Hopp til innhold

Berger beste norske på sprinten: – Bra av meg, dårlig av Norge

Lars Berger (34) klinte til i sporet og skaffet seg et godt utgangspunkt før lørdagens jaktstart, til tross for at han bommet to ganger på stående skyting.

Lars Berger

Med 7. plass ble Lars Berger beste norske på sprinten.

Foto: Lovric, Primoz / NTB scanpix

Johannes Thingnes Bø

Johannes Thingnes Bø bommet to ganger og havnet på 18. plass på sprinten.

Foto: Heikki Saukkomaa / NTB scanpix

Berger klarte ikke følge opp den feilfrie første skytingen, og måtte ut i to strafferunder på torsdagens sprint.

God fart i sporet sikret ham likevel et godt utgangspunkt på lørdagens jaktstart, hvor han går ut 34, 4 sekunder bak slovenske Jakov Fak, som vant sprinten.

– Da gjelder det bare å angripe. Jeg tror Norge har mye de vil revansjere på lørdag, sier 34-åringen, som har stått utenfor landslaget denne sesongen.

– Rufsete start

Hva tenker du om at du ble beste nordmann i dag?

– Bra av meg, men dårlig av Norge. Vi pleier å ha en litt rufsete start, men så kommer vi oss. Det blir nok mange nordmenn på pallen resten av helga.

Berger var greit fornøyd med eget løp, spesielt sisterunden.

– Jeg var litt urolig på andre skyting, og da er det sånn det blir. Men det var en bra sisterunde, hvor jeg klarte å ta sekunder på de beste. Det er jeg fornøyd med.

Russiske Evgeniy Garanichev ble nummer to – 13,9 sekunder bak, mens Bjørn Ferry, som legger opp etter sesongen, ble nummer tre – 14,3 sekunder bak Fak.

– Litt seig i fisken

Hjemmepublikumet hadde store forventninger til de norske før torsdagens herresprint i Holmenkollen. Aller størst forventninger var det muligens knyttet til Johannes Thingnes Bø, som gjorde reint bord i finske Kontiolahti forrige helg.

Men én bom på hver skyting ble for mye for 20-åringen som endte på 18. plass – 1,02 minutter bak vinneren.

– Jeg var litt seig i fisken før start, det kom seg litt på sisterunden, men jeg kom egentlig aldri helt i gang, sier han til NRK etter løpet.

Han var ikke fornøyd med egen innsats.

– Løypa var helt grei. Vi må tåle litt utfordringer, så det var for dårlig jobba av meg, enkelt og greit.

Nå skal han nullstille seg før resten av Holmenkollen-helga, hvor målet er å sikre seg tredjeplassen i verdenscupen sammenlagt.

Svendsen

Emil Hegle Svendsen var greit fornøyd med egen innsats på sprinten. Han går ut 38, 6 sekunder bak Jakov Fak på jaktstarten lørdag.

Foto: Darko Bandic / Ap

– Det er ikke umulig det, sier han om utgangspunktet før jaktstarten.

– Midt på treet

Emil Hegle Svendsen ble nest beste nordmann med sin 10. plass og to bom. Han går ut 38,6 sekunder bak Fak på jaktstarten – et utgangspunkt som ikke er håpløst for en Hegle Svendsen på en god dag.

– Dette var et midt på treet-løp av meg. Det er for dårlig skyting, men jeg gikk overraksende bra i sporet. Jeg har jo ikke gått fort de to siste helgene.

Hegle Svendsen er skuffet over den norske innsatsen, men har tro på at det blir bedre resten av helgen.

– Det er litt surt å ikke ha en norsk på pallen. Det er ikke godt nok, sier 28-åringen, som ikke legger skjul på at han sliter med motivasjonen nå på tampen av sesongen.

– Jeg tror alle begynner å bli litt leie og klare for ferie. Men det er bare å mobilisere, og det er jo gøy å gå renn.

– For langt bak

Ole Einar Bjørndalen ble nummer tolv med én bom.

– Det er altfor langt bak. Jeg er ganske fornøyd med løpet og føler meg ok. Så det er litt rart at jeg havner så langt bak, sier han.

Han tror resten av helga på hjemmebane kan bli bra.

– Jeg må fortsette å skyte godt og løfte meg litt i sporet, så kan dette bli bra.


De øvrige norske var Lars Helge Birkeland (34. plass, én bom), Erlend Bjøntegaard (41. plass, tre bom), Vetle Sjåstad Christiansen (42. plass, én bom) og Håvard Bogetveit (98. plass, sju bom).

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal