Hopp til innhold

Berger vant åpningen

Tora Berger vant sprinten i skiskyting for kvinner på Beitostølen lørdag.

Tora Berger
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

- Nå får vi satse på at det blir dobbel Berger i dag, sa Dombås IL-løperen til NRKSport.no etter løpet.

Nett-TV: Tora Berger etter løpet

Nett-TV: Sammendrag fra sprinten

Julie Bonnevie-Svendsen var nest best da skiskytterne sesongåpnet på Beitostølen i dag med den 7,5 km lange sprinten. Hun var 12 sekunder bak Tora berger

Nittedalsjenta Bonnevie-Svendsen raste fra konkurrentene i sporet og var bare en skivebom unna seier. - Jeg er fornøyd, det var et ganske optimalt løp, sa hun til NRK etter løpet.

Fjorårsvinner Liv Kjersti Eikeland ble nummer tre i dag, 28 sekunder bak vinneren. Gunn Margit Andreassen ble nummer 11, hele 1.48 bak Tora Berger.

Kvinner, 7,5 km:

1) Tora Berger, Dombås 20.47,2 (1),

2) Julie Bonnevie-Svendsen, Nittedal 0.12,8 min. bak (3),

3) Liv Kjersti Eikeland,Hålandsdal 0.28,6 (1),

4) Ann Kristin Flatland, Vik 0.29,3 (2),

5) Anne Ingstadbjørg, Meråker 0.33,6 (2),

6) Solveig Rogstad, Skrautvål 0.40,1 (2),

7) Anne Mørkve, Eldar 1.09,3 (0),

8) Kaja Ekhoff, Fossum 1.18,9 (1),

9) Kari Henneseid Eie, Drangedal 1.25,1 (3),

10) Nathalie Santer Bjørndalen, Belgia 1.30,4 (1).

 

Siste nytt

 • VG: Datatilsynet setter ned foten for strømming av barneidrett

  – Med dagens løsning, og basert på hvordan vi ser det i dag, så vil det i de fleste tilfeller være vanskelig, sier direktør i Datatilsynet, Line Coll, til VG.

  Debatten om strømming av barneidrett har rast en god stund, men nå setter Datatilsynet ned foten. Grepet de tar gjør det i praksis umulig å strømme barneidrett i Norge.

  Idretter der flere barn eller unge filmes samtidig kan som hovedregel ikke gjennomføres lovlig etter personregelverket. Det kommer frem i en ny veiledning publisert tirsdag.

  – Dersom idrettslag eller tjenester strømmer lagidrett for barn, utover toppidrettsarrangementer med allmenn interesse, så er det etter vår vurdering stor risiko for å behandle personopplysninger ulovlig, sier Coll.

  Unntaket er toppidrett eller idrett med «allmenn interesse».

  MyGame-kamera
  Foto: MyGame
 • Uno-X må gjøre draktgrep foran Tour de France

  Uno-X har måttet endre hovedfarge på sin drakt foran debuten i prestisjetunge sykkelrittet Tour de France i sommer.

  Grunnen er at den vanligvis så gule drakten er for lik den knallgule ledertrøya i rittet, sier markedssjef i Uno-X, Magne Haugland, til TV 2.

  – Vi ble pålagt denne endringen av det internasjonale sykkelforbundet (UCI). Det handler om at gul var en for stor del av drakten, og det respekterer vi. Den gule trøyen til Tour de France er ikonisk på så mange måter, forteller Haugland.

  Dermed blir rød den dominerende fargen når Uno-X skal ut i ilden i Frankrike i juli. (NTB)

  Uno-X ny drakt
  Foto: Connor Bryan/Wordup Projects
 • Sju personer straffet for Vinicius-hets

  Sju personer har fått bøter og er utestengt fra spanske fotballstadioner for rasisme mot Real Madrid-spiller Vinicius Junior, melder Spanias regjering.

  I januar ble det startet etterforskning av hatkriminalitet da en dokke som tilsynelatende skulle ligne Real Madrid-profilen ble hengt fra en bro foran klubbens treningsanlegg. Episoden skjedde i forbindelse med byderbyet mot Atlético Madrid.

  Sammen med dokken hang et banner med teksten «Madrid hater Real». I mai ble fire personer pågrepet for episoden, og mandag fikk de straffen. De fikk 700.000 kroner hver i bot og får ikke tre inn på spanske fotballstadioner på to år.

  Tre personer fikk også straffen sin for å ha kommet med rasistiske ytringer mot Vinicius i kampen mot Valencia i mai. De må ut med 60.000 kroner i bot og utestenges i ett år. Valencia har tidligere ytret at de selv vil utestenge dem på livstid. (NTB)

  Soccer Racism
  Foto: Tuane Fernandes / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste