NRK Meny
Normal

Bilist kastet ølbokser etter Njåtun: – En skummel opplevelse

En syklende Ida Njåtun ble involvert i en farlig hendelse da en passerende bil kastet ølbokser etter henne og treningskameratene hennes.

Ida Njåtun

Ida Njåtun og landslagsvenninnene under en langt mindre treningsrettet sykkeltur under OL i Sotsji.

Foto: Eeg, Jon / NTB scanpix

Det var under en treningstur søndag at skøyteløperen Ida Njåtun og treningskameratene hennes ble ufrivilling utsatt for en skummel hendelse på Hurum i Buskerud.

– Vi var en gruppe som var ute og syklet, og så kjørte det en bil forbi oss, og da åpnet vinduet på passasjersiden seg, og så ble det kastet flere ølbokser etter oss, forteller hun til NRK.no.

Opprørt

En ølboks er stor nok til at den kan skape store problemer for syklister på racersykler. De tynne dekkene er sårbare for støt og ujevnheter.

– Om vi ikke hadde klart å svinge unna, kunne dekket fort røket eller noen av oss kunne veltet, men vi slapp heldigvis å oppleve det, forteller hun.

Laster Twitter-innhold

– Dette kan være så farlig at det bør politianmeldes, supplerer informasjonssjef Hulda Tronstad i Syklistenes Landsforening, og fortsetter;

– Alle trafikanter har et ansvar for å ta vare på hverandre i trafikken.

Skummel opplevelse

Heldigvis landet ølboksene mellom de forskjellige syklistene i treningsgruppa, og alle syklistene klarte å svinge unna.

– Det gikk bra, men det var en skummel opplevelse, sier Njåtun.

Om hendelsen vil bli politianmeldt gjenstår ennå å se.

– Vi fikk dessverre ikke med oss registreringsnummeret på bilen, for sånt ønsker vi å rapportere. Man føler seg ganske liten ute i trafikken, men heldigvis sjelden vi opplever. De aller fleste bilister er flinke til å ta hensyn nå, avslutter hun.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel