Vil gi Warholm brutal mostand: – Kanskje ikke så gøy for Karsten

Bislett Games har sikret seg alle de «norske» øvelsene neste år. Stevnegeneral Steinar Hoen vil samle verdens beste hekkeløpere til superduell mot Karsten Warholm.

Karsten Warholm mot Kyron McMaster

TETT: Kyron McMaster (t.h) slo Warholm i Diamond League-avslutningen i høst.

Foto: Fabrice Coffrini / AFP

– Det arbeidet begynner nå til uken. Målsettingen er å samle de aller, aller beste, forteller Hoen.

Med Karsten Warholm i hovedrollen, ønsker han også å få med fjorårets beste på 400 meter hekk, Abderrahman Samba. I tillegg vil Hoen ha med de lynraske konkurrentene Kyron McMaster og Rai Benjamin.

Alle tre hadde bedre tider enn Warholm i fjor.

– Forhåpentligvis kan vi skape den beste 400 meter hekk i løpet av hele sesongen. Rett og slett samle hele gjengen, sier Hoen.

NRKs friidrettsekspert, Vebjørn Rodal, mener den duellen kan bli fantastisk.

– En duell med de navnene bør være veldig aktuell. Det vil bli et felt som vil samle stor internasjonal oppmerksomhet, sier Rodal.

Usikker på verdensrekord

Hvis Hoen lykkes blir det ingen enkel oppgave for Warholm å vinne på hjemmebane.

PK Bislett Games Opra Hotell.

BISLETT-SJEF: Steinar Hoen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det er kanskje ikke så gøy for Karsten å få den konkurransen på hjemmebane, men når du er verdensmester så er det sånne dueller du ønsker, sier Hoen.

Programmet er tett for friidrettsutøverne, og det er ofte en kamp for å få med de beste på stevnene. Sesongen som kommer er spesiell, men et veldig sent VM i Qatar. Der starter de ikke før slutten av september.

Dermed er mange et stykke unna toppformen, når Bislett Games går av stabelen. Hoen er ikke helt sikker på om det blir verdensrekord i Oslo.

– Det er vanskelig å si. VM går ganske sent i Qatar, og så tidlig som Bislett er i år, så legger ikke utøverne opp formtoppen. Men det kan jo Karsten gjøre, for å forsvare på hjemmebane, sier Hoen.

– Norsk supergenerasjon

I år satser Bislett Games sterkt rundt de norske utøverne.

Vebjørn Rodal

VIKTIG: Vebjørn Rodal mener det er viktig at de norske utøverne får sjansen.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Nå har vi en gjeng norske utøvere som omtales som supergenerasjonen. Det virker som om det ikke er noe stopp, de bare fortsetter utviklingen. Sondre Guttormsen på stav kom jo fra ingenting i sommer, sier Hoen.

NRKs ekspert mener det er mener det er viktig for norsk friidrett å satse på de «norske» øvelsene.

– Det er det viktigste utstillingsvinudet for norske utøvere, foruten om VM neste år. At de får plass der, i gode felt, og får vist seg frem betyr mye, slår Rodal fast.

Blant annet står enten 1500 meter eller engelsk mil på menyen. Der venter mange å se familien Ingebrigtsen i aksjon. Men brødrene kan også prøve seg på 3000 meter eller 5000 meter.

– Det er morsomt. Vi ønsker selvfølgelig at Ingebrigtsen-brødrene sprer seg litt utover, slik at vi får se dem flere ganger i løpet av kvelden, sier Hoen.

Det er foreløpig ikke avgjort hvem av brødrene som skal løpe de ulike distansene.

– Den avgjørelsen tar de selv når det nærmer seg, sier Hoen.

Siste nytt

 • Elyounoussi scoret to

  Tarik Elyounoussi scoret et mål i hver omgang da AIK slo Falkenberg 2-0 i Allsvenskan i fotball mandag kveld, melder NTB. Med totalt åtte scoringer så langt i år er nordmannen toppscorer i Sverige.

  Tarik
  Foto: Nils Petter Nilsson / NTB scanpix
 • Sverige til kvartfinale

  Det ble dramatisk da Sverige slo Latvia 5-4 og tok seg til kvartfinale i ishockey-VM. Storfavorittene avgjorde nemlig ikke før 30 sekunder gjensto. Da satte Dennis Rasmussen inn den avgjørende scoringen i åpent mål.

  X00829
  Foto: VASILY FEDOSENKO / Reuters
 • Hegerberg i årets mesterligatropp

  Ada Hegerberg (23) er tatt ut i årets mesterligatropp av Det europeiske fotballforbundet (UEFA), melder NTB. Til sammen har UEFAs tekniske observatører nominert to keepere og 15 utespillere i troppen.

  De nominerte spillerne:

  Keepere: Sandra Paños (Barcelona), Sarah Bouhaddi (Lyon).

  Backer: Millie Bright (Chelsea), Amel Majri (Lyon), Wendie Renard (Lyon), Irene Paredes (Paris Saint-Germain), Lucy Bronze (Lyon), Griedge M'Bock Bathy (Lyon).

  Midtbanespillere: Vicky Losada (Barcelona), Melanie Leupolz (Bayern München), Amandine Henry (Lyon), Dzsenifer Marozsán (Lyon), Alexia Putellas (Barcelona).

  Spisser: Erin Cuthbert (Chelsea), Ada Hegerberg (Lyon), Eugénie Le Sommer (Lyon), Pernille Harder (Wolfsburg), Karen Carney (Chelsea).

  X02762
  Foto: LISI NIESNER / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal