NRK Meny
Normal

Bjørndalen: Fungerer bedre enn på mange år

Ole Einar Bjørndalen (41) drar ikke til høyden med landslaget, men nå føler han at kroppen ikke har tatt i mot treningen bedre på mange år.

Ole Einar Bjørndalen

OPTIMIST: Ole Einar Bjørndalen føler de siste ukene har vært meget sterke på trening og at formen nå har snudd helt.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Seks uker sykdom ødela mye av VM-oppkjøringen for Ole Einar Bjørndalen. Han fortalte for to uker siden at han i sommer fryktet at VM-sesongen kunne ryke. Men nå har det snudd for Bjørndalen.

Han kommer nå til å kjøre mye hard trening i lavlandet, mens landslagskollegaene drar på høydesamling i Italia kommende fredag. Og den siste perioden har han vært i siget.

– Jeg har kjørt ganske mye hard trening etter samlingen og er på rett vei. Jeg er optimistisk. Nå får jeg prøve og være i en god stim en stund til, sier Bjørndalen som fikk svaret han ønsket da han ble nummer tre i landslagets testrenn sist uke.

Overrasket over utviklingen

Siden har pila pekt rett oppover for første gang i oppkjøringen til VM på hjemmebane i Holmenkollen i mars.

– Er du overrasket over utviklingen?

– Ja, jeg overrasket. Jeg responderer bedre på trening enn på mange år, sier Bjørndalen.

Skiskytterveteranen har til nå ikke kunnet kjøre noe av høydeopplegget, som har vært et suksesskriterie gjennom karrieren.

Bjørndalen sier formen nå er tilbake på et nivå at han kunne dratt opp i høyden tidligere. Men han mener nå at det er riktig å vente med å dra opp til breen i Nord-Italia.

– Nå kjører jeg trening noen uker til i lavlandet. Og kjører deretter høydesamling slik som planlagt fra i sommer, fra 25. oktober, sier Bjørndalen til NRK.

Uten hardtrening

Han har annenhver uke testet seg på Olympiatoppen for å kontrollere at han trener riktig på veien tilbake. Og der har han også fått de svarene han har ønsket. Hardtreningsperioden de siste ukene har kommet etter at Bjørndalen ikke fikk kjørt virkelig tøffe økter i rundt tre og en halv måned.

– Utviklingen er veldig bra. Det fortsetter å gå fremover. Både testløpet og samlingen i Oslo fungerte bra. Han drar til høyden når han mener han er klar, sier landslagstrener Egil Gjelland.

Siste nytt

 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp
 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

  NM Alpint på Hafjell
  Foto: Norges Skiforbund/Alpin-NM Hafjell/ / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal