Bjørgen overrasket over suveren NM-seier

GÅSBU (NRK.no): Marit Bjørgen gikk suverent inn til sitt 15. NM-gull torsdag. Etter løpet var langrennsdronningen overrasket over tidsavstanden ned til konkurrentene.

Bjørgen vant suverent

Marit Bjørgen utklasset konkurrentene og sikret NM-gull torsdag. Hun føler seg i god form før VM.

Marit Bjørgen

Marit Bjørgen viser fornøyd frem pokalen etter torsdagens seier.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix
Johaug, Bjørgen, Jacobsen

Slik så pallen ut etter 10 km i NM: Therese Johaug tok sølv, gull til Bjørgen og bronse til Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Marit Bjørgen tok NM-gullet på kvinnenes 10 kilometer fri teknikk i ski-NM torsdag med 37 sekunder ned til sølvvinner Therese Johaug.

Bjørgen ledet fra start til mål og tok sin 15. NM-tittel. Den suverene seieren overrasker langrennsdronningen.

– Jeg er litt overrasket over det. Jeg trener mye med Therese og vet at hun er i bra form. Da tenkte jeg i alle fall at jeg er i form, sier Bjørgen til NRK.

VM-formen på vei

Den suveren seieren gir imidlertid signaler om at Bjørgen er i god rute inn mot VM.

– Det fungerer veldig bra. Jeg synes det var lettere nå enn sist helg. Det er en god følelse å ta med seg, og det er et godt tegn for meg før VM, sier Bjørgen.

Bjørgen bare et NM-gull bak Oddvar Brå og Bente Skari, som begge har 16 NM-titler. Med flere ventende NM-renn i helgen, kan Bjørgen passere dem begge.

– Oddvar Brå har levd lenge på dette nå, så det er på tide å skifte, sier Bjørgen lattermildt.

Johaug: – Mangler litt

Johaug var godt fornøyd med sølvmedaljen, og vil ikke la seg skremme av de 37 sekundene opp til Bjørgen.

– Jeg klarte å holde Marit brukbart på førsterunden, men tapte nok litt i de lette partiene. 37 sekunder opp til Marit er mye, men hadde det vært verdenscuprenn hadde det nok vært seier til henne, sier Johaug til NRK.

– Jeg må tenke at Marit er i god form og i en klasse for seg selv. Det viser hun i de rennene hun stiller opp i. Jeg føler kroppen fungerer og at jeg er på hugget, men jeg mangler nok det siste lille, sier Johaug.

Jacobsen tenker på VM

Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok tredjeplassen, 52 sekunder bak NM-vinneren. Heller ikke hun lar seg skremme av suverene Bjørgen.

– Jeg går et dårligere løp i dag enn på denne distansen under NM i fjor. Det er på en måte mange sekunder opp, men har man en litt bedre dag tar man fort mange sekunder, sier hun til NRK.

Sist sesongs NM-vinner på distansen er mer opptatt av å tenke frem mot det kommende verdensmesterskapet.

– Jeg er fornøyd med resultatet i dag. Det var en litt dårlig andrerunde, men jeg går bra nok til å kjempe om en plass til løpene i skøyting i VM. Det er det viktigste, så får jeg prikke inn det siste da, sier hun.

Siste nytt

 • Brann tilbake på vinnersporet

  Brann brukte 12 minutter på å score tre ganger i eliteseriemøtet med Sandefjord. Til slutt ble det 3-1-seier. For Sandefjord fortsetter den tunge trenden. Avstanden opp til Bodø/Glimt er nå åtte poeng. Sandefjord på sin side ligger nå på 14. plass, ett poeng foran Start og Aalesund.

  UF52A-kFngc
  Foto: Marit Hommedal / Marit Hommedal
 • Solskjær fekk hjelp av Bournemouth

  Bournemouth scora fire mål den siste halve omgangen og knuste Leicester 4-1. Det jublar Ole Gunnar Solskjær for.

  James Vardy gav Leicester leiinga midt i første omgang. Men Junior Stanislas og Dominic Solanke scora to gonger på eitt minutt. Så fekk Leicesters Caglar Söyüncü raudt kort.

  I sluttminutta scora Bournemouth først på sjølvmål, deretter ved Solanke på nytt.

  For Bournemouth betyr dette fornya sjanse til å unngå nedrykk, for Leicester at fjerdeplassen ryk dersom Solskjærs Manchester United slår Southampton måndag.

  Dominic Solanke
  Foto: Glynn Kirk / AP
 • Ventura nr 10 i B-touren

  Det ble delt 10.-plass for Kristoffer Ventura på PGAs B-tour etter en god avslutningsdag i Texas søndag.

  Ventura hadde fem birdiar og en bogey siste dag. Det ble totalt 17 under par for Ventura. 25-åringen spilte solid gjennom hele helgen og fortsatte den gode formen fra forrige uke.

  Da viste han tegn til storform under PGA-turneringen i Detroit. Der lå han i øvre del av resultatlista hele veien og endte til slutt som nummer 21.

  Kristoffer Ventura
  Foto: Mike Lawrie / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal