NRK Meny
Normal

Bjørndalen fikset geværet

Ole Einar Bjørndalens VM-børse ble ødelagt tirsdag, men han fikk reparert den i natt.

Ole Einar Bjørndalen
Foto: ALEXANDRA BEIER / REUTERS

Kilde: NRK-NTB-VG

Artikkelen er flere år gammel.

Skiskytteren skulle tørrtrene med geværet dagen før avreisen til Sør-Korea da han oppdaget at det var noe galt med en del i geværet.

- Jeg hadde en økt med tørrtrening uten skudd på rommet mitt i går kveld, og da var jeg sikker på at det var tenn-nåla som røyk, men da jeg tok våpenet fra hverandre så jeg at den var like hel, men fant ut at det var en stålbit som hadde falt av sluttstykket. Man kan skifte delen, men det må finjusteres, for i verste fall kan det kan gå utover presisjonen, forklarer Ole Einar Bjørndalen til NRK.

Dermed måtte han seint på kvelden prøve å få tak i folk som kunne reparere skaden på geværet.

- Han som lager delen holder til cirka tre timer fra der jeg bor, så da var det overkommelig å sette seg i bilen og få reparert det, sier Bjørndalen.

Så det har blitt mye kjøring i natt?

- Jeg fikk hjelp av en kamerat til å kjøre, slik at jeg kom meg i seng sånn til noenlunde tid i natt. Vi står jo opp ganske tidlig for å forsøke å snu døgnet, så det ble ikke så mange timene søvn, men vi får sove på flyet, sier Bjørndalen videre.

Hvor alvorlig var dette?

- Hadde dette skjedd i Korea så kunne det i verste fall vært alvorlig. Vi har med ekstra deler, og normalt sett så går det bra, men det kunne i verste fall gå ut over presisjonen, sier 35-åringen.

VM i Peyogchang starter lørdag 14. februar.

Siste nytt

  • Tror Sanchéz sprudler av ryktene

    Chile-trener Juan Antonio Pizzi tror alle spekulasjonene rundt Arsenal-spiller Alexis Sánchez gjør ham til en bedre spiller. Det er fortsatt uvisst om chileneren blir værende i klubben. – Han gir alt, og jeg tror de fleste spillere ville likt å være i samme situasjon. Alle de største klubbene i verden vil ha ham, sier Pizzi, ifølge NTB.

    Sanchéz
    Foto: FRANCK FIFE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Pressekonferanse: EM-uttak
Prøve-VM fotball 2017: Semifinale Portugal - Chile
Prøve-VM fotball: Semifinale
Prøve-VM fotball: Semifinale
Prøve-VM fotball 2017
Prøve-VM fotball 2017: Semifinale Portugal - Chile