NRK Meny
Normal

Bjørgen tar pause frem til Tour de Ski

Marit Bjørgen (32) akter å beholde superformen helt frem til Tour de Ski. Hvordan? Ved å ta en måneds pause fra skirenn.

Marit Bjørgen

Marit Bjørgen kunne juble for en overlegen seier på lørdagens 5-kilometer. Søndag skal hun gå 10 km jaktstart - men så er det pause.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Marits neste skirenn blir faktisk ikke før i Tour de Ski, opplyser landslagstrener Egil Kristiansen til NRK etter lørdagens suverene Bjørgen-seier.

Marit Bjørgen var knusende overlegen på lørdagens fem-kilometer, og vant med hele 22,7 sekunder på nærmeste konkurrent, Kikkan Randall fra USA.

  • Se resultatlista her!

– Alt klaffet i dag. Kroppen var utrolig sprek, smilte Bjørgen etter løpet.

Søndag skal hun bare cruise inn til sammenlagtseier i Kuusamos minitour - som hun nå leder med hele 52,7 sekunder.

Deretter går turen til alpene.

Trening fremfor konkurranse

For istedenfor å kjøre på videre med flere verdenscuprenn i Canada neste helg, velger Bjørgen å heller prioritere høydetrening og hvile.

– Nå skal hun bli ferdig med disse rennene, og så reiser vi til høyden for å trene litt rolig, sier Kristiansen.

Store deler av landslaget skal ligge i Seiser-Alm i Italia for å bevare den gode formen frem mot Tour de Ski som starter i romjula. Altså tar Bjørgen og co. nesten en måneds pause fra konkurranse.

– Hvorfor går ikke Marit Bjørgen flere konkurranser nå som formen er så god?

– Går man for mange renn, kan kroppen slites ned og formen blir dårligere. Nå handler det om å få inn en god treningsdose med mye rolig mengdetrening. På den måten bevares den gode formen, og Marit kan om mulig bli enda sterkere når Tour de Ski kommer, forklarer tidligere landslagstrener Morten Aa Djupvik til NRK.no.

Søndag skal Marit Bjørgen gå ut først på den avsluttende jaktstarten over 10-kilometer, 52,7 sekunder foran Kikkan Randall.

Jakstarten starter kl 10.45.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal