NRK Meny
Normal

Russisk hets av Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen må tåle mengder av russisk hets på sin egen hjemmeside.

Ole Einar Bjørndalen
Foto: HEIKO JUNGE / SCANPIX

Både Bjørndalens uttalelser etter dopingavsløringene av tre russiske løpere og medaljerotet etter søndagens jaktstart har satt fart i de russiske bloggerne.

Bjørndalen hetses av russere

"Du skal få svi"

Det norske skiskytteresset kalles både doper, svin, drittsekk, homse og det som er langt verre av russerne, og han skal få svi under verdenscupavslutningen i Khanty-Mansijysk i neste måned, trues det med.

Bjørndalen var svært kritisk til dopingdømte, i forbindelse med at tre russiske skiskyttere ble avlsørt for doping rett før VM.

Ingen kommentar

På søndag ble Bjørndalen først fratatt seieren på sprinten, fordi han hadde tatt feil vei rett etter starten. Seinere på dagen ble dette omgjort, slik at han fikk beholde gullet. Hadde han ikke fått det tilbake, ville russiske Maxim Tsjudov tatt gullet.

Verken Bjørndalen selv eller noen i det norske støtteapparatet vil kommentere dette overfor NRK.

Les: Ole Einars hjemmeside

Siste nytt

 • Granerud på pallen

  Halvor Egner Granerud hoppet seg opp til 3.-plassen i det første individuelle rennet i årets Sommer Grand Prix. Polen-stjernen Kamil Stoch vant på hjemmebane. Robert Johansson var nest best blant de norske i Wisla

  Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP
 • Nytt tap for Emil Meek

  Den norske MMA-utøveren tapte sin andre strake UFC-kamp da Bartosz Fabinski ble for sterk i Hamburg søndag. Meek var avhengig av å holde kampen på beina, men sterke Fabinski lyktes med å ta nordmannen ned gjentatte ganger.

  Emil Meek
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games: Skateboard, street