NRK Meny
Normal

Berger beste norske på sprinten: – Bra av meg, dårlig av Norge

Lars Berger (34) klinte til i sporet og skaffet seg et godt utgangspunkt før lørdagens jaktstart, til tross for at han bommet to ganger på stående skyting.

Lars Berger

Med 7. plass ble Lars Berger beste norske på sprinten.

Foto: Lovric, Primoz / NTB scanpix

Johannes Thingnes Bø

Johannes Thingnes Bø bommet to ganger og havnet på 18. plass på sprinten.

Foto: Heikki Saukkomaa / NTB scanpix

Berger klarte ikke følge opp den feilfrie første skytingen, og måtte ut i to strafferunder på torsdagens sprint.

God fart i sporet sikret ham likevel et godt utgangspunkt på lørdagens jaktstart, hvor han går ut 34, 4 sekunder bak slovenske Jakov Fak, som vant sprinten.

– Da gjelder det bare å angripe. Jeg tror Norge har mye de vil revansjere på lørdag, sier 34-åringen, som har stått utenfor landslaget denne sesongen.

– Rufsete start

Hva tenker du om at du ble beste nordmann i dag?

– Bra av meg, men dårlig av Norge. Vi pleier å ha en litt rufsete start, men så kommer vi oss. Det blir nok mange nordmenn på pallen resten av helga.

Berger var greit fornøyd med eget løp, spesielt sisterunden.

– Jeg var litt urolig på andre skyting, og da er det sånn det blir. Men det var en bra sisterunde, hvor jeg klarte å ta sekunder på de beste. Det er jeg fornøyd med.

Russiske Evgeniy Garanichev ble nummer to – 13,9 sekunder bak, mens Bjørn Ferry, som legger opp etter sesongen, ble nummer tre – 14,3 sekunder bak Fak.

– Litt seig i fisken

Hjemmepublikumet hadde store forventninger til de norske før torsdagens herresprint i Holmenkollen. Aller størst forventninger var det muligens knyttet til Johannes Thingnes Bø, som gjorde reint bord i finske Kontiolahti forrige helg.

Men én bom på hver skyting ble for mye for 20-åringen som endte på 18. plass – 1,02 minutter bak vinneren.

– Jeg var litt seig i fisken før start, det kom seg litt på sisterunden, men jeg kom egentlig aldri helt i gang, sier han til NRK etter løpet.

Han var ikke fornøyd med egen innsats.

– Løypa var helt grei. Vi må tåle litt utfordringer, så det var for dårlig jobba av meg, enkelt og greit.

Nå skal han nullstille seg før resten av Holmenkollen-helga, hvor målet er å sikre seg tredjeplassen i verdenscupen sammenlagt.

Svendsen

Emil Hegle Svendsen var greit fornøyd med egen innsats på sprinten. Han går ut 38, 6 sekunder bak Jakov Fak på jaktstarten lørdag.

Foto: Darko Bandic / Ap

– Det er ikke umulig det, sier han om utgangspunktet før jaktstarten.

– Midt på treet

Emil Hegle Svendsen ble nest beste nordmann med sin 10. plass og to bom. Han går ut 38,6 sekunder bak Fak på jaktstarten – et utgangspunkt som ikke er håpløst for en Hegle Svendsen på en god dag.

– Dette var et midt på treet-løp av meg. Det er for dårlig skyting, men jeg gikk overraksende bra i sporet. Jeg har jo ikke gått fort de to siste helgene.

Hegle Svendsen er skuffet over den norske innsatsen, men har tro på at det blir bedre resten av helgen.

– Det er litt surt å ikke ha en norsk på pallen. Det er ikke godt nok, sier 28-åringen, som ikke legger skjul på at han sliter med motivasjonen nå på tampen av sesongen.

– Jeg tror alle begynner å bli litt leie og klare for ferie. Men det er bare å mobilisere, og det er jo gøy å gå renn.

– For langt bak

Ole Einar Bjørndalen ble nummer tolv med én bom.

– Det er altfor langt bak. Jeg er ganske fornøyd med løpet og føler meg ok. Så det er litt rart at jeg havner så langt bak, sier han.

Han tror resten av helga på hjemmebane kan bli bra.

– Jeg må fortsette å skyte godt og løfte meg litt i sporet, så kan dette bli bra.


De øvrige norske var Lars Helge Birkeland (34. plass, én bom), Erlend Bjøntegaard (41. plass, tre bom), Vetle Sjåstad Christiansen (42. plass, én bom) og Håvard Bogetveit (98. plass, sju bom).

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal