Hopp til innhold

Bjørndalen om Thingnes Bøs «totalforvandling»: – Kunne stilt opp i landsskytterstevnet

Johannes Thingnes Bø går etter alle solemerker mot sesongens femte individuelle verdenscupseier og befestet sin posisjon i toppen. Ekspertene lar seg imponere stort – spesielt av skytingen.

– Det er nesten så han kunne stilt opp i Landskytterstevnet med den liggskytingen der. Han har jo endret seg totalt, i forhold til da han klundret litt på liggende før, sa TV 2s skiskytterekspert Ole Einar Bjørndalen.

For Thingnes Bø leverte feilfri skyting – både på stående og liggende.

– Han har en enorm kontroll. Det er ren utklassing, sa NRKs ekspert Ola Lunde etter den andre skytingen.

– Det er et nivå på det Johannes leverer nå som er i en helt egen klasse.

Den forbedrede skytingen viser seg også på statistikken. Forrige sesong hadde han en treffprosent på 83 på liggende, mens han i år har en treffprosent på 92.

Sesongstarten har også vært bortimot prikkfri, og den beste han har hatt i verdenscupen noensinne, med fem av seks mulige seiere i individuelle renn.

– Det å sette sammen løp i skiskyting, det er en del faktorer. Man skal ha godt utstyr, gode ski. Man skal ha rå fysisk form og god teknikk. Fantastisk skyting. Nå er det ingen svakheter på denne mannen. Han gjør løp etter løp med bare perfekte gjennomføringer. Det er fantastisk å se, sier Bjørndalen.

Sturla Holm Lægreid leverte også et superløp, men han klarte ikke å måle seg med lagkameraten. Men med ti treff og god langrennstid ligger han foreløpig på andreplass, og dermed går det mot norsk dobbeltseier. Tyske Benedikt Doll er enn så lenge nummer tre.

Rennet pågår fortsatt, men det skal mye til for at noen går forbi Thingnes Bø.

Skiskyting stafett 4x7,5 km
Foto: Anders Wiklund/TT / NTB

Siste nytt

 • Her er City-eieren på kamp for første gang på 13 år

  Manchester City-eieren Sjeik Mansour bin Zayed Al Nahyan har glimret med sitt fravær i hele 13 år, men under lørdagens mesterligafinale i Istanbul er eieren omsider «ringside» under en City-kamp.

  Sjeik Mansour, som også er visestatsminister i Abu Dhabi, sitter på samme rekke som blant annet Tyrkia-president Tayyip Erdogan, statsoverhode i Abu Dhabi, Mohamed bin Zayed Al Nayhan, og City-styreleder Khaldoon al-Mubarak.

  På spørsmål fra NRK om hvorfor Sjeik Mansour sjelden er på City-kamp, svarer forsker og Midtøsten-ekspert Kristian Coates Ulrichsen:

  – Det er ikke så godt å si, men det sies at han rett og slett ikke er så interessert i fotball.

  Eierskapet til City er svært omdiskutert. Amnesty International Norge skriver på sine nettsider at «De forente arabiske emirater er blant landene i verden hvor sivilsamfunnet er mest undertrykket».

  Sjeik Mansour bin Zayed Al Nahyans
  Foto: Molly Darlington / REUTERS
 • Nordås klarte VM-kravet i Paris etter superløp

  Narve Gilje Nordås har hatt en strålende sesong og i et stevne i Paris lørdag kveld klarte han VM-kravet med et strålende løp på 3.32,39.

  Før sesongen hadde Nordås en personlig rekord på 3.36,23.

  Det er en tid han har forbedret to ganger tidligere i sesongen, før han lørdag altså kom under VM-kravet på 3.34,20 med det strålende løpet på 3.32,39.

  – Et meget sterkt resultat, sier NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

  Det er også to tideler under Jakob Ingebrigtsens sesongbeste på 1500 meter og dermed den beste norske tiden på 1500 meter i år.

  Nordås vant også løpet i Paris.

  Narve Gilje Nordås
  Foto: NTB
 • Lotta Udnes Weng raskest i Holmenkollen Skishow

  Lotta Udnes Weng rykket før oppløpet og vant kvinnenes rulleskirenn over ni kilometer under Holmenkollen Skishow.

  Weng leverte en kjempeavslutning og vant 3,1 sekunder foran Helene Marie Fossesholm og 6,8 foran tvillingsøsteren Tiril Udnes Weng.

  De tre utgjorde en tettrio gjennom hele løpet. Ned til firer Ingvild Flugstad Østberg skilte det 50,8 sekunder.

  Gode prestasjoner i prologen ga en fordel i selve løpet. Tiril Udnes Weng startet med fem sekunders forsprang på søsteren Lotta, mens Fossesholm startet ytterligere fem sekunder bak.

  Deretter skilte det fem sekunder til Elena Rise Johnsen, som igjen hadde fem sekunders forsprang til kvartetten Mathilde Myhrvold, Linn Sömskar (Sverige), Maria Hartz Melling og Hedda Østberg Amundsen.

  Østberg startet 30 sekunder bak prologvinneren. (NTB)

  Kvinnelandslag langrenn
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste