Hopp til innhold

Benzema ut med skade i EM-generalprøve: – Det går et gisp i det franske publikum

Karim Benzema (33) er endelig tilbake på landslaget, men i privatlandskampen mot Bulgaria landet han skjevt, tok seg til kneet, før han signaliserte at han måtte byttes ut. Da presset tårene på.

Se hendelsen her.

Laster innhold, vennligst vent..

Karim Benzema har nemlig stått i hardt vær de siste årene. Han ble fryst ut av landslaget etter en stygg sexvideo-sak, og nå, like før EM, fikk han seg en skikkelig trøkk i låret.

– Det går et gisp i det franske publikumet, nå som han endelig er tilbake, sier NRKs fotballekspert Carl Erik Torp til NRK.

Carl-Erik Torp

EKSPERT: Carl Erik Torp.

Foto: Julia Marie Naglestad

– Hvis det er en kraftig skade på Benzema nå, i en generalprøve som setter ham ut, er det en kraftig svekkelse av Frankrike, sier TV 2s kommentator Endre Olav Osnes.

Skadeomfanget er foreløpig ukjent. Til tross for den dystre bakgrunnen til Benzema, reiste publikum seg og klappet da spissen ble byttet ut.

Skal ha presset lagkompisen

EM-generalprøven mot Bulgaria er spissens andre kamp i landslagstrøya etter fem og et halvt år. Den kampen vant Frankrike enkelt 3-0, etter to scoringer fra Olivier Giroud og ett fra Antoine Griezmann.

Oliver Giroud

JUBEL: Kampens store mann, Olivier Giroud.

Foto: PASCAL ROSSIGNOL / Reuters

Det lange avbrekket skyldes at han ble suspendert i juli 2015 for å ha vært involvert i en stygg sak mot tidligere lagkamerat Mathieu Valbuena. Benzema ble anklaget for å ha betalt enkeltpersoner for å presse penger fra Valbuena, ved å true med å offentliggjøre en sexvideo.

Valbuena gikk selv til politiet i juni 2015 og fortalte om hendelsen. Han hadde blitt kontaktet av en mann som sa at han hadde et sexopptak av Valbuena og hans kjæreste.

Selve utpressingen ble Benzema mistenkt for å ha medvirket til. Det endte med at både Benzema og Valbuena gikk glipp av EM på hjemmebane i 2016.

I januar 2021 kom det frem at den franske superspissen ble tiltalt i saken, av fransk påtalemyndighet. Det meldte nyhetsbyrået AFP.

-Mathieu Valbuena (L) and forward Karim Benzema

LAGKOMPISER: Valbuena og Benzema i 2014.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

Et kjempetap

Til tross for at selve rettssaken starter i oktober, ser det ut til at det franske folk har lagt bak seg hendelsen. De lot virkelig lot høre fra seg da Benzema ble byttet ut.

Om det nå igjen viser seg at spissen må stå over nok et mesterskap for Frankrike, mener Torp det er en stor svekkelse for Frankrike sin del.

– Det vil være et kjempetap. Den formen Benzema har vært i, i flere år nå, så er det et kjempetap, konstaterer Torp.

Karim Benzema skadet mot Polen

SMERTER: Karim Benzema tar seg til låret.

Foto: FRANCK FIFE / AFP

Han mener Frankrike er så godt rustet i alle posisjoner nå.

– Det at han er tilbake, er en klar oppgradering på spissplass. Det var den eneste posisjonen de ikke var best rustet på, til nå. Med Benzema er de helt i toppsjiktet igjen, de er vanvittig godt spent over hele linja, fortsetter fotballeksperten.

For Torp er Frankrike den største favoritten til å vinne det gjeve mesterskapet.

Frankrike er i gruppe med Tyskland, Portugal og Ungarn i EM som starter torsdag. Åpningskampen er mot Tyskland førstkommende tirsdag.

Siste nytt

 • Nyland ferdig i RB Leipzig

  Fotballkeeper Ørjan Håskjold Nyland fra Volda får ikke forlenget kontrakten sin med Leipzig når den utløper i sommer.

  Det opplyser den tyske klubben i sine kanaler onsdag.

  32-åringen kom til Leipzig i september 2022 etter at klubbens førstekeeper Péter Gulácsi røk korsbåndet. Han har fått minimalt med spilltid.

  Tross utfordringene med spilletid har han fått beholde plassen som førstekeeper på det norske landslaget. (NTB)

  Fotball, trening med herrelandslaget
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Skadetrøbbel for Vukicevic: – Ergerlig tidspunkt

  Under den siste treningen på leir i Portugal kjente hekkeløper Vladimir Vukicevic et «popp» i kneet.

  – Da skjønte jeg at noe var på ferde, sier han til NRK.

  32-åringen har pådratt seg en hamstringskade, som gjør at deler av sesongen ryker. Han er foreløpig usikker på nøyaktig hvor lenge skaden kommer til å holde ham ute av friidrettsbanen.

  – Det er et ergerlig tidspunkt, rett før sesongen. Jeg må være tålmodig. Det har skjedd før, men alle skader er unike og krever ulik behandlingstid, sier han.

  Også under fjorårssesongen pådro han seg et par skader. Likevel snuste han på norsk rekord i løpet av sommeren og var bare åtte hundredeler unna en EM-finale på 100 meter hekk.

  Tidligere erfaring med skader gir håp om at også årets sommer kan bli innholdsrik.

  – Friidretten er ikke alltid rettferdig, men jeg håper absolutt å få med noe av sesongen i år, sier han og nevner NM på Jessheim 6.–8. juli som et håp.

  EM friidrett 2022 i München
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • NFF utsetter to kamper i Eliteserien

  Norges deltakelse i EM-sluttspillet for U21-lag gjør at Norges Fotballforbund utsetter to kamper i Eliteserien.

  Begge kampene skulle i utgangspunktet ha vært spilt 25. juni, men får nå nye datoer.

  Det gjelder Lillestrøms kamp mot Aalesund og Vålerengas oppgjør mot Sandefjord.

  Både Lillestrøm og Vålerenga har spillere som skal delta i U21-sluttspillet, og dermed ble det åpnet for at kampene kunne skyves på. (NTB)

  Eliteserien fotball 2021 Bodø/Glimt - Lillestrøm (2-0)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste