NRK Meny
Normal

Berget: – Kan ikke ha for mye respekt for Zlatan

MALMØ/OSLO (NRK) Onsdag vender Zlatan Ibrahimovic hjem når PSG møter Malmø i Mesterligaen. Lagets norske gutter mener Malmø kan sette ham i skyggen.

Jo Inge Berget

Malmøs norske stjerne, Jo Inge Berget, på trening på Swedbank stadion to dager før møtet med Paris Saint-Germain.

Foto: Andreas Hillergren / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– For Malmø er det stort at Zlatan kommer hjem, så det blir nok trykk rundt denne kampen, erkjenner Jo Inge Berget.

Forventningen i den svenske byen er store før mesterligamøtet med Paris Saint-Germain på hjemmebane. Mest av alt fordi Zlatan Ibrahimovic kommer tilbake til hjembyen, men også fordi det drømmes om seier.

– Det er spesielt med alle mesterligakamper, men nå blir det sikkert enda større, sier Magnus Wolff Eikrem til NRK.

– Alt er mulig

Og selv om PSG regnes som storfavoritt mot Åge Hareides menn, tror både Berget og Eikrem at Malmø kan overraske.

– Det som blir viktig her, er at vi ikke kan ha for mye respekt for Zlatan og PSG. Det er en kamp vi ønsker å vinne og det kan ikke være sånn at vi går ut på banen og tenker at «wow, nå kommer de store gutta på besøk», mener Berget.

– Vi har jo litt respekt, men vi må prøve å spille vårt spill og prøve å skape problemer for dem. Med den støtten vi har her, er alt mulig, sier Eikrem.

Åge Hareide

GODT HUMØR: Åge Hareide er optimistisk før møtet med den franske storklubben.

Foto: Andreas Hillergren / NTB scanpix

Slik tenker også Danmark-aktuell Hareide.

– Det er viktig å være positiv og optimistisk. Vi må være offensive i skallen og våge. Vi har flinke til det når vi har hatt store kamper, påpeker Malmøs trener.

Vær-fordel

Hjemme mot Sjakthar Donetsk tok Malmø sin så langt eneste seier i gruppespillet. Da var det spissveteranen Markus Rosenberg som sikret tre poeng.

– Vi trenger typer som Markus. Han er veldig viktig for oss i slike kamper, en skikkelig kaptein. Det er absolutt mulig å sette Zlatan i skyggen og vi må ha troen på det. Vi må også være gjerrige bakover, for vi vet hva som kommer. Denne kampen ender nok ikke med 4-3 seier til oss, sier Berget.

At lufta er kaldere og vinteren på vei også i sørlige Sverige, gir grunn til ytterligere optimisme. Ved kanten av gressmatta på Swedbank stadion ligger snøen samlet.

– Nå er det jo til og med is i gresset, forteller Eikrem.

– Det kan være en liten fordel oss. Vi får en bane som blir tung, så selv om de også er vant til å spille på ulike forhold, kan vi håpe det hjelper oss, sier Åge Hareide.

Siste nytt

 • Modrić VMs beste spiller

  Luka Modrić tapte VM-finalen, men vant prisen som mesterskapets beste spiller. Eden Hazard ble nummer to, og Antoine Griezmann ble nummer tre.

  World Cup - Final - France v Croatia
  Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters
 • Mbappé kåret til beste unge spiller

  Kylian Mbappé fikk prisen som VMs beste unge spiller. 19-åringen vinner prisen etter fire scoringer i mesterskapet for verdensmester Frankrike. Den siste kom i finalen, da han satte inn 4-1-scoringen.

  Mbappe
  Foto: Alexander Nemenov / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal