NRK Meny
Normal

Knudtzon ødela Morten Berres jubileum

Evigunge Morten Berre (39) scoret sitt mål nummer 100 i eliteserien, men det skulle ikke hjelpe Vålerenga til tre poeng i derbyet mot Lillestrøm.

Knudtzon scorer og feirer

Knudtzon scorer og feirer 2–1 mot Vålerenga.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Morten Berre reduserer til 1-1 for VIF

Morten Berre reduserer til 1–1 for VIF og scorer sitt mål

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Morten Berre debuterte i eliteserien helt tilbake i 1996. Mot erkerival Lillestrøm på Åråsen scoret han sitt mål nummer 100 og utlignet Lillestrøms ledelse.

Men tidligere Lyn-gutt og nå Lillestrøm-spiller Erling Knudtzon skulle ødelegge Berres måljubileum og avgjorde kampen med sin scoring etter 73 minutter.

Lillestrøm hadde før kampen ikke vunnet hjemme mot Vålerenga på sine sju siste kamper – forrige seier kom i september 2006.

Jubileumsmål

Lillestrøm var best i første omgang og ledet 1–0 til pause.

Kjetil Rekdal byttet inn Markus Brændsrød (18) og det skulle umiddelbart gi uttelling.

18-åringen forserte opp langs høyre kant og slo inn i feltet. Der vant Alexander Mathisen i lufta på bakre stolpe og headet ballen inn i feltet.

Der sto Morten Berre helt riktig plassert – men med ryggen til ballen. Ballen traff bakenden til 39-åringen og la seg pent ned på bakken. Da kunne en noe desorientert Morten Berre enkelt sette ballen i nettet – og feiret dermed sitt mål nummer 100 i eliteserien.

Tankene gikk tilbake til da Claus Lundekvam scoret landslagsmål nummer 1000 for Norge mot Bosnia-Hercegovina i 2002 – selv om det var med hjelp av andre siden av kroppen.

Berres mål utlignet Lillestrøms ledelse, men Lillestrøm skulle igjen slå tilbake.

Knudtzon sendte Åråsen til himmels

Vaagan Moen stormet opp langs venstre side, slo hardt inn foran mål til Knudtzon som satte ballen kontant i mål bak Langer. Høgh var sjanseløs i løpsduellen mot Knudtzon.

Dermed kunne Lillestrøm ri av kampen og økte rekken av kamper uten tap til seks. De har ikke tapt i eliteserien siden 6. juli.

Vålerenga derimot tapte sin første kamp siden 12. juni, da de tapte 2–0 i Sogndal.

Hjemmelaget best ut

Det var Lillestrøm som kom best i gang i derbyet.

Bjørn Helge Riise prikket inn Vaagan Moen rett foran mål. Begge stopperne til Vålerenga fulgte Knudtzon i boksen og Vaagan Moen fikk stå helt alene og kunne enkelt sende ballen inn i det nærmeste hjørnet.

Det var vertene som var vært best til pause og ledet fortjent. Vålerenga slet med å skape noe som helst, men etter at Rekdal endret litt på formasjonen kom Vålerenga bedre til.

Lillestrøm virket noe farligere når de gikk i angrep, men de la seg litt dypere på egen halvdel etter at de tok ledelsen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Graabak sliter – dropper samling

    Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

    Jørgen Graabak
    Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
  • Olic tilbake for Kroatia

    Tidligere stjernespiss Ivica Olic er tilbake i Kroatias landslag. Han blir assistent for den nye landslagssjefen Zlatko Dalic. – Det er en ære å være del av Kroatias landslag igjen, denne gang i en annerledes rolle, sier Olic til forbundets nettsted.

    UEFA-CUP
    Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
  • Dømt for promillekjøring

    Nord-Irlands landslagssjef Michael O'Neill er fratatt førerkortet i 16 måneder og idømt en bot på 1300 pund for promillekjøring. O'Neill ble stoppet i utkanten av Edinburgh i september. Han blåste rødt, og hadde promille på tre ganger tillatt nivå.

    VM-kvalfiseringskamp i fotball, Norge - Nord-Irland (1-0).
    Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Europa League: Zenit - Rosenborg