NRK Meny
Normal

Ber regjeringen følge spilleregler

Oslo og Trondheim ber nå regjeringen respektere spillereglene i forbindelse med kampen om å bli Norges søkerby tl OL i 2018.

Jens Stoltenberg
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Byrådsleder i Oslo, Erling Lae og Trondheim- ordfører Rita Ottervik har sendt et brev til statsminister Jens Stoltenberg.

- Vi ber med dette om at statsministeren kan bekrefte at spillereglene vil bli respektert slik at NIF står fritt til å velge den kandidat idretten selv mener har størst sjanse for å få OL i 2018 til Norge, skriver de to i brevet som aftenposten.no har fått tak i. Det er med stor forundring vi nå ser det politiske spillet som finner sted i forbindelse med søknadene om å få arrangere OL i 2018 fra Tromsø, Trondheim og Oslo, fortsetter de. De to søkerbyene har brukt flere titalls millioner kroner på sine søknader. Bakgrunnen for brevet er Senterparti-leder Åslaug Hagas støtte til Tromsø som Norges OL-kandidat. Hun mener det er god distriktspolitikk og nordområdesatsing å velge Tromsø som norsk OL- søkerby til lekene i 2018.

 

Siste nytt

 • Styrer mot stort underskudd

  De foreløpige regnskapstallene fra Norges Cykleforbund viser et underskudd på 17,5 millioner kroner. Egenkapitalen er borte, og sykkel-VM i Bergen får skylden, skriver NTB.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Svensk OL-gull i curlingfinalen

  De svenske curlingkvinnene slo søndag Sør-Korea i OL-finalen i curling. Sveriges sjuende gull i Pyeongchang tangerer nasjonens beste vinter-OL noensinne, skriver NTB.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL-magasin spesial
Høydepunkter fra dagen
Sportsrevyen
OL-magasin spesial