Bjørndalen er ikke redd

Ole Einar Bjørndalen er ikke redd for å dra til Russland etter truslene mot ham på internett.

Ole Einar Bjørndalen
Foto: HEIKO JUNGE / SCANPIX

Bjørndalen har måttet tåle mengder av russisk hets på sin egen hjemmeside de siste dagene.

Årsaken er uttalelser etter dopingavsløringene av de tre russiske doptatte løperne og medaljerotet etter søndagens jaktstart.

Les: Russisk hets av Bjørndalen

Tenker fremover

Skiskytterkongen har imidlertid ikke latt seg skremme fra å dra til verdenscupavslutningen i Khanty-Mansijysk i neste måned.

- Nei, egentlig ikke, jeg gjør ikke det. Vi har en bra kommunikasjon med russerne. Det som har hendt har hendt. Vi tenker på det som skjer fremover, sier Bjørndalen til NRK, og legger til:

- Samarbeidet med russerne er noenlunde bra - og det må bli bedre fremover. Jeg tror de fleste er innstilt på det, sier han.

- Har ikke gått rett forbi

Bjørndalen innrømmer likevel at alt oppstusset har gått innpå ham.

- Jeg har jo lagt merke til det, så det har ikke gått rett forbi. Men vi har på en måte lagt det dødt. Vi fokuserer på VM nå, sier han til NRK.

Ikke noe hyggelig

Heller ikke Halvard Hanevold frykter for sikkerheten sin i Russland.

- Nei, det gjør jeg ikke. Jeg forutsetter at det vil være trygt. Men det er ikke noe hyggelig med sånne meldinger, vi antar likevel at det er mest spark i løse lufta.

- Men man bør kanskje likevel vurdere om det er reelle trusler, legger han til.

Også det svenske landslaget i skiskyting har mottatt flere trusler på russisk etter avsløringene av Dmitrij Jarosjenko, Jekaterina Jourijeva og Albina Akhatova.

Les: Frykter for livet etter nye dødstrusler

Siste nytt

 • Atlético vant etter VAR-drama

  Atlético Madrid mistet en straffe og en scoring etter videodømming, men var likevel sterkest og slo Juventus 2–0 i den første åttedelsfinalen i mesterligaen. Med 2–0 har Madrid-klubben et knallsterkt utgangspunkt før returoppgjøret i Torino 12. mars.

  Spain Soccer Champions League
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • City vant med ti mann

  Manchester City tok oppskriftsmessig ledelsen borte mot Schalke 04, men så snudde kampen. Det tyske hjemmelaget ble tildømt to straffespark, og satte begge. I andre omgang fikk Nicolas Ottamendi sitt andre gule kort og marsjordre, men City ga seg ikke. Leroy Sané satte et herlig frispark, og i sluttminuttene slet Raheem Sterling seg fri og bredsidet inn seiersmålet.

 • Kasper forsvarer valget av Pattaya

  FIS-president Gian-Franco Kasper (75) forsvarer beslutningen om at Det internasjonale skiforbundets kongress legges til Thailand. Norges Skiforbund ønsket at FIS-kongressen i 2020 ikke skulle arrangeres i Pattaya.

  – Pattaya er ikke bare sexindustri. Etter det jeg vet, er det en by med fasiliteter for å avholde store kongresser. Byen har også den luksusen vi trenger for våre delegater, sa FIS-president Kasper på en pressekonferanse i Seefeld.

  Kasper
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal