NRK Meny
Normal

Bergets «rundingsbøye»: – Norge hadde flaks

ULLEVAAL (NRK): Jo Inge Berget (24) fintet Kroatia-kaptein Darijo Srna på rumpa før begge målene. Etterpå himlet kroaten med øynene og kalte dobbelen for «flaks».

Kroatiske Darijo Srna mente begge målene var lykketreff, men syns fortsatt at Norge fortjente å vinne. Reporter: Jørn Andre Lien, foto: Helge Tvedten.

Laster innhold, vennligst vent..
Luka Modric

SVAK KAMP: Real Madrid-stjernen Luka Modric var ikke særlig snakkesalig overfor norske medier.

Foto: Sindre Murtnes / NRK

Det var en tydelig misfornøyd kroatisk kaptein som møtte pressen på Ullevaal etter 0-2-tapet for Norge. Den erfarne backen hadde ikke bare tapt kampen, han hadde også vært involvert i begge baklengsmålene.

Men var det Bergets store kamp eller var det en svart dag for Srna?

– Jeg vet ikke…. Jeg mener det er et flaksemål, sier Srna etter å ha vridd irritert på hodet av NRKs spørsmål.

Deretter snakker Kroatia-kapteinen om hvordan blokkeringen ikke fungerte på det første målet, om Berget som fintet seg vei og om den andre scoringen som kapteinen heller ikke virket imponert av – selv om det var han selv som ble fintet «ut i pølseboden».

– Vi har våre sjanser, men scorer ikke. Norge fortjente å vinne i dag, innrømmer likevel Srna, som ser ut som han helst vil forsvinne fra intervjusonen så fort som mulig.

– Vet ikke når Kroatia sist var så dårlig

Srnas landslagssjef tar imidlertid sin kaptein i forsvar etter kampen.

– Det var ikke bare hans skyld, men hele laget. Vi vet alle at vi spilte dårlig. Jeg vet ikke når Kroatia sist var så dårlig, men nå må vi heve hodene og prøve å vinne de to siste kampene våre, sier Niko Kovac.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Jo Inge Berget

UTSPILT: Darijo Srna sitter på bakken etter å ha blitt fintet vekk av Jo Inge Berget på den første scoringen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Kroatia stilte med flere stjerner fra de største europeiske ligaene, men etter hvert ble de likevel kjørt over av Per-Mathias Høgmos menn.

Real Madrids Luka Modric ønsket ikke å snakke med NRKs reporter i pressesonen. Kroaten var en skygge av seg selv i kampen, og ved en anledning serverte han faktisk Per Ciljan Skjelbred en stor målsjanse.

– Jeg spilte selv 83 landskamper, og det var min karakter å spille med hjertet fra første til siste minutt. I dag spilte ikke laget mitt slik. At du har laget med større navn, som tjener mer penger, betyr ikke at du vinner, sier landslagssjefen.

Vida gir Berget skryt

Dynamo Kiev-spiller Domagoj Vida (26) kom ut i pressesonen ikledd joggedress og øretelefoner rundt halsen. Han ville helst snakke med kroatisk presse, men da NRK spurte ham om Berget, svarte 26-åringen:

Vida

ROSER BERGET: Domagoj Vida lot seg imponere av Malmö-spiller Jo Inge Berget. Her i duell med Tom Høgli.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Han var en veldig god spiller.

– Du ble imponert?

– Ja, smilte Vida og nikket flere ganger.

Midtstopperen forklarte at han ikke er så komfortabel med engelsk og henvendte seg så til kroatisk presse.

– Norge driver med spark og løp

Selv om sjefen Kovac først var kritisk til eget lag, klarte heller ikke Kovac å kommentere kampen uten å servere noen slengbemerkningen mot det norske laget.

– Vi var forberedt på at Norge er et fysisk meget sterkt og aggressivt lag, med høye spillere. De er et lag som er sterke på frispark og som driver med spark og løp («kick and run»). Alt dette sa jeg til spillerne de tre dagene før kampen, men det hjalp ikke, sier Kovac oppgitt.

– Med unntak av starten på 2. omgang var Norge det beste laget. Da spilte vi bra og skapte tre-fire sjanser, men om man ikke scorer så kan man ikke vinne. Og så scoret Norge sitt første mål på frispark, sukker treneren.

Siste nytt

 • Gulldén blir best betalt

  Svenske Isabelle Gulldén blir verdens best betalt kvinnelige håndballspiller når hun flytter til franske Brest. Hun får snaut 3 millioner i lønn per sesong. Det er Aftonbladet som erfarer beløpet.

  Isabelle Gulldén
  Foto: Jonas Ekströmer/tt/tt / NTB scanpix
 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag