Norge vant fram, bikinitvangen kan bli opphevet: – Kjenner folk som har sagt nei

Katinka Haltvik håper flere får lyst til å spille når Norges Håndballforbund har fått med seg Det europeiske håndballforbundet (EHF) på å jobbe for nye draktregler i strandhåndball.

PenyCxYWfCU

GLADMELDING: Katinka Haltvik (t.h.) synes nye draktregler er verdt å juble for.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL / Pa Photos

– I starten syntes jeg det var kjempeubehagelig. Man blir mer opptatt av at trusa ikke skal være på avveie enn å spille håndball, sier Katinka Haltvik om sin første opplevelse med landslagsdrakten i strandhåndball.

Det internasjonale regelverket er nemlig meget spesifikt på hvordan kvinnelige strandhåndballspillere skal være kledd:

«Kvinner skal bruke bikini. Toppen skal være en tettsittende sports-BH med dype utskjæringer ved armene. Trusene må ikke være mer enn ti centimeter på sidene.»

Regelverket har lenge vært omstridt. Og nå kan det bli endret, etter at Norges Håndballforbund i helga fikk igjennom sitt forslag på kongressen i Det europeiske håndballforbundet (EHF).

Har vært en begrensning

– Forslaget ble applaudert. EHF skal nå jobbe opp mot det internasjonale forbundet, ettersom dette er internasjonale regler, sier håndballpresident Kåre Geir Lio til NRK.

jZArKDEu_ng

FIKK MED SEG EUROPA: Håndballpresident Kåre Geir Lio fikk gjennomslag for Norges forslag.

Foto: Aleksandar Djorovic / NTB

– Hvorfor har ikke dette skjedd før?

– Det har ikke blitt tatt opp på ordentlig vis før nå. Men vi har sett oss lei av at bekledningen skal være en begrensning for folk som har lyst til å spille strandhåndball, sier Lio.

Katinka Haltvik bekrefter at bikinitvangen har vært en begrensende faktor for idretten.

– Jeg kjenner folk som har sagt nei til å spille på grunn av reglene, sier hun til NRK.

Kroppspress

Hun forteller at de norske landslagsspillerne har jobbet aktivt for en endring.

– Vi synes det har vært dumt at spillere i Norge og andre land ikke har hatt lyst, eller ikke har hatt lov, til å være med. Det er generelt for mye kroppspress, sier Haltvik.

Kåre Geir Lio tør ikke si når et nytt internasjonalt regelverk kan være på plass.

– Det må gudene vite. Vi har lyst til at det skal tre i kraft så fort som vi klarer, men det blir når prosessene er ferdig. Vi rekker nok ikke å få det klart til OL, men neste mesterskap må være et mål, sier håndballpresidenten.

Katinka Haltvik håper det fører til at flere vil spille.

– Hvis det hjelper oss til å rekruttere flere, er det helt supert. Det skal ikke være sånn at man ikke har lyst til å være med på grunn av drakten, fastslår hun.

Sportsnyheter

Ingen har scoret fra denne distansen i EM på 40 år: – Er det mulig?!

Alt handlet om tsjekkiske Patrik Schick da Skottland spilte sin første mesterskapskamp på 23 år. Prestasjonen er historisk.

Siste nytt

 • Casper Ruud dropper Tokyo-OL

  Casper Ruud dropper Tokyo-OL, melder NTB. Ruud kommenterer avgjørelsen slik på Twitter:

  – Etter French Open har det vært noen dager i tenkeboksen, og etter nøye vurdering med mitt team har vi kommet fram til at det ikke blir OL i Tokyo på meg, skriver han i meldingen.

  Det har lenge vært spekulert i om Norges tennisess ville satse på OL i Tokyo, men mandag kom altså bekreftelsen på at han dropper lekene.

  – Jeg er fortsatt ganske ung og både tror og håper jeg kan få deltatt i flere OL i min karriere. Mitt fokus vil være deltakelse i 2024 i Paris. Jeg skal prøve å ta nye steg de neste årene slik at jeg kan være med og kjempe om medaljene der, skriver Ruud videre.

  Ruud røk for Alejandro Davidovich Fokina i tredje runde i Roland-Garros forrige uke. Mandag endte han likevel opp med karrierebeste på ATP-rankingen med en 15.-plass.

  Neste oppgave for 22-åringen blir en gressturnering på Mallorca fra neste uke. Det blir forberedelse til Wimbledon-turneringen, som starter om et par uker.

  Casper Ruud-jubel
  Foto: Gustavo Garello / Gustavo Garello
 • Start-treneren har fått sparken

  Joey Hardarson er ferdig som trener i Start. I tillegg må assistenttrener Mattias Andersson gå. Det bekrefter kristiansandsklubben på sine nettsider mandag. Islendingen fikk jobben i 2019 og har vært i sjefsstolen i sørlandsklubben i nesten to år.

  rRNIjQn3Vts
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Snart kan 5.000 gå på fotballkamp

  Fra 17. juni kan inntil 5000 personer slippe inn på idrettsarrangementer utendørs i Norge dersom de har «grønt» koronasertifikat.

  Det kunngjorde helseminister Bent Høie (H) på en pressekonferanse mandag. Antallet på 5000 personer gjelder utendørsarrangementer med faste sitteplasser, og innendørs er det tilsvarende tallet 2500 personer.

  Lite folk på tribunen
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal