Bjørgen: – Mulig med seks medaljer, men ikke seks gull

Marit Bjørgen tror ikke det er umulig for henne å ta medaljer i alle seks øvelsene under OL, men hun er klar på at ikke alle av dem kan bli av det edleste slaget.

Marit Bjørgen

Marit Bjørgen har lyst til å gå alle distanser under OL, men om hun gjør det har hun ikke bestemt seg for.

Foto: NRK

Etter Toblach-helgens maktdemonstrasjon viste Bjørgen konkurrentene nøyaktig hvorfor hun er storfavoritt i OL.

Hun har foreløpig ikke bestemt seg for om hun skal gå alle de seks distansene i mesterskapet, men at hun har lyst, det er hun klar på.

– Den avgjørelsen må jeg ta etter hvert sammen med Egil (Kristiansen). Jeg har jo lyst, det er jo kanskje mitt siste OL, så det hadde vært artig å prøve, sier hun.

Er det mulig å ta gull på seks distanser?

– Nei, det går ikke. Det hadde vært en fjern drøm.

Medalje i seks løp da?

– Jeg er jo favoritt på de fleste distanser, så umulig er det nok ikke. Men det er mye som skal klaffe før det.

– Trodde ikke jeg skulle klare det

Selv om hun i flere av heatene under søndagens sprint i Toblach havnet i dårlige posisjoner, hentet hun seg inn hver gang og gikk inn til seier i finalen.

– Jeg var flink til å holde roen, og jeg visste at jeg hadde gode ski og at jeg hadde mulighet til å kunne avgjøre i spurten, sier Bjørgen til NRK.

Allerede etter lørdagens seier på 10-kilometeren var hun strålende fornøyd med helgen. Sprintseieren ble derfor en stor bonus for langrennsdronningen.

– At jeg skulle klare det i dag hadde jeg ikke trodd. Det svaret jeg fikk denne helgen betyr mye.

– Håper noen ble skremt

Så fornøyd er Bjørgen at hun håper konkurrentene faktisk ble litt skremt.

– Jeg håper jo at man kan skremme noen. Få et lite psykisk overtak.

Hvor mye har et slikt overtak å si?

– Nei, det kan være den lille forskjellen det. Både i sprint, men også i andre løp, for eksempel i fellesstarter, tror Bjørgen.

Marit Bjørgen vant sprinten i Toblach søndag. Dermed vant hun begge de siste verdenscuprennene før OL.

Her vinner Marit Bjørgen sprinten i Toblach.

Siste nytt

 • United-fans blokkerte trening

  Manchester United-tilhengarar blokkerte begge inngangane til klubbens treningsfelt, slik at spelarane ikkje fekk trene, melder Manchester Evening News.

  Det var ein protest mot klubbeigarane Glazer-familien, som sa ja til at United skulle vere med i den europeiske superligaen.

  Bilete i sosiale media viser supporterar med store banner ved begge inngangane. Eitt har teksten «Glazer ut,» eit anna «Vi bestemmer når de spelar».

  Laster Twitter-innhold
 • 135.000 på billøp

  Det klassiske billøpet Indianapolis 500 vil neste månad bli avvikla med 135.000 tilskodarar. Det blir største publikumstal for noko idrettsarrangement sidan viruspandemien kom.

  Indianapolis Motor Speedway opplyste onsdag at ein i samråd med lokale helsestyresmakter har komme til at 40 prosent av tilskodarkapasiteten kan nyttast under løpet 30. mai.

  Bana i Indianapolis er det største idrettsanlegget i verda, med fleire enn 250.000 sitjeplassar på tribunane og plass til nesten 400.000 menneske innanfor portane.

  IndyCar 500
  Foto: R Brent Smith / AP
 • Sparkar komitemedlemmer frå «Big 6»

  Premier League har bedt om at medlemmer av dei seks klubbane som ville bli med i den europeiske superligaen trekkjer seg frå ulike komitear i ligaen, melder Sky Sports.

  Om dei ikkje gjer det, risikerer dei å bli fjerna med makt.

  Styreleiarar og direktørar i Arsenal, Chelsea, Liverpool og begge Manchester-klubbane sit i ulike liga-komitear. Tottenham har ingen i desse komiteane.

  Dette er ein konsekvens av møtet dei 14 andre klubbane hadde tysdag, og som i klare ordelag avviste den nye superligaen.

  Ed Woodward
  Foto: Richard Heathcote / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal