. Ward/ngf / NTB scanpix
 • Drømmescoring da Norge vant

  Norge J19 vant 4-0 mot Skottland i andre gruppespillskamp i U19-EM. Emilie Bragstad sendte Norge i ledelsen etter 20 minutter. Så doblet Anna Jøsendal ledelsen med en drømmetreff fire minutter senere. Jenny Olsen og Rikke Nygard scoret de øvrige målene.

Sendeplan

Kl. Program Kanal