Bjørgen tok Norges 50. verdenscupseier i kvinnesprint

Marit Bjørgen sprintet inn til seier på sprinten i Toblach, og gjorde dermed rent bord under den siste verdenscuphelga før OL.

Marit Bjørgen vant sprinten i Toblach søndag. Dermed vant hun begge de siste verdenscuprennene før OL.

Her vinner Marit Bjørgen sprinten i Toblach, som var det siste verdenscuprennet før OL.

– Det har vært en fantastisk helg for meg. Jeg følte meg treig i begynnelsen, men det ble bedre og bedre for hvert heat. Jeg hadde gode ski i dag, og det var gøy å gå, sa Bjørgen i seiersintervjuet på stadion.

Med søndagens sprintseier har norske langrennskvinner tatt 50 sprintseiere i verdenscupen. Nå har Norge tatt 50 av de 122 arrangerte verdenscupsprintene.

Østberg på pallen

I sprintfinalen i Toblach var Norge sterkt representert. Både Marit Bjørgen, Ingvild Flugstad Østberg og Majken Caspersen Falla tok seg til finalen sammen med Kikkan Randall (USA), Denise Herrmann (Tyskland) og Katja Visnar (Slovenia).

Bjørgen vant foran tyske Denise Herrmann og Ingvild Flugstad Østberg. Maiken Caspersen Falla ble nummer fire.

Lørdag knuste Bjørgen alle på 10 kilometeren og gikk over målstreken 36,7 sekunder foran lagvenninneTherese Johaug.

Med to seiere av to mulige denne helgen viser Bjørgen at hun blir farlig, uansett distanse i OL. Hvis noen i det hele tatt har vært i tvil.

(Saken fortsetter under bildet).

ingvild

Ingvild Flugstad Østberg tok seg fint videre til finalen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Mangler den fjerde kvinnen

Det siste verdenscuprennet i langrenn før OL var av det viktige slaget, spesielt for Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Celine Brun-Lie.

(Saken forsetter under bildet).

Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Celine Brun-Lie

Både Astrid Uhrenholdt Jacobsen (t.h.) og CelineBrun-Lie kjemper om den siste plassen på sprintlaget i OL. Begge røk ut i kvartfinalen på sprinten i Toblach.

Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

Damesprinttrener Roar Hjelmeset har allerede bekreftet at Marit Bjørgen, Ingvild Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla er klare for sprinten, og at det er Celine Brun-Lie og Astrid Uhrenholdt Jacobsen som kjemper om den ledige plassen.

Han har for øvrig ikke bestemt om Uhrenholdt Jacobsen eller Brun-Lie blir siste jente på sprintlaget i OL.

– Jeg ble ikke så mye klokere i dag. Ingen av dem la inn veldig gode søknader, sier Hjelmeset til NRK.no

Begge røk i kvarten

NRKs langrennselspert, Torgeir Bjørn, er klar på hvilket lag han tror vi får se i OL-sprinten:

– Sprinten er to dager før 10-kilometeren, som kanskje blir Astrids viktigste distanse. Jeg tror hun gjør lurt i å stå over sprinten, og da blir Celine fjerde jente, har han tidligere sagt.

At både Uhrenholdt Jacobsen og Brun-Lie røk ut i kvartfinalen gjorde nok ikke uttaket enklere for landslagsledelsen.

– Den siste plassen blir ikke så lett å ta ut, sa Post etter søndagens sprint.

– Det blir enten Weng, Brun-Lie eller Uhrenholdt Jacobsen. Verken Celine eller Astrid bekreftet noen sprintstyrke i dag, sa la Torgeir Bjørn til.

Imponert over Harsem

I den andre semifinalen fikk 25 år gamle Kathrine Harsem vist seg fram ved å ta teten tidlig i løpet.

– Harsem er i ferd med på bygge opp en god kapasitet hun også. Det er meget gledelig, hun har ingen respekt for mer meritterte konkurrenter. Men hun var nok i overkant ivrig og fikk det tøft mot slutten, sa Post og Bjørn om Harsems løp.

Siste nytt

 • King kan bli klar til City

  Joshua King var ikke med da Bournemouth tok tre uhyre viktige poeng i nedrykksstriden med 4-1-seier over Leicester søndag. Før kampen ble det opplyst at den norske landslagsspissen hadde pådratt seg en «mindre lårstrekk».

  Etter kampen sa manager Howe at han var usikker på omfanget av skaden, men tirsdag kom det positive nyheter fra samme mann.

  – Når det gjelder Joshua King, får vi se hvordan det går og om han rekker kampen, sier Bournemouth-manageren da han møtte pressen foran onsdagens vriene bortekamp mot City

  Joshua King
  Foto: Glynn Kirk / AP
 • Ingen supersprint i Holmenkollen

  Den nye skiskyttarøvinga supersprint, som skulle fått sin verdscupdebut i Holmenkollen komande sesong, er utsett til seinare.

  Sportssjef Felix Bitterling i det internasjonale skiskyttarforbundet seier til NRK at dei skal prøve ut øvinga med lengre løyper og utan ekstraskot i IBU-cupen komande vinter.

  Bakgrunnen for utsetjinga er mellom anna innspel frå dei aktive.

  Laster Twitter-innhold
 • Diomande ut med skade i comebacket

  Adama Diomande og Los Angeles FC var tilbake i aksjon i MLS tirsdag, men spissen måtte på ny ut med skade i 3-3-kampen mot Houston Dynamo.

  Diomande, som var ute med brudd i foten fra februar til april, skadet seg igjen i kampen mot Houston. Nok en gang var det foten som var problemet, og etter 79 minutter måtte Diomande byttes ut, snaue 20 minutter etter at han ble byttet inn.

  Adama Diomande
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal