NRK Meny
Normal

Bendtner lukter toppscorertittelen etter overlegen seier mot LSK

Nicklas Bendtner er ikke til å kjenne igjen og har slått til for fullt i Rosenborg i høst. Nå jakter dansken toppscorertittelen etter to nye fulltreffere mot Lillestrøm.

Bendtner

JUBEL: Nicklas Bendtner satte inn to nye mål for Rosenborg og blir gratulert av Samuel Adegbenro.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Trønderne var fullstendig overlegne på Åråsen i høstregnet.

– Vi kontrollerer kampen fra start til mål, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til NRK.

Og den som imponerte aller mest var det tidligere vidunderbarnet, Bendtner, som måtte til Norge og Trøndelag for å få orden på fotballkarrieren.

Etter mislykkede opphold i Birmingham, Sunderland, Juventus, Wolfsburg og Nottingham Forest var den tidligere Arsenal-stjerna avskrevet og hånet som ferdig.

Men etter en treg start i RBK-trøya, der han blant annet har fått kritikk for å være for lite bevegelig, stemmer det meste for 29-åringen som også er tilbake i Åge Hareides danske landslagstropp.

Kremmerhus

Med to nye mål, og 14 seriemål totalt, er han nå bare ett bak Stabæks Ohi Omoijuanfo på 15 scoringer.

Pål Andre Helland

TILBAKE: Pål André Helland (t.v) blir gratulert etter en nydelig scoring mot Lillestrøm.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Nicklas har vært god, men i dag er det en fantastisk lagseier. Og det er ikke så verst målet til Pål (Helland) heller. Både Nicklas og Pål dro fram ekstra kvalitet i dag, fortsetter Ingebrigtsen.

Det første målet kom da Bendtner rev seg unna markeringen og hamret ballen i nettmaskene via keeper. Etter pause plasserte han straffesparket kontant i hjørnet etter en klar felling av Samuel Adegbenro.

I mellomtiden hadde Pål Andre Helland scoret 2-0 på et godt gammeldags kremmerhus. Den skadeplagede vingen skrudde ballen i nærmeste kryss fra hjørnet av 16-meteren.

Ti minutt før slutt ble Bendner byttet etter en smell i kneet. På vei ut fikk han en solid «high-five» av trener Kåre Ingebrigtsen på vei mot benken.

Etter kampen haltet Bendtner ut av stadion på vei mot RBK-bussen. Spissen bekreftet til pressen at han har skadet et leddbånd i kneet.

Men han forsikret at han kommer til å spiller torsdagens Europaliga-kamp mot Vardar fra Makedonia.

– Vi tok han av for å være på den sikre siden, så er han sikkert klar på torsdag, sier Kåre Ingebrigtsen.

LSK sleit

Lillestrøm kom til kampen som Eliteseriens store formlag og hadde ikke tapt siden 16. mai. I tillegg er «fugla» klare for cupfinalen etter en knallsterk 3-0-seier borte mot Molde i semifinalen.

Men Arne Erlandsens mannskap slet med presisjonen og fikk aldri satt trykk på solide Rosenborg.

RBK var det førende laget i alle spillets faser. Lillestrøm var tidvis småfarlige på kontringer, men stort sett ble de løpende i mellom mot et overlegent RBK-lag.

– Dette var en snittkamp, og det holder ikke mot Rosenborg. Da må alle spillerne opp på maks-nivå, og det klarte vi ikke i dag, sier Lillestrøm-trener Arne Erlandsen.

Rosenborg har et overveldende tak på Lillestrøm på Åråsen. På de siste ni møtene står RBK nå med åtte seire, ett oppgjør har endt med poengdeling.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Rælingen mot eliteseriespill

  Rælingen, som ble nummer tre i 1. divisjon, slo eliteserielaget Sola hele 30–20 i første kvalifiseringskamp og tok et langt steg mot opprykk. Returkampen i Sola spilles søndag.

  Tonje Nøstvold, Sola
  Foto: Sander Heggheim/NRK
 • Uavgjort i bunnoppgjøret

  Stabæk og Start spilte 1-1 i onsdagens bunnoppgjør i eliteserien. Dermed står begge lagene med fire poeng etter seks serierunder. Ohi Omoijuanfo ga Stabæk ledelsen etter 70 minutter, mens Aron Sigurdarson utlignet for Start.

  Eliteserien 2018. Stabæk-Start. Nadderud Stadion.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Powell ferdig i Sandefjord

  Sandefjord Fotball bekrefter i en pressemelding onsdag kveld at Magnus Powell er ferdig som trener i klubben. Powell begynte i jobben så sent som 16. januar.

  Powell
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal