Bjørgen dropper nytt renn: – Må bruke tid

Marit Bjørgen sliter fortsatt med skaden som ødela NM del 2. Nå trekker hun seg fra Skarverennet.

Marit Bjørgen

TRENER ALTERNATIVT: Marit Bjørgen konsentrerer seg om å bli skadefri til sesongstart.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

36-åringen fra Rognes er påmeldt til Skarverennet, som går fra Finse til Ustaoset, lørdag. Men hun kommer ikke til start.

– Det blir ingen deltakelse i Skarverennet for meg. Jeg bruker tiden nå til å bli hundre prosent klar til ny sesong, skriver Marit Bjørgen i en sms til NRK tirsdag.

Tidenes beste langrennsløper ble mamma til lille Marius natt til andre juledag. 12. mars var hun tilbake med startnummer på brystet, i Marit Bjørgen-rennet på Støren.

Belastningsskade

Hun fikk også med seg en showsprint, og skulle etter planen gjøre et skikkelig comeback under NM del 2 på Beitostølen.

Det ble det ingenting av, på grunn av en belastningsskade.

– Marit var ute på en litt lang løpetur for fem dager siden. I etterkant kjente hun at hun hadde litt vondt i hofteregionen og litt mer vondt dagen etter. Vi tolker det som en helt vanlig belastningsskade i overgang til uvant underlag, sa landslagslege Fredrik S. Bendiksen i en pressemelding 29. mars.

– Er mye bedre

Nå er det altså klart at det ikke blir flere skirenn på Bjørgen i vinter.

– Hun trener fortsatt mest alternativt for å være best mulig forberedt når sesongen starter opp igjen, sier landslagstrener Egil Kristiansen til NRK.

– Men hun er mye bedre, understreker han.

Langrennsløpernes VM-oppkjøring starter 1. mai.

Siste nytt

 • Virik på seierspallen i Ungarn

  Maria Virik (20) padlet inn til 3.-plass i A-finalen på K1 1000 meter under verdenscupen i ungarske Szeged.

  Bærum-padleren avsluttet finalen meget sterkt, men truet aldri Eszter Rendessy, som vant på hjemmebane på tiden 3.58,91.

  I herrenes A-finale på 1000-meteren ble det 7.-plass til Lars Magne Ullvang. Han endte 7,96 bak den portugisiske vinneren Fernando Pimenta.

  (NTB)

  NM-Veka 2020
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • TV 2: Henriksen vil tilbake til RBK

  Den klubbløse landslagsspilleren Markus Henriksen (28) har ifølge TV 2 bestemt seg for at han vil fortsette karrieren i gamleklubben Rosenborg.

  Kanalen skriver at Rosenborg ga Henriksen frist til klokken 22 fredag med å foreta sitt valg, og at midtbanemannen skal ha avvist andre klubber fordi han ønsket å returnere til RBK.

  Rosenborg-trener Åge Hareide medgir at han ønsker seg Henriksen i laget, men sier at han ikke er kjent med TV 2s opplysninger.

  – Jeg vet at «Micke» (Mikael Dorsin) har snakket med Markus i det siste, men jeg kommer nettopp fra trening og har ikke fått de siste oppdateringene, sier Hareide.

  (NTB)

  Fotball trening på Ullevaal stadion
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Solbakken henter kjenning

  Høyrebacken Peter Ankersen vender tilbake til FC København etter én sesong i italienske Genoa. Dermed skal 30-åringen igjen spille for klubben der han spilte i fire sesonger fra 2015 til 2019.

  Ankersen spilte i Rosenborg i 2012. Han fikk med seg 18 kamper for trønderne før han flyttet tilbake til Danmark og Esbjerg.

  – Peter er uten tvil en av de aller beste høyrebackene som noensinne har vært i FCK. Under sitt seneste opphold her utviklet han seg til en leder i laget og en spiller som alltid leverte på høyt nivå både i kamper og på treningsfeltet, sier FCK-manager Ståle Solbakken.

  (NTB)

  UEFA Nations League - League B - Group 4 - Wales v Denmark - Headshots
  Foto: Rebecca Naden / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal