Benzema ut med skade i EM-generalprøve: – Det går et gisp i det franske publikum

Karim Benzema (33) er endelig tilbake på landslaget, men i privatlandskampen mot Bulgaria landet han skjevt, tok seg til kneet, før han signaliserte at han måtte byttes ut. Da presset tårene på.

Se hendelsen her.

Laster innhold, vennligst vent..

Karim Benzema har nemlig stått i hardt vær de siste årene. Han ble fryst ut av landslaget etter en stygg sexvideo-sak, og nå, like før EM, fikk han seg en skikkelig trøkk i låret.

– Det går et gisp i det franske publikumet, nå som han endelig er tilbake, sier NRKs fotballekspert Carl Erik Torp til NRK.

Carl-Erik Torp

EKSPERT: Carl Erik Torp.

Foto: Julia Marie Naglestad

– Hvis det er en kraftig skade på Benzema nå, i en generalprøve som setter ham ut, er det en kraftig svekkelse av Frankrike, sier TV 2s kommentator Endre Olav Osnes.

Skadeomfanget er foreløpig ukjent. Til tross for den dystre bakgrunnen til Benzema, reiste publikum seg og klappet da spissen ble byttet ut.

Skal ha presset lagkompisen

EM-generalprøven mot Bulgaria er spissens andre kamp i landslagstrøya etter fem og et halvt år. Den kampen vant Frankrike enkelt 3-0, etter to scoringer fra Olivier Giroud og ett fra Antoine Griezmann.

Oliver Giroud

JUBEL: Kampens store mann, Olivier Giroud.

Foto: PASCAL ROSSIGNOL / Reuters

Det lange avbrekket skyldes at han ble suspendert i juli 2015 for å ha vært involvert i en stygg sak mot tidligere lagkamerat Mathieu Valbuena. Benzema ble anklaget for å ha betalt enkeltpersoner for å presse penger fra Valbuena, ved å true med å offentliggjøre en sexvideo.

Valbuena gikk selv til politiet i juni 2015 og fortalte om hendelsen. Han hadde blitt kontaktet av en mann som sa at han hadde et sexopptak av Valbuena og hans kjæreste.

Selve utpressingen ble Benzema mistenkt for å ha medvirket til. Det endte med at både Benzema og Valbuena gikk glipp av EM på hjemmebane i 2016.

I januar 2021 kom det frem at den franske superspissen ble tiltalt i saken, av fransk påtalemyndighet. Det meldte nyhetsbyrået AFP.

-Mathieu Valbuena (L) and forward Karim Benzema

LAGKOMPISER: Valbuena og Benzema i 2014.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

Et kjempetap

Til tross for at selve rettssaken starter i oktober, ser det ut til at det franske folk har lagt bak seg hendelsen. De lot virkelig lot høre fra seg da Benzema ble byttet ut.

Om det nå igjen viser seg at spissen må stå over nok et mesterskap for Frankrike, mener Torp det er en stor svekkelse for Frankrike sin del.

– Det vil være et kjempetap. Den formen Benzema har vært i, i flere år nå, så er det et kjempetap, konstaterer Torp.

Karim Benzema skadet mot Polen

SMERTER: Karim Benzema tar seg til låret.

Foto: FRANCK FIFE / AFP

Han mener Frankrike er så godt rustet i alle posisjoner nå.

– Det at han er tilbake, er en klar oppgradering på spissplass. Det var den eneste posisjonen de ikke var best rustet på, til nå. Med Benzema er de helt i toppsjiktet igjen, de er vanvittig godt spent over hele linja, fortsetter fotballeksperten.

For Torp er Frankrike den største favoritten til å vinne det gjeve mesterskapet.

Frankrike er i gruppe med Tyskland, Portugal og Ungarn i EM som starter torsdag. Åpningskampen er mot Tyskland førstkommende tirsdag.

Siste nytt

 • Gullpucken til Lesund

  Gullpucken er den eldste og mest prestisjefylte individuelle utmerkelsen en spiller i norsk ishockey kan motta. I år går den høythengende prisen til Erlend Lesund.

  Selv om sesongen hjemme også her ble avlyst tidlig i januar mener NIHF at tildelingskriteriene for Gullpucken Menn er innfridd. Det skyldes i hovedsak at man her fikk gjennomført VM.

  I begrunnelsen fra Norges Ishockeyforbund står det blant annet: «Erlend Lesund har utviklet spillet sitt sesong for sesong, der han denne sesongen var en av de viktigste spillerne til Rögle i svensk eliteserie. Under årets VM tok han enda ett steg på den internasjonale arenaen, gjennom å videreføre utviklingen fra klubblaget. Dette gjorde han til en av lagets absolutt nyttigste spillere.»

  2021 IIHF Ice Hockey World Championship, Day 3, Norway - Italy. Erlend Lesund
  Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
 • Uefa svarer på kritikken

  Det siste døgnet har Uefa fått mye kritikk for å avslå bruken regnbuefarger på Allianz Arena i München. Nå svarer de på kritikken.

  – Noen har tolket det slik at Uefas beslutning om å avslå Münchens forespørsel om å opplyse arenaen i regnbuefarger er politisk. Men på den andre siden, så var forespørselen i seg selv politisk, og den var koblet til Ungarns fotballandslags tilstedeværelse på kveldens kamp i Tyskland, skriver Uefa på Twitter.

  De understreker at de støtter bruken av regnbuefarger.

  – For Uefa, så er ikke regnbuen et politisk symbol, men et tegn på støtte til mer likeverd og inkludering i samfunnet, skriver organiasjonen.

  I Twitter-meldingen bruker de et bilde av Uefa-logoen med regnbuefarger. Det er også Uefas nye profilbilde.

  Hungary Orban's Message
  Foto: Tobias Hase / AP
 • Nytt smittetilfelle i OL-tropp

  Et nytt medlem i den ugandiske OL-delegasjonen til Tokyo har testet positivt for korona, opplyser en tjenestemann i byen Izumisano der laget er bosatt.

  Den ikke navngitte kilden opplyser om smittetilfellet til nyhetsbyrået AFP. Det er i så fall det andre tilfellet i den ugandiske delegasjonen.

  Etter ankomst på Narita-flyplassen i Tokyo testet den første personen i det ugandiske laget positivt og ble værende igjen i hovedstaden, mens resten reiste videre med buss til byen Izumisano for å trene.

  OL-laget består av utøvere som skal delta i boksing, vektløfting og svømming.

  Uganda OL
  Foto: Sadayuki Goto / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal