Hopp til innhold

Doll slapp Bjørndalen frem til pallplass i «comebacket»: – En takk fra hele skiskytterverden

GELSENKIRCHEN/OSLO (NRK): Benedikt Doll gikk i mål hånd i hånd med Ole Einar Bjørndalen.

GEST: Her stopper Benedikt Doll og venter på Ole Einar Bjørndalen ved målstreken.

– Det var en veldig fin gest. Det er imponerende at han gjør det på hjemmebane. Tusen takk, sier Ole Einar Bjørndalen til NRK om gesten til Benedikt Doll.

Bjørndalen var nummer fire inn på oppløpet på jaktstarten under showrennet i Gelsenkirchen, hvor han og kona Darja Domratsjeva ble hyllet av over 46 000 tilskuere på hjemmebanen til det tyske fotballaget Schalke 04.

Ved målstreken stod imidlertid Benedikt Doll og ventet på Bjørndalen. Tyskeren grep nordmannens hånd og sammen gikk de over målstreken, med Bjørndalen først av de to.

– Det var en takk fra hele skiskytterverden, sa NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith om gesten fra Doll.

– Jeg er veldig fornøyd med at jeg traff 19 blinker, men jeg er så lei meg for at jeg bommet på den siste. Det var en god kamp og jeg er veldig fornøyd med løpet og støtten fra tilskuerne. Jeg er også stolt av hvordan Ole kjempet, sier Domratsjeva til NRK etter rennet.

Pallplass nummer to

Pallplassen på jaktstarten var ekteparets andre for kvelden. De ble nemlig også nummer tre på fellesstarten som gikk tidligere på kvelden, og som dannet utgangspunktet for jaktstarten.

Skiskytteren fra Simostranda og kona fra Hviterussland brukte noen runder på å få opp dampen.

Begge bommet én gang på sine to første skytinger, men så fulgte to fulle hus for skiskytterekteparet.

I TET: Bjørndalen gikk ut på siste runde på fellesstarten i tet etter å ha skutt fullt hus.

– Han skyter gode treff, og han skyter med høy sikkerhet, sa NRKs skiskytingsekspert Ola Lunde etter fellesstarten.

På siste runde på fellesstarten ble Bjørndalen passert av Lukas Hofer og Émilien Jacquelin. I mål var han 6,3 sekunder bak italienske Hofer.

– Helt magisk

De over 46 000 fremmøtte på arenaen i Gelsenkirchen ga klart uttrykk for sin begeistring for Bjørndalen og Domratsjeva.

Verdenscup skiskyting Holmenkollen 2018. Jaktstart kvinner.

SLIK VI ER VANT TIL Å SE HENNE: Darja Domratsjeva kan vise til en merittliste som blant annet inneholder fire OL- og to VM-gull.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Det er noe av det råeste publikummet du kan få, sier Bjørndalen om de fremmøtte på det årlige showrennet i Tyskland.

Merittlisten til «kongen av skiskyting» er det ingen annen skiskytter som er i nærheten av. Den inneholder 13 OL-medaljer, 45 VM-medaljer og 95 verdenscupseiere etter 25 år i verdenstoppen.

Siste nytt

 • Forfang åpner opp om meldinger: – Mye dårlig oppførsel

  Det har stormet rundt hopplandslaget de siste dagene, etter at det i forrige uke kom frem at landslagshopperne hadde sendt et brev hvor de uttrykte misnøye med landslagstrener Alexander Stöckl.

  Som utøverrepresentant har Johann André Forfang blitt en synlig del av saken. Det har resultert i at han har fått mye kritikk på diverse kommentarfelt rundt omkring. Og også i egen innboks.

  – Det går veldig mye på meg som person. At jeg har vært med lenge, er gammel og bare bør gi meg. De prøver rett og slett å få meg til å føle at det ikke er noen plass til meg i sporten, sier Forfang om meldingene han hevder å ha fått tilsendt.

  – Det er aldri noe gøy å få slike meldinger. Det er det vel ingen som synes. Selv ikke de som sender den, ville synes det var noe greit å få slike meldinger selv. Det sliter jeg litt med å respektere, rett og slett. Jeg synes det er mye dårlig oppførsel der ute. Men da igjen, jeg vet at de med hjertet for sporten omfavner oss utøvere, sier hopperen.

  – I en idrett så vil jeg tro at utøverne, om ikke alltid vet best, så har de i hvert fall en veldig kvalifisert mening om ting. Det å idioterklære oss så til de grader, det synes jeg er veldig spesielt, sier han videre.

  Denne helgen skal han han og resten av verdenseliten hoppe i skiflygingsbakken i Oberstdorf.

  Johann André Forfang
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Porto avgjorde på overtid mot Arsenal

  Det så lenge ut til å ende målløst i åttendedelsfinalen mellom Porto og Arsenal i Mesterligaen, men fire minutter på overtid scoret Portos kantspiller Wenderson Galeno seiersmålet på vakkert vis.

  Dermed seiret portugiserne 1-0 hjemme på Estadio do Dragao.

  Seiersmålet på overtid må ha smakt ekstra godt for Galeno, for etter en sjansefattig åpning på kampen, fikk han to gigantiske muligheter til å sende hjemmelaget i ledelsen etter 21 minutter.

  Brasilianeren klarte på mirakuløst vis å sette ballen utenfor fra få meter ved begge anledninger.

  Arsenal og Martin Ødegaard styrte det meste av spillet i førsteomgang, og hadde mange dødballer. Likevel slet de med å omsette det i store sjanser.

  Dermed var det målløst til pause.

  Andreomgangen ble heller ikke noe fyrverkeri av en fotballkamp.

  Porto har vist seg svært gjerrig på eget gress den siste tiden, og hadde ikke sluppet inn mål på fem kamper før kveldens kamp.

  Det var tydelig også onsdag at dette Porto-laget ikke er enkelt å score på.

  Begge lag hadde det man kan kalle «nesten-muligheter», men slet med å skape det helt store.

  Det var helt til Galeno tok saken i egne hender og curlet ballen i lengste hjørnet fra 20 meter. Samtidig sende han hjemmefansen til himmels.

  – Det var en perfekt gjennomført fotballkamp av Porto mot et av de store formlagene i Europa, sa Norges landslagssjef Ståle Solbakken i TV2-studio etter kampen.

  Arsenal, som er i åttendelsfinalene av Mesterligaen for første gang siden 2017, må dermed vinne i returoppgjøret i London 12. mars for å avansere til kvartfinalene.

  I kveldens andre kamp i Mesterligaen endte det 1-1 mellom Napoli og Barcelona. Spissene Victor Osimhen og Robert Lewandowski stod for scoringene i den åttendedelsfinalen.

  Leo Østigård satt på benken hele kampen for Napoli.

  Galeno
  Foto: Reuters
 • Liverpool ble rystet av Luton – så snudde de kampen på to minutter

  Ligaleder Liverpool måtte klare seg uten en rekke av deres største stjerner, som blant andre Mohamed Salah og Darwin Núñez, i kampen mot Luton onsdag kveld.

  Da Luton så tok ledelsen i kampens tolvte minutt, så det ut til at det kunne bli en utfordrende kveld for Liverpool. Hjemmelaget fikk det ikke til å stemme foran mål og til pause ledet nyopprykkede Luton stadig 1–0.

  I den andre omgangen slo Liverpool fryktelig tilbake.

  Etter et vedvarende press, headet kaptein Virgil van Dijk inn utligningen etter et hjørnespark, idet kampuret bikket 55 minutter og 51 sekunder. To minutter og fire sekunder senere lå ballen igjen i nettet, denne gangen etter en heading fra Cody Gakpo.

  Luton jaktet sin første seier borte mot Liverpool i historien, men etter de to raske målene, ble det raskt klart at den ikke kom onsdag. Istedenfor scoret både Luis Díaz og Harvey Elliott mot slutten av omgangen. Dermed ble det en til slutt komfortabel 4-1-seier for Liverpool, som har henholdsvis fire og fem poeng ned til Manchester City og Arsenal med én kamp mer spilt.

  Luton ligger på 18. plass, på dårligere målforskjell enn Everton på den sikre 17.-plassen.

  Liverpool
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal