NRK Meny
Normal

Bjørndalen: Fungerer bedre enn på mange år

Ole Einar Bjørndalen (41) drar ikke til høyden med landslaget, men nå føler han at kroppen ikke har tatt i mot treningen bedre på mange år.

Ole Einar Bjørndalen

OPTIMIST: Ole Einar Bjørndalen føler de siste ukene har vært meget sterke på trening og at formen nå har snudd helt.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Seks uker sykdom ødela mye av VM-oppkjøringen for Ole Einar Bjørndalen. Han fortalte for to uker siden at han i sommer fryktet at VM-sesongen kunne ryke. Men nå har det snudd for Bjørndalen.

Han kommer nå til å kjøre mye hard trening i lavlandet, mens landslagskollegaene drar på høydesamling i Italia kommende fredag. Og den siste perioden har han vært i siget.

– Jeg har kjørt ganske mye hard trening etter samlingen og er på rett vei. Jeg er optimistisk. Nå får jeg prøve og være i en god stim en stund til, sier Bjørndalen som fikk svaret han ønsket da han ble nummer tre i landslagets testrenn sist uke.

Overrasket over utviklingen

Siden har pila pekt rett oppover for første gang i oppkjøringen til VM på hjemmebane i Holmenkollen i mars.

– Er du overrasket over utviklingen?

– Ja, jeg overrasket. Jeg responderer bedre på trening enn på mange år, sier Bjørndalen.

Skiskytterveteranen har til nå ikke kunnet kjøre noe av høydeopplegget, som har vært et suksesskriterie gjennom karrieren.

Bjørndalen sier formen nå er tilbake på et nivå at han kunne dratt opp i høyden tidligere. Men han mener nå at det er riktig å vente med å dra opp til breen i Nord-Italia.

– Nå kjører jeg trening noen uker til i lavlandet. Og kjører deretter høydesamling slik som planlagt fra i sommer, fra 25. oktober, sier Bjørndalen til NRK.

Uten hardtrening

Han har annenhver uke testet seg på Olympiatoppen for å kontrollere at han trener riktig på veien tilbake. Og der har han også fått de svarene han har ønsket. Hardtreningsperioden de siste ukene har kommet etter at Bjørndalen ikke fikk kjørt virkelig tøffe økter i rundt tre og en halv måned.

– Utviklingen er veldig bra. Det fortsetter å gå fremover. Både testløpet og samlingen i Oslo fungerte bra. Han drar til høyden når han mener han er klar, sier landslagstrener Egil Gjelland.

Siste nytt

 • Hovland mot bragd

  Viktor Hovland fortsetter å imponere og leder med fire hull halvveis i finalen mot Devin Bling i USAs amatørmesterskap i golf søndag.

  Han dominerte mot Bling på de første 18 av de 36 hullene i finalen. Det norske stortalentet festet grepet ved å vinne fire hull på rad fra 8. til 11. hull.

  Turneringen ferdigspilles natt til mandag norsk tid.

  Viktor Hovland
  Foto: Eric Risberg / AP
 • Tung start for Inter

  Inter fikk en marerittstart på Serie A-sesongen med 0-1-tap mot Sassuolo søndag. Domenico Berardi ble matchvinner fra straffemerket.

  Roma fikk på sin side en god start på sesongen med 1-0-seier over Torino. Edin Dzeko åpnet målkontoen rett før slutt.

  inter
  Foto: Vincenzo Pinto / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld