NRK Meny
Normal

Bjørndalen fikset geværet

Ole Einar Bjørndalens VM-børse ble ødelagt tirsdag, men han fikk reparert den i natt.

Ole Einar Bjørndalen
Foto: ALEXANDRA BEIER / REUTERS

Skiskytteren skulle tørrtrene med geværet dagen før avreisen til Sør-Korea da han oppdaget at det var noe galt med en del i geværet.

- Jeg hadde en økt med tørrtrening uten skudd på rommet mitt i går kveld, og da var jeg sikker på at det var tenn-nåla som røyk, men da jeg tok våpenet fra hverandre så jeg at den var like hel, men fant ut at det var en stålbit som hadde falt av sluttstykket. Man kan skifte delen, men det må finjusteres, for i verste fall kan det kan gå utover presisjonen, forklarer Ole Einar Bjørndalen til NRK.

Dermed måtte han seint på kvelden prøve å få tak i folk som kunne reparere skaden på geværet.

- Han som lager delen holder til cirka tre timer fra der jeg bor, så da var det overkommelig å sette seg i bilen og få reparert det, sier Bjørndalen.

Så det har blitt mye kjøring i natt?

- Jeg fikk hjelp av en kamerat til å kjøre, slik at jeg kom meg i seng sånn til noenlunde tid i natt. Vi står jo opp ganske tidlig for å forsøke å snu døgnet, så det ble ikke så mange timene søvn, men vi får sove på flyet, sier Bjørndalen videre.

Hvor alvorlig var dette?

- Hadde dette skjedd i Korea så kunne det i verste fall vært alvorlig. Vi har med ekstra deler, og normalt sett så går det bra, men det kunne i verste fall gå ut over presisjonen, sier 35-åringen.

VM i Peyogchang starter lørdag 14. februar.

Siste nytt

 • Sverige møter Italia i VM-playoff

  Sverige kan vente seg to tøffe kamper når de i november skal møte Italia i toeromspillet til fotball-VM i Russland. Det ble klart da trekningen i FIFA-regi ble gjort i Zürich tirsdag.

  SVT-eksperten Daniel Nannskog sier at det ikke kunne blitt verre.

  FBL-WC-2018-QUALIFIER-BUL-SWE
  Foto: DIMITAR DILKOFF / AFP
 • Norge møter Makedonia og Slovakia

  Norges landslagsherrer i fotball avslutter sesongen med bortekamper mot Makedonia og Slovakia.

  Landslagssjef Lars Lagerbäck sier i en pressemelding at han er veldig fornøyd med at de har fått på plass to treningskamper i november.

  Lars Lagerbäck
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Bratt Tour de France i 2018

  Neste års ritt, som starter på øya Noirmoutier på den franske vestkysten, inneholder ingen flat, individuell tempo.

  Mot slutten av Touren blir det særlig tøft med seks fjelletapper og fire andre kuperte etapper før selve avslutningen opp Champs-Élysées i Paris.

  France Cycling Tour de France
  Foto: Christophe Ena / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Se reaksjoner etter kampen