NRK Meny
Normal

Billetthaien Ervik

Skøytepensjonist Eskil Ervik har startet en ny karriere som billetthai.

Eskil Ervik blir billetthai
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Med slagordet "Vi skal fylle skipet" har Eskil Ervik gått i bresjen for å få tilskuerne tilbake til nasjonalidretten skøyter.

Ervik, Ole Røhnebæk og Tove Evensen har tatt over rettighetene til billettsalget når verdenseliten i både sprint- og langdistanse samles til verdenscup i Hamar i januar.

- Det har irritert oss at så få folk har kommet for å se på. Det er synd om dette stevnet, som kommer til å ha meget høy kvalitet, skal gå for tomme tribuner, sier Ervik til Aftenposten.

-Fortjener bedre

Ervik selv la opp sin aktive skøytekarriere etter sist sesong, men engasjementet for sporten er ikke lagt på hylla.

- Jeg gjør dette fordi jeg elsker sporten, og det er ingen annen agenda. Utøverne fortjener bedre ramme enn det jeg og andre ofte har opplevd, sier han.

Nasjonalidretten

Sist det var verdenscup i Vikingskipet var det rundt 400 tilskuere, I oktober så 100 stykker NM. Målet for Ervik og de to andre ildsjelene er å selge 8000 billetter fordelt på de tre dagene.

- Skøyter har alltid vært nasjonalidretten. Jeg er overbevist om at det sitter mange og noterer rundetider fortsatt. Men jeg lurer på hvorfor det ikke kommer flere på arenaen, sier Røhnebæk.

Siste nytt

 • City vann trass to Napoli-straffer

  Manchester City slo Napoli 2-1 i meisterligaen. Raheem Sterling og Gabriel Jesus gav City 2-0 tidleg.

  Så stoppa det opp for engelskmennene. Napoli bomma først på straffe, men Amadou Diawara scora då Napoli fekk ny straffe.

  City har dermed vunne alle sine tre kampar i gruppespelet.

 • Start med langt steg mot opprykk

  Start slo Ranheim 4-2 og har stø kurs mot opprykk til eliteserien.

  Andreas Rye og Mads Reginiussen gav Ranheim 2-0. Men to av Niels Vorthoren gav 2-2 ved pause, og to av Steffen Lie Skålevik sikra Start-siger.

  Start - Ranheim
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal