Hopp til innhold

Norge vant fram, bikinitvangen kan bli opphevet: – Kjenner folk som har sagt nei

Katinka Haltvik håper flere får lyst til å spille når Norges Håndballforbund har fått med seg Det europeiske håndballforbundet (EHF) på å jobbe for nye draktregler i strandhåndball.

PenyCxYWfCU

GLADMELDING: Katinka Haltvik (t.h.) synes nye draktregler er verdt å juble for.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL / Pa Photos

– I starten syntes jeg det var kjempeubehagelig. Man blir mer opptatt av at trusa ikke skal være på avveie enn å spille håndball, sier Katinka Haltvik om sin første opplevelse med landslagsdrakten i strandhåndball.

Det internasjonale regelverket er nemlig meget spesifikt på hvordan kvinnelige strandhåndballspillere skal være kledd:

«Kvinner skal bruke bikini. Toppen skal være en tettsittende sports-BH med dype utskjæringer ved armene. Trusene må ikke være mer enn ti centimeter på sidene.»

Regelverket har lenge vært omstridt. Og nå kan det bli endret, etter at Norges Håndballforbund i helga fikk igjennom sitt forslag på kongressen i Det europeiske håndballforbundet (EHF).

Har vært en begrensning

– Forslaget ble applaudert. EHF skal nå jobbe opp mot det internasjonale forbundet, ettersom dette er internasjonale regler, sier håndballpresident Kåre Geir Lio til NRK.

jZArKDEu_ng

FIKK MED SEG EUROPA: Håndballpresident Kåre Geir Lio fikk gjennomslag for Norges forslag.

Foto: Aleksandar Djorovic / NTB

– Hvorfor har ikke dette skjedd før?

– Det har ikke blitt tatt opp på ordentlig vis før nå. Men vi har sett oss lei av at bekledningen skal være en begrensning for folk som har lyst til å spille strandhåndball, sier Lio.

Katinka Haltvik bekrefter at bikinitvangen har vært en begrensende faktor for idretten.

– Jeg kjenner folk som har sagt nei til å spille på grunn av reglene, sier hun til NRK.

Kroppspress

Hun forteller at de norske landslagsspillerne har jobbet aktivt for en endring.

– Vi synes det har vært dumt at spillere i Norge og andre land ikke har hatt lyst, eller ikke har hatt lov, til å være med. Det er generelt for mye kroppspress, sier Haltvik.

Kåre Geir Lio tør ikke si når et nytt internasjonalt regelverk kan være på plass.

– Det må gudene vite. Vi har lyst til at det skal tre i kraft så fort som vi klarer, men det blir når prosessene er ferdig. Vi rekker nok ikke å få det klart til OL, men neste mesterskap må være et mål, sier håndballpresidenten.

Katinka Haltvik håper det fører til at flere vil spille.

– Hvis det hjelper oss til å rekruttere flere, er det helt supert. Det skal ikke være sånn at man ikke har lyst til å være med på grunn av drakten, fastslår hun.

Siste nytt

 • Ransakingen av Tour de France-lag var ledd i større dopingetterforskning

  Torsdag morgen ble hotellet til Tour de France-laget Bahrain Victorious ransaket av dansk politi. Der skal mulig dopingbruk ha blitt etterforsket.

  Det opplyser EU-organet Eurojust timer før rittstart i København.

  – Politiet og juridiske myndigheter i Frankrike, Belgia, Spania, Kroatia, Italia, Polen og Slovenia har stått for en koordinert innsats mot bruken av ulovlige stoffer i sykkelsporten. Etter en forespørsel fra franske myndigheter utførte dansk politi en ransakelse på ett av Tour de France-hotellene i København, heter det i en uttalelse.

  Saken ble åpnet 11. mai, og torsdagens aksjon ble støttet av både Eurojust og Europol.

  Det står ingenting i uttalelsen om funnene på sykkellagets hotell. (NTB)

  Denmark Cycling Tour de France Police Raids
  Foto: Bo Amstrup / AP
 • Klart for etterlengtet Jarstein-comeback

  Rune Almenning Jarstein skal lørdag vokte buret for Hertha Berlin for første gang på 468 dager. Det skjer i en treningskamp mot Babelsberg.

  Jarstein har ikke spilt en kamp siden han fikk korona i april i fjor. Da ble han virkelig dårlig og lagt inn på sykehus i Berlin hvor han fikk antibiotikabehandling.

  Deretter fikk han påvist en hjertemuskelbetennelse før en kneskade krevde operasjon. Den norske veterankeeperen sto ikke en eneste kamp for hovedstadslaget sist sesong. Nå ser det ut til at 37-åringen er på vei tilbake.

  Hertha-trener Sandro Schwarz bekreftet fredag at Jarstein skal spille én omgang i kampen mot 4.-divisjonslaget Babelsberg lørdag. (NTB)

  Jarstein
  Foto: ODD ANDERSEN / AFP
 • Strømsgodset-spiller beklager råkjøring

  Strømsgodtset-spilleren Tobias Gulliksen innrømmer at han torsdag ble tatt for råkjøring i en laserkontroll mellom Drammen og Sande.

  – I går kveld kl. 22.30 tabbet jeg meg ut big time. Jeg tråkket alt for hardt på gassen i noen sekunder på en strekning mellom Drammen og Sande. Jeg ble tatt i politiets laserkontroll og målt til 148 km/t i 70-sonen, skriver han i et Instagram-innlegg.

  18-åringen beklager for hendelsen.

  – Det finnes ingen god nok unnskyldning. Jeg var dum, jeg var uansvarlig. Jeg fortjener straff – og tar den jeg får. Min uforbeholdne unnskyldning går til alle jeg nå skuffer, til alle som synes jeg var en idiot - familien, venner, Godset, fansen. For det var jeg. Unnskyld, skriver han videre.

  Spillerportrett Strømsgodset Toppfotball herrer 2022
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste