Hopp til innhold

«Perry» om Ødegaard-retur: – Tidspunktet passer perfekt

Onsdag ble det bekreftet at Martin Ødegaard skal spille for stjernespekkede Real Madrid kommende sesong. Landslagets assistenttrener tror den offensive midtbanespilleren vil nyte godt med spilletid for den spanske seriemesteren.

Martin Ødegaard tilbake i Madrid

TILBAKE: Når kommende sesong starter i september vil Martin Ødegaard igjen bli å se i Real Madrid.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Ødegaard blir Real Madrid-spiller den kommende sesongen. Det bekrefter Real Sociedad i en pressemelding onsdag kveld.

Allerede på tirsdag kom det meldinger fra spansk presse om at dette ville skje.

I utgangspunktet skulle Ødegaard være på lån dra Real Madrid i enda en sesong, men nå har de helhvite fra den spanske hovedstaden ombestemt seg.

I pressemeldingen til Real Sociedad takker klubben Ødegaard for innsatsen:

«Det er vanskelig å sette så stort preg på så kort tid, men Martin har lyktes med det. Venstrefoten forlater oss for å dra tilbake til Real Madrid, men vi vil aldri glemme alt han har gjort for å glede oss denne sesongen

– Passer perfekt for Martin

I Real Madrid er Ødegaard nødt til å kjempe om spilletid med flere superstjerner, men assistenttrener for landslaget, Per Joar «Perry» Hansen, har klokkertro på at Ødegaard vil få sjanser.

– Martin har tatt det spanske nivået med storm denne sesongen, og det har Zidane sett. Han vet også at han har et aldrende mannskap med noen spillere som er litt «over the hill», så dette vil passe perfekt for Martin.

Per Joar Hansen

«Perry» er assistenttrener på landslaget og følger nøye med på Ødegaard i Spania.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Når Zidane selv har ringt Martin og bedt ham om å komme tilbake til klubben, så sier jo det sitt. Real Madrid skal kjempe på mange fronter i en komprimert sesong, så det blir nok av mat for alle, legger han til.

På spørsmål om Ødegaards utvikling som spiller med mindre spilletid i Real Madrid, kontra mer spilletid i Real Sociedad, er Hansen offensiv.

– Nå vet vi jo ikke om det blir mindre spilletid på ham kommende sesong. Martin kommer jo inn som en av ligaens store spillere denne sesongen. Han er jo et langtidsprosjekt i klubben og jeg tror han kan gjøre det veldig bra.

Avslutningsvis sier Lagerbäcks assistenttrener at Ødegaard nok vil komme inn i gruppen og nyte stor respekt og autoritet fra medspillerne grunnet hans gode prestasjoner for Real Sociedad.

– Opplevd store øyeblikk

På sin twitterkonto deler Real Sociedad Ødegaards avskjedsmelding til klubbens supportere.

Laster Twitter-innhold

Dette sier Ødegaard i videoen:

«Jeg ønsker å sende dere denne avskjedsmeldingen. Jeg er takknemlig for et år som er uforglemmelig for meg. Jeg har fått oppleve store øyeblikk i denne drakten. Prestasjonen, mitt første mål, da vi tok oss til cupfinale og sikret en plass i Europaligaen og mye mer.

Dere har fått meg til å føle meg som en av deres egne. All kjærligheten dere har vist meg på banen og hver eneste dag kommer jeg aldri til å glemme.

Jeg vil takke klubben for tilliten de har vist meg og jeg vil takke alle mine lagkamerater, støtteapparatet som har hjulpet meg å bli bedre hver eneste dag.

Øyeblikket for å ta farvel har kommet, men her har dere en txuri-urdin.

Heia Real Sociedad.»

«Txuri-urdin» refererer til Real Sociedads hvite og blå hjemmetrøye.

Martin Ødegaard og Christian Grindheim

Her er Ødegaard i Real Madrid-drakt fra treningskampen mot Vålerenga i 2015.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

    Flere medier skriver at Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, slutter i Formel 1-laget grunnet misnøye med håndtering av trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

    Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

    Neweys kontrakt med Red Bull går ut ved utgangen av 2025, men han skal ha fortalt laget at han vil videre allerede nå.

    Den genierklærte briten har blant annet vært koblet til Ferrari.

    Bahrain Grand Prix
    Foto: Hamad I Mohammed / Reuters
  • Skaslien og Nedregotten til semifinale i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten knuste Spania 9-3 og vant med det gruppen i VM i parcurling.

    Det betyr at de går direkte videre til semifinalen. Sveits, som lå likt med Norge før sist gruppespillskamp, tapte 7-8 for Japan.

    Den norske duoen endte som eneste par med sju seire på ni kamper.

    Estland ble nummer tre i gruppen og skal sammen med Sveits ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B, som fortsatt har én kamp igjen å spille.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Curling - Mixed Doubles Round Robin Session 13 - Switzerland v Norway
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Ruud møter serber i Madrid

    Tennisstjernen Casper Ruud skal bryne seg på Miomir Kecmanovic i den 2. runden i storturneringen i Madrid. Serberen har vunnet flest kamper mellom de to.

    Torsdag ettermiddag vant Kecmanovic 1. runde mot kinesiske Zhang Zhizhen. Kampen var over på en drøy time og endte med sifrene 6-3, 6-2.

    Ruud har walkover til 2. runde i turneringen, der han møter Kecmanovic fredag.

    Kecmanovic vant de to første kampene mot Ruud på ATP-nivå. Det var riktig nok tilbake i 2019. Mye har skjedd for Ruud siden den gang, og i fjor ble Kecmanovic slått i finalen i Estoril.

    Italieneren Jannik Sinner venter for Ruud i en eventuell kvartfinale i den spanske hovedstaden. (NTB)

    Miomir Kecmanovic
    Foto: Denis Balibouse / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal