Hopp til innhold

Bjørndalen: – For en fantastisk person og skiløper

PYEONGCHANG (NRK): Ole Einar Bjørndalen har ingenting imot å miste tittelen som tidenes vinterolympier til Marit Bjørgen. Også IOC-presidenten er dypt imponert av dronningen av langrenn.

bjørgen

GRÅT AV GLEDE: Marit Bjørgen tok for en gangs skyld til tårene etter dagens seier, og etterpå jublet hun. Hun er nå historisk i olympisk sammenheng.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det er bare å gratulere! For en fantatisk person og skiløper... Stolt av å være nordmann i dag, skriver OIe Einar Bjørndalen i en sms til NRK.

Han var inntil i dag tidenes mestvinnende vinterolympier, men da Marit Bjørgen knuste alt og alle på tremila, overtok hun denne tittelen. Bjørgen står nå med åtte gull, fire sølv og tre bronser i sin OL-karriere.

Bjørndalen

FORBIGÅTT: Ole Einar Bjørndalen var lenge tidenes mestvinnende vinterolympier.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Ikke rart tårene trillet hos Bjørgen da hun kom i mål. Hun er heller ikke alene om å være litt rørt av det hele.

– Marit er tidenes olympier, men hun er et enda større menneske, sier lagvenninne Ragnhild Haga.

– Marit har vært og er et forbilde. Hun er et råskinn ut av en annen verden, som jeg virkelig beundrer. Jeg sa til henne at jo fortere du går i mål, jo fortere får du møte Marius, sier Ingvild Flugstad Østberg med et smil.

Therese Johaug delte denne hilsenen på sin Instagram-konto:

IOC-presidenten: – En legende

Bjørgens jakt på denne tittelen har fått oppmerksomhet verden rundt under OL. Flere internasjonale medier har omtalt saken i dagene opp mot tremila, som avsluttet hele OL.

– Den uforlignelige Marit Bjørgen skrev enda en side i sin utrolige OL-historie søndag, skriver CNN etter rennet.

– Hun styrker sin posisjon i OL-historien, skriver den store, franske sportsavisen L`Equipe.

Bjørgen var også tema da IOC-president Thomas Bach holdt sin avsluttende pressekonferanse foran et par hundre journalister i Pyeongchang søndag.

– Hun er en av de olympiske legendene, sa Bach til NRK.

bjørgen

Lagvenninnene omfavnet Bjørgen etter den historiske seieren.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Den øverste sjefen for OL sier at Bjørgens rekordjakt har vært noe av det han har likt best å følge med på under lekene.

– Å se henne jakte og bekrefte den legendariske statusen har vært et av høydepunktene for meg, og jeg vil tro at det også var det for nordmenn, sier Bach.

Bach nevnte flere ganger Bjørgen som en av de store legendene, og sa blant annet at hun, den amerikanske snowboardkjøreren Shaun White og Ole Einar Bjørndalen er utøvere han ser på på denne måten.

– Jeg har snakket med flere norske utøvere, og det jeg husker spesielt er Marit Bjørgen, og hvordan hun jakter rekorden til Bjørndalen, som er en av legendene i den olympiske vintersporten, sa Bach.

Siste nytt

  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal