Bjørndalen fikset geværet

Ole Einar Bjørndalens VM-børse ble ødelagt tirsdag, men han fikk reparert den i natt.

Ole Einar Bjørndalen
Foto: ALEXANDRA BEIER / REUTERS

Skiskytteren skulle tørrtrene med geværet dagen før avreisen til Sør-Korea da han oppdaget at det var noe galt med en del i geværet.

- Jeg hadde en økt med tørrtrening uten skudd på rommet mitt i går kveld, og da var jeg sikker på at det var tenn-nåla som røyk, men da jeg tok våpenet fra hverandre så jeg at den var like hel, men fant ut at det var en stålbit som hadde falt av sluttstykket. Man kan skifte delen, men det må finjusteres, for i verste fall kan det kan gå utover presisjonen, forklarer Ole Einar Bjørndalen til NRK.

Dermed måtte han seint på kvelden prøve å få tak i folk som kunne reparere skaden på geværet.

- Han som lager delen holder til cirka tre timer fra der jeg bor, så da var det overkommelig å sette seg i bilen og få reparert det, sier Bjørndalen.

Så det har blitt mye kjøring i natt?

- Jeg fikk hjelp av en kamerat til å kjøre, slik at jeg kom meg i seng sånn til noenlunde tid i natt. Vi står jo opp ganske tidlig for å forsøke å snu døgnet, så det ble ikke så mange timene søvn, men vi får sove på flyet, sier Bjørndalen videre.

Hvor alvorlig var dette?

- Hadde dette skjedd i Korea så kunne det i verste fall vært alvorlig. Vi har med ekstra deler, og normalt sett så går det bra, men det kunne i verste fall gå ut over presisjonen, sier 35-åringen.

VM i Peyogchang starter lørdag 14. februar.

Siste nytt

 • Ingen norske OL-deltakere i karate

  Norge reiser til OL i Tokyo uten karateutøvere. Ingen av de norske nådde opp i helgens globale kvalifisering i Paris.

  Andrine Hilton fikk en fin start i kumite +61-kilosklassen. Hun vant sine to første kamper søndag, men kom til kort mot Melissa Bratic. Canadieren vant 3-0.

  Siste mulighet via en rekvalifisering forsvant da Bratic selv røk ut i semifinalen.

  OL-drømmen brast for Adrian Lopez Salas i første runde i +75-kilosklassen. Nordmannen tapte 0-2 for Aliaksej Vodtsjyts fra Hviterussland. I likhet med Hilton fikk han ingen ny sjanse via rekvalifiseringen.

  Lørdag tapte Bettina Alstadsæther knepent 2-3 for ungarske Aleksandra Ilankovic i en rekvalifiseringsrunde. Før det både tapte og vant hun en kamp i kumite 61-kilosklassen.

  Team Tokyo OL 2020
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Kjører toppklassen i VM-runden

  Oliver Solberg (19) stiller blant elitekjørerne i Safari-rallyet i Kenya senere i måneden. Det blir den første VM-runden i rally i Afrika siden 2002.

  Solberg måtte nylig stå over Rally Italia Sardinia på grunn av koronakarantene. Der skulle han etter planen ha kjørt den største klassen for andre gang i karrieren.

  Nå skjer det i stedet i Nairobi mellom 24. og 27. juni. Solberg viste i WRC-debuten tidligere i år at han har tempoet inne.

  – Jeg vet at jeg snakker mye om drømmer, men dette er virkelig en av de store. 19 år er gått siden sist VM-runden i Kenya ble kjørt. At jeg får sjansen til å kjøre i den største klassen i Hyundais fabrikkbil når sporten gjør vendereis til Afrika, er enormt stort, sier Solberg i en pressemelding.

  Oliver Solberg Rally Sweden
  Foto: Micke Fransson/tt / NTB
 • Smadret verdensrekorden

  Australske Kaylee McKeown (19) fikk råsterke 57,45 på 100 meter rygg søndag. Den australske svømmeren knuste verdensrekorden med 12 hundredeler.

  Den nye bestenoteringen ble satt i Adelaide i forbindelse med den australske uttakskvalifiseringen til OL.

  McKeown har i år vært i strålende form. Søndag fikk hun en toppfart som holdt til å slette USA-rivalen Regan Smiths verdensrekord på 57,57 fra VM i 2019.

  I det mesterskapet tok McKeown sølvet på 200 meter rygg. Gullet gikk til nevnte Smith.

  Kaylee McKeown
  Foto: Brenton Edwards / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal