Hopp til innhold

Bjørndalen gjør «comeback» på stafettlag med kona

Foran 50.000 tilskuere - sammen med kona Darja Domratsjeva - skal Ole Einar Bjørndalen igjen konkurrere mot verdenseliten. Det overrasker NRKs skiskytterekspert.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018 Skiskyting kvinner 12,5 km. fellesstart

SKISKYTTER-PAR: Ole Einar Bjørndalen og Darja Domratsjeva danner lag og konkurrerer mot verdenseliten. Her fra OL i Pyeongchang, der Domratsjeva tok gull etter sekundering fra ektemann Bjørndalen.

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

– Oi, såpass, sier Ola Lunde.

NRKs skiskytterekspert hadde ventet at Bjørndalen skulle stille opp i showrenn etter karriereslutt, men at tidenes vinterolympier sier seg villig til å konkurrere mot verdens beste skiskyttere hadde han ikke trodd.

Bjørndalen går mixed stafett sammen med Darja Domratsjeva i tyske Gelsenkirchen 29. desember i år. Det offentliggjorde paret på sine Facebook-sider fredag.

– Både han og Darja har alltid kommet godt forberedt. Det vil de være denne gangen også. Men de skal få slite hardt med å matche nivået til de beste i den tøffeste konkurranseklassen, sier Lunde.

– Må legge en lur treningsplan

Bjørndalen vedgår at han kanskje har sagt ja til å bli slått ned i skistøvlene, men har et håp om å overraske.

– Vi deltar i hovedkonkurransen. Det har jeg ikke akkurat trent så mye for, så nå gjelder det å legge en lur treningsplan, sier Ole Einar Bjørndalen til NRK.

Bjørndalen

STINN BRAKKE: Ole Einar Bjørndalen under showrennet i Gelsenkirchen i 2005.

Foto: MARTIN MEISSNER / Ap

Initiativtaker

Konkurransen vil foregå i den tyske Bundesliga-klubben Schalke 04s storstue. Det er ventet 50.000 tilskuere til rennet.

Bjørndalen var en av initiativtakerne til showrennet på den tyske fotballarenaen. Nordmannen var også helt overlegen de første årene det ble arrangert og vant fire ganger på rad i årene 2003-06. Det attpåtil med tre forskjellige makkere: Gunn Margit Andreassen, Liv Kjersti Eikeland og Linda Grubben.

Men før var showrennet i Tyskland noe som kom i tillegg til sesongen. Nå er det sesongens hovedmål.

– I år blir det kun én formtopp, ler 44-åringen.

Sportsnyheter

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

Siste nytt

  • Norske seilere viste storform

    Mina Mobekk og Line Flem Høst sørget for norsk 2.- og 3.-plass i OL-klassene brettseiling og laser i verdenscupen i Hyères i Frankrike denne helgen.

    Mobekk konkurrerte i brettseiling og sikret 2.-plass, mens Høst sikret bronsen i laser. Det er årsbeste for Høst denne sesongen.

    – Vi har ett sterkt lag som er godt forberedt til årets høydepunkt, sommer-OL i Paris. Det kommer til å bli noen spennende uker i Marseille der seilingen skal foregå. Verdenscupregattaen i Hyères var svært krevende med skiftende forhold – fra vindstille til Mistral-vind (40 knop). Våre norske seilere taklet det uforutsette godt og er på vei mot sine beste prestasjoner, sier sportssjef i Norges Seilforbund Eirik Verås Larsen.

    Sommer-OL i Tokyo 2021
    Foto: Heiko Junge / NTB
  • Juel og Solbakken sikret femteplass i ro-EM

    Den norske duoen i dobbeltsculler endte på 5.-plass i en finale der rumenske Andrei-Sebastian Cornea og Marian Enache vant suverent.

    Tyskland tok sølv og Italia bronse. Det skilte vel elleve sekunder opp til seierspallen for Juel og Solbakken.

    De forsøker å feste grepet om den norske OL-plassen i dobbeltsculler foran lekene i Paris. Oscar Helvig og Kristoffer Brun kvalifiserte inn den norske båten, og per nå er det et jevnt løp mellom de to roduoene om hvem som skal til OL.

    I verdenscupregattaen i Varese tidligere i måneden var Juel/Solbakken sju tidels sekund raskere enn Helvig/Brun da de norske båtene var i samme oppsamlingsheat.

    (NTB)

    OhNKv4qQYNk
    Foto: NTB
  • Helseth og Kavlie viste storform før OL: – De seiler opp som en av favorittene

    Thea Helseth og Inger Seim Kavlie sikret historisk EM-gull i dobbeltsculler-klassen i Ungarn.

    – De seiler opp som en av favorittene i OL, kommenterte Pål Thomassen for NRK.

    – Det var strålende, helt utrolig. Jeg sitter med en klump i halsen, dette har vi ventet på i 20 år, sa ekspertkommentator Lars Bjønness.

    Duoen åpnet sterkt og var elleve hundredeler bak Litauen ved 500 meter. Romania fulgte like etter. Disse tre nasjonene fulgte hverandre tett gjennom hele løpet. Norge fikk imidlertid en halv båtlengde ned til Litauen da det nærmet seg 1500 meter.

    De holdt avstanden og rodde inn til historisk seier, 2 sekunder foran Litauen. Romania sikret bronse.

    De norske jentene slo Romania i forsøksheatet og gikk direkte til finalen. Romania har ikke har blitt slått siden 2019.

    Jenny Rørvik, som har rodd sammen med Helseth i to år, måtte imidlertid bli hjemme etter at landslagssjefen bestemte seg for å splitte duoen. Dette ble gjort for å finne den beste båten til OL i Paris.

    – All ære til treneren og de andre som turte å ta den litt tøffe avgjørelsen om å splitte en båt som ble nummer to i verdenscupen, og prøve en ny båt her. Det står det all respekt av, sier Bjønness.

    Roforbundet har ikke tatt ut utøverne ennå. I forkant av EM uttalte forbundet at det skulle sende de utøverne «med størst prestasjonspotensial i form av plassering i OL/PL i Paris»

    Roing
    Foto: NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal