NRK Meny
Normal

Bjørndalen er ikke redd

Ole Einar Bjørndalen er ikke redd for å dra til Russland etter truslene mot ham på internett.

Ole Einar Bjørndalen
Foto: HEIKO JUNGE / SCANPIX

Bjørndalen har måttet tåle mengder av russisk hets på sin egen hjemmeside de siste dagene.

Årsaken er uttalelser etter dopingavsløringene av de tre russiske doptatte løperne og medaljerotet etter søndagens jaktstart.

Les: Russisk hets av Bjørndalen

Tenker fremover

Skiskytterkongen har imidlertid ikke latt seg skremme fra å dra til verdenscupavslutningen i Khanty-Mansijysk i neste måned.

- Nei, egentlig ikke, jeg gjør ikke det. Vi har en bra kommunikasjon med russerne. Det som har hendt har hendt. Vi tenker på det som skjer fremover, sier Bjørndalen til NRK, og legger til:

- Samarbeidet med russerne er noenlunde bra - og det må bli bedre fremover. Jeg tror de fleste er innstilt på det, sier han.

- Har ikke gått rett forbi

Bjørndalen innrømmer likevel at alt oppstusset har gått innpå ham.

- Jeg har jo lagt merke til det, så det har ikke gått rett forbi. Men vi har på en måte lagt det dødt. Vi fokuserer på VM nå, sier han til NRK.

Ikke noe hyggelig

Heller ikke Halvard Hanevold frykter for sikkerheten sin i Russland.

- Nei, det gjør jeg ikke. Jeg forutsetter at det vil være trygt. Men det er ikke noe hyggelig med sånne meldinger, vi antar likevel at det er mest spark i løse lufta.

- Men man bør kanskje likevel vurdere om det er reelle trusler, legger han til.

Også det svenske landslaget i skiskyting har mottatt flere trusler på russisk etter avsløringene av Dmitrij Jarosjenko, Jekaterina Jourijeva og Albina Akhatova.

Les: Frykter for livet etter nye dødstrusler

Siste nytt

 • Rælingen mot eliteseriespill

  Rælingen, som ble nummer tre i 1. divisjon, slo eliteserielaget Sola hele 30–20 i første kvalifiseringskamp og tok et langt steg mot opprykk. Returkampen i Sola spilles søndag.

  Tonje Nøstvold, Sola
  Foto: Sander Heggheim/NRK
 • Uavgjort i bunnoppgjøret

  Stabæk og Start spilte 1-1 i onsdagens bunnoppgjør i eliteserien. Dermed står begge lagene med fire poeng etter seks serierunder. Ohi Omoijuanfo ga Stabæk ledelsen etter 70 minutter, mens Aron Sigurdarson utlignet for Start.

  Eliteserien 2018. Stabæk-Start. Nadderud Stadion.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Powell ferdig i Sandefjord

  Sandefjord Fotball bekrefter i en pressemelding onsdag kveld at Magnus Powell er ferdig som trener i klubben. Powell begynte i jobben så sent som 16. januar.

  Powell
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal