Hopp til innhold

Berger beste norske på sprinten: – Bra av meg, dårlig av Norge

Lars Berger (34) klinte til i sporet og skaffet seg et godt utgangspunkt før lørdagens jaktstart, til tross for at han bommet to ganger på stående skyting.

Lars Berger

Med 7. plass ble Lars Berger beste norske på sprinten.

Foto: Lovric, Primoz / NTB scanpix

Johannes Thingnes Bø

Johannes Thingnes Bø bommet to ganger og havnet på 18. plass på sprinten.

Foto: Heikki Saukkomaa / NTB scanpix

Berger klarte ikke følge opp den feilfrie første skytingen, og måtte ut i to strafferunder på torsdagens sprint.

God fart i sporet sikret ham likevel et godt utgangspunkt på lørdagens jaktstart, hvor han går ut 34, 4 sekunder bak slovenske Jakov Fak, som vant sprinten.

– Da gjelder det bare å angripe. Jeg tror Norge har mye de vil revansjere på lørdag, sier 34-åringen, som har stått utenfor landslaget denne sesongen.

– Rufsete start

Hva tenker du om at du ble beste nordmann i dag?

– Bra av meg, men dårlig av Norge. Vi pleier å ha en litt rufsete start, men så kommer vi oss. Det blir nok mange nordmenn på pallen resten av helga.

Berger var greit fornøyd med eget løp, spesielt sisterunden.

– Jeg var litt urolig på andre skyting, og da er det sånn det blir. Men det var en bra sisterunde, hvor jeg klarte å ta sekunder på de beste. Det er jeg fornøyd med.

Russiske Evgeniy Garanichev ble nummer to – 13,9 sekunder bak, mens Bjørn Ferry, som legger opp etter sesongen, ble nummer tre – 14,3 sekunder bak Fak.

– Litt seig i fisken

Hjemmepublikumet hadde store forventninger til de norske før torsdagens herresprint i Holmenkollen. Aller størst forventninger var det muligens knyttet til Johannes Thingnes Bø, som gjorde reint bord i finske Kontiolahti forrige helg.

Men én bom på hver skyting ble for mye for 20-åringen som endte på 18. plass – 1,02 minutter bak vinneren.

– Jeg var litt seig i fisken før start, det kom seg litt på sisterunden, men jeg kom egentlig aldri helt i gang, sier han til NRK etter løpet.

Han var ikke fornøyd med egen innsats.

– Løypa var helt grei. Vi må tåle litt utfordringer, så det var for dårlig jobba av meg, enkelt og greit.

Nå skal han nullstille seg før resten av Holmenkollen-helga, hvor målet er å sikre seg tredjeplassen i verdenscupen sammenlagt.

Svendsen

Emil Hegle Svendsen var greit fornøyd med egen innsats på sprinten. Han går ut 38, 6 sekunder bak Jakov Fak på jaktstarten lørdag.

Foto: Darko Bandic / Ap

– Det er ikke umulig det, sier han om utgangspunktet før jaktstarten.

– Midt på treet

Emil Hegle Svendsen ble nest beste nordmann med sin 10. plass og to bom. Han går ut 38,6 sekunder bak Fak på jaktstarten – et utgangspunkt som ikke er håpløst for en Hegle Svendsen på en god dag.

– Dette var et midt på treet-løp av meg. Det er for dårlig skyting, men jeg gikk overraksende bra i sporet. Jeg har jo ikke gått fort de to siste helgene.

Hegle Svendsen er skuffet over den norske innsatsen, men har tro på at det blir bedre resten av helgen.

– Det er litt surt å ikke ha en norsk på pallen. Det er ikke godt nok, sier 28-åringen, som ikke legger skjul på at han sliter med motivasjonen nå på tampen av sesongen.

– Jeg tror alle begynner å bli litt leie og klare for ferie. Men det er bare å mobilisere, og det er jo gøy å gå renn.

– For langt bak

Ole Einar Bjørndalen ble nummer tolv med én bom.

– Det er altfor langt bak. Jeg er ganske fornøyd med løpet og føler meg ok. Så det er litt rart at jeg havner så langt bak, sier han.

Han tror resten av helga på hjemmebane kan bli bra.

– Jeg må fortsette å skyte godt og løfte meg litt i sporet, så kan dette bli bra.


De øvrige norske var Lars Helge Birkeland (34. plass, én bom), Erlend Bjøntegaard (41. plass, tre bom), Vetle Sjåstad Christiansen (42. plass, én bom) og Håvard Bogetveit (98. plass, sju bom).

Siste nytt

 • Forbannet Hovland midt i fiaskorunde: – Så jævlig dårlig du er

  Viktor Hovland hadde en mildt sagt tung dag på jobb under majorturneringen The Masters fredag kveld norsk tid. Allerede på det første hullet kom en forsmak på det som var i vente, da han gikk av med en såkalt bogey. Det vil si at han brukte ett slag «for mye». På hull to ble vondt til betydelig verre, og etter banens fem første hull, lå han hele sju slag over par.

  – Den verste starten i manns minne, kommenterte Discovery-ekspert Per Haugsrud.

  – Et sjokk for systemet, supplerte kollega Henrik Bjørnstad.

  Hovland var avhengig av å pynte på scoren for å kvalifisere seg til turneringens to siste dager, men da han vartet opp med nok et skjevt utslag i sterk vind på den allerede fryktinngytende golfbanen Augusta, rant det over for 26-åringen.

  – Det er så sjukt. Det er så sjukt, ropte han i fortvilelse, før han utbrøt:

  – Så jævlig dårlig du er i golf!

  Discovery-ekspert Marius Thorp fikk med seg utbruddet:

  – Det er en reaksjon på at han ikke får til det han vil. Han vet nok godt at han ikke er jævlig dårlig i golf, sa han under kanalens studiosending.

  Avslutningen ble også et mareritt for mannen som skrev norsk idrettshistorie så sent som i august, og en dobbeltbogey på hull 15 fjernet alt håp om at han skulle klare cuten.

  Hovland hadde ikke misset en cut siden Scottish Open sommeren 2022, men nå går altså Masters-helgen uten nordmannen. Bare topp 50 får være med lørdag og søndag, og fredagens fiaskorunde sendte Hovland ned på en delt 71.-plass.

  I tillegg til tidlig hjemreise, betyr resultatet ny verstenotering i en profesjonell turnering. Den forrige var en runde på 80 slag under Porsche European Open tilbake i 2018. Fasiten fredag er 81 slag, ni over par.

  Trioen i tet ligger på seks slag under par.

  Viktor Hovland, The Masters
  Foto: JAMIE SQUIRE / AFP
 • Strand Larsen-mål ikke nok for Celta Vigo

  Jørgen Strand Larsen notert seg med én scoring da Celta Vigo tapte 1-2 borte mot Real Betis i La Liga fredag kveld.

  Haldenserens scoring kom imidlertid ett minutt på overtid, og da ble det fryktelig kort tid for gjestene å snu kampen.

  Scoringen kom da nordmannen styrte inn en rakett fra Franco Cervi. Nettkjenningen var Strand LArsens 11. i ligaen denne sesongen.

  Fra før hadde Juan Miranda sendt vertene i ledelsen etter 53 minutter, før Nabil Fekir doblet en halvtime senere.

  Celta ligger på 17.-plass på La Liga-tabellen og har virkelig kniven på strupen for å unngå nedrykk. Det skiller bare tre poeng ned til Cádiz på nedrykksplass.

  Betis ligger på sin side helt oppe på 7.-plass og er for virkelig med i kampen om europaspill neste sesong. (NTB)

  Strand Larsen
  Foto: Reuters
 • Delte serien i jakt på VM-plass

  Håvard Sandstad Eidsmo (Freidig) og Eirik Langedal Breivik (NTNUI) delte seieren i sprintløpet i Halden O-meeting, den første viktige konkurransen på norsk jord i orienteringssesongen.

  Dermed har de festet grepet om to av de åtte ledige plassene til verdenscupåpningen i Sveits og Italia, konkurranser hvor det er viktig å prestere for å få en plass i troppen til VM i Skottland i sommer.

  I kvinneklassen tok Andrine Benjaminsen (Lillomarka) en klar seier.

  Håvard Sandstad Eidsmo og Eirik Langedal Breivik
  Foto: Ivar Haugen / NOF

Sendeplan

Kl. Program Kanal