Hopp til innhold

Vil gi Warholm brutal mostand: – Kanskje ikke så gøy for Karsten

Bislett Games har sikret seg alle de «norske» øvelsene neste år. Stevnegeneral Steinar Hoen vil samle verdens beste hekkeløpere til superduell mot Karsten Warholm.

Karsten Warholm mot Kyron McMaster

TETT: Kyron McMaster (t.h) slo Warholm i Diamond League-avslutningen i høst.

Foto: Fabrice Coffrini / AFP

– Det arbeidet begynner nå til uken. Målsettingen er å samle de aller, aller beste, forteller Hoen.

Med Karsten Warholm i hovedrollen, ønsker han også å få med fjorårets beste på 400 meter hekk, Abderrahman Samba. I tillegg vil Hoen ha med de lynraske konkurrentene Kyron McMaster og Rai Benjamin.

Alle tre hadde bedre tider enn Warholm i fjor.

– Forhåpentligvis kan vi skape den beste 400 meter hekk i løpet av hele sesongen. Rett og slett samle hele gjengen, sier Hoen.

NRKs friidrettsekspert, Vebjørn Rodal, mener den duellen kan bli fantastisk.

– En duell med de navnene bør være veldig aktuell. Det vil bli et felt som vil samle stor internasjonal oppmerksomhet, sier Rodal.

Usikker på verdensrekord

Hvis Hoen lykkes blir det ingen enkel oppgave for Warholm å vinne på hjemmebane.

PK Bislett Games Opra Hotell.

BISLETT-SJEF: Steinar Hoen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det er kanskje ikke så gøy for Karsten å få den konkurransen på hjemmebane, men når du er verdensmester så er det sånne dueller du ønsker, sier Hoen.

Programmet er tett for friidrettsutøverne, og det er ofte en kamp for å få med de beste på stevnene. Sesongen som kommer er spesiell, men et veldig sent VM i Qatar. Der starter de ikke før slutten av september.

Dermed er mange et stykke unna toppformen, når Bislett Games går av stabelen. Hoen er ikke helt sikker på om det blir verdensrekord i Oslo.

– Det er vanskelig å si. VM går ganske sent i Qatar, og så tidlig som Bislett er i år, så legger ikke utøverne opp formtoppen. Men det kan jo Karsten gjøre, for å forsvare på hjemmebane, sier Hoen.

– Norsk supergenerasjon

I år satser Bislett Games sterkt rundt de norske utøverne.

Vebjørn Rodal

VIKTIG: Vebjørn Rodal mener det er viktig at de norske utøverne får sjansen.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Nå har vi en gjeng norske utøvere som omtales som supergenerasjonen. Det virker som om det ikke er noe stopp, de bare fortsetter utviklingen. Sondre Guttormsen på stav kom jo fra ingenting i sommer, sier Hoen.

NRKs ekspert mener det er mener det er viktig for norsk friidrett å satse på de «norske» øvelsene.

– Det er det viktigste utstillingsvinudet for norske utøvere, foruten om VM neste år. At de får plass der, i gode felt, og får vist seg frem betyr mye, slår Rodal fast.

Blant annet står enten 1500 meter eller engelsk mil på menyen. Der venter mange å se familien Ingebrigtsen i aksjon. Men brødrene kan også prøve seg på 3000 meter eller 5000 meter.

– Det er morsomt. Vi ønsker selvfølgelig at Ingebrigtsen-brødrene sprer seg litt utover, slik at vi får se dem flere ganger i løpet av kvelden, sier Hoen.

Det er foreløpig ikke avgjort hvem av brødrene som skal løpe de ulike distansene.

– Den avgjørelsen tar de selv når det nærmer seg, sier Hoen.

Sportsnyheter

Narve Gilje Nordås og Per Svela hentes av Gjert Ingebrigtsen etter løpet i Huelva

Nordås hentet av Gjert Ingebrigtsen etter seieren: – En trist sak for alle parter

Narve Gilje Nordås sier han kan fortsette trenersamarbeidet med Gjert Ingebrigtsen selv om det har blitt ut tiltale mot treneren. Tirsdag kveld forlot de stadion sammen.

Siste nytt

  • Elverum klar for sluttspillfinale i håndball

    Elverum tok seg videre til finalen i sluttspillet i håndball etter at de vant 41-30 borte mot Arendal tirsdag kveld.

    Elverum møter Kolstad, som slo ut Drammen i sine semifinalekamper med 2-0. Første finalekamp i best av tre spilles mellom de to lagene 22. mai i Trondheim.

  • VG: Bård Finne får to kampers karantene

    Branns Bård Finne må utebli fra klubbens to neste kamper etter at han ble utvist i 0-0-kampen borte mot KFUM Oslo i helgen.

    Det bekrefter Eirik Lindstrøm, leder av NFFs disiplinærutvalg til VG.

    – Dette opplevde vi som en grei sak. Verken mer eller mindre enn to kamper, sier Lindstrøm til avisen.

    Brann-spissen ble sendt i dusjen etter en høy fot mot KFUM-keeper Emil Ødegaard. En VAR-sjekk gjorde at det gule kortet til Finne ble omgjort til rødt. Dermed måtte han ta den tunge veien over fotgjengerfeltet i Ekebergveien og i garderoben etter en snau halvtime.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Ryerson hylles før storkamp: – Som en pitbull

    Komplimentene til Julian Ryerson satt løst da Borussia Dortmund-sjef Edin Terzic og Emre Can møtte pressen foran årets viktigste kamp mot Paris Saint-Germain.

    Onsdag spilles den første mesterligasemifinalen mot det franske storlaget. Den 27 år gamle lyngdølen er eneste gjenværende nordmann på herresiden i Champions League.

    – Han gjør jobben for laget og løser også trange situasjoner godt, sa Terzic.

    – Alle lag trenger en spiller som ham. Han sier ikke så mye og jobber bare hardt. Han er som en pitbull på banen, sa lagkamerat Emre Can. (NTB)

    Germany Soccer Bundesliga
    Foto: Sven Hoppe / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal