Hopp til innhold

Benzema ut med skade i EM-generalprøve: – Det går et gisp i det franske publikum

Karim Benzema (33) er endelig tilbake på landslaget, men i privatlandskampen mot Bulgaria landet han skjevt, tok seg til kneet, før han signaliserte at han måtte byttes ut. Da presset tårene på.

Se hendelsen her.

Laster innhold, vennligst vent..

Karim Benzema har nemlig stått i hardt vær de siste årene. Han ble fryst ut av landslaget etter en stygg sexvideo-sak, og nå, like før EM, fikk han seg en skikkelig trøkk i låret.

– Det går et gisp i det franske publikumet, nå som han endelig er tilbake, sier NRKs fotballekspert Carl Erik Torp til NRK.

Carl-Erik Torp

EKSPERT: Carl Erik Torp.

Foto: Julia Marie Naglestad

– Hvis det er en kraftig skade på Benzema nå, i en generalprøve som setter ham ut, er det en kraftig svekkelse av Frankrike, sier TV 2s kommentator Endre Olav Osnes.

Skadeomfanget er foreløpig ukjent. Til tross for den dystre bakgrunnen til Benzema, reiste publikum seg og klappet da spissen ble byttet ut.

Skal ha presset lagkompisen

EM-generalprøven mot Bulgaria er spissens andre kamp i landslagstrøya etter fem og et halvt år. Den kampen vant Frankrike enkelt 3-0, etter to scoringer fra Olivier Giroud og ett fra Antoine Griezmann.

Oliver Giroud

JUBEL: Kampens store mann, Olivier Giroud.

Foto: PASCAL ROSSIGNOL / Reuters

Det lange avbrekket skyldes at han ble suspendert i juli 2015 for å ha vært involvert i en stygg sak mot tidligere lagkamerat Mathieu Valbuena. Benzema ble anklaget for å ha betalt enkeltpersoner for å presse penger fra Valbuena, ved å true med å offentliggjøre en sexvideo.

Valbuena gikk selv til politiet i juni 2015 og fortalte om hendelsen. Han hadde blitt kontaktet av en mann som sa at han hadde et sexopptak av Valbuena og hans kjæreste.

Selve utpressingen ble Benzema mistenkt for å ha medvirket til. Det endte med at både Benzema og Valbuena gikk glipp av EM på hjemmebane i 2016.

I januar 2021 kom det frem at den franske superspissen ble tiltalt i saken, av fransk påtalemyndighet. Det meldte nyhetsbyrået AFP.

-Mathieu Valbuena (L) and forward Karim Benzema

LAGKOMPISER: Valbuena og Benzema i 2014.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

Et kjempetap

Til tross for at selve rettssaken starter i oktober, ser det ut til at det franske folk har lagt bak seg hendelsen. De lot virkelig lot høre fra seg da Benzema ble byttet ut.

Om det nå igjen viser seg at spissen må stå over nok et mesterskap for Frankrike, mener Torp det er en stor svekkelse for Frankrike sin del.

– Det vil være et kjempetap. Den formen Benzema har vært i, i flere år nå, så er det et kjempetap, konstaterer Torp.

Karim Benzema skadet mot Polen

SMERTER: Karim Benzema tar seg til låret.

Foto: FRANCK FIFE / AFP

Han mener Frankrike er så godt rustet i alle posisjoner nå.

– Det at han er tilbake, er en klar oppgradering på spissplass. Det var den eneste posisjonen de ikke var best rustet på, til nå. Med Benzema er de helt i toppsjiktet igjen, de er vanvittig godt spent over hele linja, fortsetter fotballeksperten.

For Torp er Frankrike den største favoritten til å vinne det gjeve mesterskapet.

Frankrike er i gruppe med Tyskland, Portugal og Ungarn i EM som starter torsdag. Åpningskampen er mot Tyskland førstkommende tirsdag.

Siste nytt

  • Lilleberg og Pettersen ønsker å være med i VM: – Selvfølgelig har jeg lyst

    De to USA-proffene Emil Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen har forsikret landslagssjef Tobias Johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under VM.

    Spillerne er riktignok avhengig av hvordan det går i sluttspillet for sine respektive lag. Lillebergs Tampa Bay Lightning ligger under 0-3 i kamper mot Florida Panthers, mens Emilio Pettersens Texas Stars slo ut Manitoba Moose og møter Milwaukee Admirals i en best av fem-serie.

    – Jeg spiste middag med Emil for en måned siden, og han var veldig positiv til VM-spill når han er ferdig der borte. Men det er usikkert om Tampa vil sende ham til Syracuse, eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier Johansson til nitten.no.

    Første kamp for Emilio Pettersen & co. spilles først 2. mai. Serien avsluttes så sent som 12. mai, dersom de spiller alle de fem kampene.

    – Jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille VM om det åpner seg opp en mulighet for det, sier Pettersen.

    – Kan du reise dersom dere ryker i neste runde med Texas Stars?

    – Jeg er usikker på hva som skjer med Dallas i sluttspillet, så jeg må ta det som det kommer da. Jeg kan ikke si noe 100 prosent nå, svarer han.

    Fra før har veteranene Mats Zuccarello og Patrick Thoresen stilt seg tilgjengelig til verdensmesterskapet i Praha, som spilles fra 10. til 26. mai.

    (©NTB)

    eFmZjB-LXIs
    Foto: NTB
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal