NRK Meny
Normal

Russisk hets av Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen må tåle mengder av russisk hets på sin egen hjemmeside.

Ole Einar Bjørndalen
Foto: HEIKO JUNGE / SCANPIX

Både Bjørndalens uttalelser etter dopingavsløringene av tre russiske løpere og medaljerotet etter søndagens jaktstart har satt fart i de russiske bloggerne.

Bjørndalen hetses av russere

"Du skal få svi"

Det norske skiskytteresset kalles både doper, svin, drittsekk, homse og det som er langt verre av russerne, og han skal få svi under verdenscupavslutningen i Khanty-Mansijysk i neste måned, trues det med.

Bjørndalen var svært kritisk til dopingdømte, i forbindelse med at tre russiske skiskyttere ble avlsørt for doping rett før VM.

Ingen kommentar

På søndag ble Bjørndalen først fratatt seieren på sprinten, fordi han hadde tatt feil vei rett etter starten. Seinere på dagen ble dette omgjort, slik at han fikk beholde gullet. Hadde han ikke fått det tilbake, ville russiske Maxim Tsjudov tatt gullet.

Verken Bjørndalen selv eller noen i det norske støtteapparatet vil kommentere dette overfor NRK.

Les: Ole Einars hjemmeside

Siste nytt

 • Bøkko går lagtempo

  Håvard Bøkko ersatter Sindre Henriksen på lagtempoen. Det bekrefter landslagssjef Sondre Skarli til NRK. Henriksen hadde store problemer på kvartfinalen. De to andre på laget er Sverre Lunde Pedersen og Simen Spieler Nilsen.

  Bøkko
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
 • Kasai sikter mot to nye OL

  Noriaki Kasai deltok i sitt første OL i 1992, og ble tidenes eldste OL-medaljør i Sotsji-lekene for fire år siden. Selv om det ikke har blitt noen medaljer i Sør-Korea, så sikter han videre, skriver Eurosport. Hvis japaneren gjennomfører målet sitt vil han være 53 år når han hopper under OL i 2026.

  Kasai
  Foto: LEHTIKUVA / Reuters
 • Gull-Krüger: – Surrealistisk

  Simen Hegstad Krüger viste frem OL-medaljene da han landet på Gardermoen mandag.

  – Hele OL har vært en surrealistisk opplevelse. Jeg trenger noen dager for å lande litt. Jeg tror fortsatt ikke helt at medlajene er mine når jeg ser på dem, sier han.

  Simen Hegstad Krüger
  Foto: MARTIN JUTKVAM

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang