Hopp til innhold

Bjørndalen: – For en fantastisk person og skiløper

PYEONGCHANG (NRK): Ole Einar Bjørndalen har ingenting imot å miste tittelen som tidenes vinterolympier til Marit Bjørgen. Også IOC-presidenten er dypt imponert av dronningen av langrenn.

bjørgen

GRÅT AV GLEDE: Marit Bjørgen tok for en gangs skyld til tårene etter dagens seier, og etterpå jublet hun. Hun er nå historisk i olympisk sammenheng.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det er bare å gratulere! For en fantatisk person og skiløper... Stolt av å være nordmann i dag, skriver OIe Einar Bjørndalen i en sms til NRK.

Han var inntil i dag tidenes mestvinnende vinterolympier, men da Marit Bjørgen knuste alt og alle på tremila, overtok hun denne tittelen. Bjørgen står nå med åtte gull, fire sølv og tre bronser i sin OL-karriere.

Bjørndalen

FORBIGÅTT: Ole Einar Bjørndalen var lenge tidenes mestvinnende vinterolympier.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Ikke rart tårene trillet hos Bjørgen da hun kom i mål. Hun er heller ikke alene om å være litt rørt av det hele.

– Marit er tidenes olympier, men hun er et enda større menneske, sier lagvenninne Ragnhild Haga.

– Marit har vært og er et forbilde. Hun er et råskinn ut av en annen verden, som jeg virkelig beundrer. Jeg sa til henne at jo fortere du går i mål, jo fortere får du møte Marius, sier Ingvild Flugstad Østberg med et smil.

Therese Johaug delte denne hilsenen på sin Instagram-konto:

IOC-presidenten: – En legende

Bjørgens jakt på denne tittelen har fått oppmerksomhet verden rundt under OL. Flere internasjonale medier har omtalt saken i dagene opp mot tremila, som avsluttet hele OL.

– Den uforlignelige Marit Bjørgen skrev enda en side i sin utrolige OL-historie søndag, skriver CNN etter rennet.

– Hun styrker sin posisjon i OL-historien, skriver den store, franske sportsavisen L`Equipe.

Bjørgen var også tema da IOC-president Thomas Bach holdt sin avsluttende pressekonferanse foran et par hundre journalister i Pyeongchang søndag.

– Hun er en av de olympiske legendene, sa Bach til NRK.

bjørgen

Lagvenninnene omfavnet Bjørgen etter den historiske seieren.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Den øverste sjefen for OL sier at Bjørgens rekordjakt har vært noe av det han har likt best å følge med på under lekene.

– Å se henne jakte og bekrefte den legendariske statusen har vært et av høydepunktene for meg, og jeg vil tro at det også var det for nordmenn, sier Bach.

Bach nevnte flere ganger Bjørgen som en av de store legendene, og sa blant annet at hun, den amerikanske snowboardkjøreren Shaun White og Ole Einar Bjørndalen er utøvere han ser på på denne måten.

– Jeg har snakket med flere norske utøvere, og det jeg husker spesielt er Marit Bjørgen, og hvordan hun jakter rekorden til Bjørndalen, som er en av legendene i den olympiske vintersporten, sa Bach.

Sportsnyheter

Besseberg dømmes for mottak av russiske klokkegaver, prostituerte og jaktturer

Den tidligere skiskytterpresidenten Anders Besseberg blir blant annet dømt for mottak av klokker, seksuelle tjenester fra prostituerte og jaktturer. Opplesingen av dommen pågår nå i Buskerud Tingrett.

Siste nytt

 • Baseballstjernens tolk tiltalt for massivt underslag

  Den tidligere tolken til baseballstjernen Shohei Ohtani er tiltalt for å ha stjålet over 170 millioner kroner fra baseballspillerens midler.

  Det melder den føderale påtalemyndigheten i USA fredag morgen norsk tid.

  Den tidligere tolken er anklaget for å ha overført over 170 millioner kroner fra Ohtanis bankkonto mellom 2021 og i år. Disse pengene skal ha gått til å betale spillegjeld han pådro seg gjennom ulovlig gambling.

  Ifølge påtalemyndigheten skal Ohtani ikke ha vært klar over tolkens aktivitet.

  29 år gamle Ohtani, som er fra Japan, er en av de aller største stjernene i Major League Baseball (MLB), der han spiller for Los Angeles Dodgers.

  (NTB)

  Dodgers Twins Baseball
  Foto: Abbie Parr / AP
 • Lilleberg og Lightning tapte på straffer

  Emil Lilleberg og Tampa Bay Lightning tapte borte mot Ottawa Senators på straffekonkurranse etter 2-2 i ordinær tid.

  Første mål kom etter drøyt 9 spilte minutter ved Brady Tkachuk for Ottawa Senators. Conor Sheary sørget for utligningen ett spilleminutt senere, og Lighnings andre mål var ved Brayden Point.

  Andre periode ble målløs, men to minutter ut i tredje scoret Drake Batherson for hjemmelaget.

  Overtiden ble målløs, og dermed måtte kampen avgjøres på straffer. Der tok Senators det siste stikket og vant kampen 3-2. Kun hjemmelagets Brady Tkachuk fikk pucken i nettet.

  Emil Lilleberg hadde verken mål eller målgivende. 23-åringen fikk 17 og et halvt minutt på isen.

  (NTB)

  NHL: Tampa Bay Lightning at Montreal Canadiens
  Foto: David Kirouac / Reuters
 • Hovland henger med tross variabel åpningsdag

  Etter flere ukers turneringspause og varierende spill tidligere i år, så det ut til at Viktor Hovland virkelig hadde funnet tilbake til storformen innledningsvis på åpningsrunden i The Masters.

  Etter ni spilte hull i årets første major hadde nordmannen vært så godt som feilfri og var fire slag under par.

  – Fasitgolf, sa Discoverys golfekspert, Marius Thorp.

  Men så startet problemene. På hull ti ble han liggende dårlig til i fairway og sendte innspillet langt ut til høyre. Det hele endte med en dobbeltbogey og de siste åtte hullene ble preget av at Hovland ikke helt fikk det til å stemme.

  Til slutt endte nordmannen opp med en runde på 71 slag, ett slag under par. Med det er han seks slag bak ledende Bryson DeChambeau og på en foreløpig delt 14. plass.

  Det er flere spillere som ikke er ferdig med den første runden.

  EerCHy5zB1c
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal