«Perry» om Ødegaard-retur: – Tidspunktet passer perfekt

Onsdag ble det bekreftet at Martin Ødegaard skal spille for stjernespekkede Real Madrid kommende sesong. Landslagets assistenttrener tror den offensive midtbanespilleren vil nyte godt med spilletid for den spanske seriemesteren.

Martin Ødegaard tilbake i Madrid

TILBAKE: Når kommende sesong starter i september vil Martin Ødegaard igjen bli å se i Real Madrid.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Ødegaard blir Real Madrid-spiller den kommende sesongen. Det bekrefter Real Sociedad i en pressemelding onsdag kveld.

Allerede på tirsdag kom det meldinger fra spansk presse om at dette ville skje.

I utgangspunktet skulle Ødegaard være på lån dra Real Madrid i enda en sesong, men nå har de helhvite fra den spanske hovedstaden ombestemt seg.

I pressemeldingen til Real Sociedad takker klubben Ødegaard for innsatsen:

«Det er vanskelig å sette så stort preg på så kort tid, men Martin har lyktes med det. Venstrefoten forlater oss for å dra tilbake til Real Madrid, men vi vil aldri glemme alt han har gjort for å glede oss denne sesongen

– Passer perfekt for Martin

I Real Madrid er Ødegaard nødt til å kjempe om spilletid med flere superstjerner, men assistenttrener for landslaget, Per Joar «Perry» Hansen, har klokkertro på at Ødegaard vil få sjanser.

– Martin har tatt det spanske nivået med storm denne sesongen, og det har Zidane sett. Han vet også at han har et aldrende mannskap med noen spillere som er litt «over the hill», så dette vil passe perfekt for Martin.

Per Joar Hansen

«Perry» er assistenttrener på landslaget og følger nøye med på Ødegaard i Spania.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Når Zidane selv har ringt Martin og bedt ham om å komme tilbake til klubben, så sier jo det sitt. Real Madrid skal kjempe på mange fronter i en komprimert sesong, så det blir nok av mat for alle, legger han til.

På spørsmål om Ødegaards utvikling som spiller med mindre spilletid i Real Madrid, kontra mer spilletid i Real Sociedad, er Hansen offensiv.

– Nå vet vi jo ikke om det blir mindre spilletid på ham kommende sesong. Martin kommer jo inn som en av ligaens store spillere denne sesongen. Han er jo et langtidsprosjekt i klubben og jeg tror han kan gjøre det veldig bra.

Avslutningsvis sier Lagerbäcks assistenttrener at Ødegaard nok vil komme inn i gruppen og nyte stor respekt og autoritet fra medspillerne grunnet hans gode prestasjoner for Real Sociedad.

– Opplevd store øyeblikk

På sin twitterkonto deler Real Sociedad Ødegaards avskjedsmelding til klubbens supportere.

Laster Twitter-innhold

Dette sier Ødegaard i videoen:

«Jeg ønsker å sende dere denne avskjedsmeldingen. Jeg er takknemlig for et år som er uforglemmelig for meg. Jeg har fått oppleve store øyeblikk i denne drakten. Prestasjonen, mitt første mål, da vi tok oss til cupfinale og sikret en plass i Europaligaen og mye mer.

Dere har fått meg til å føle meg som en av deres egne. All kjærligheten dere har vist meg på banen og hver eneste dag kommer jeg aldri til å glemme.

Jeg vil takke klubben for tilliten de har vist meg og jeg vil takke alle mine lagkamerater, støtteapparatet som har hjulpet meg å bli bedre hver eneste dag.

Øyeblikket for å ta farvel har kommet, men her har dere en txuri-urdin.

Heia Real Sociedad.»

«Txuri-urdin» refererer til Real Sociedads hvite og blå hjemmetrøye.

Martin Ødegaard og Christian Grindheim

Her er Ødegaard i Real Madrid-drakt fra treningskampen mot Vålerenga i 2015.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Bayern pulveriserte Schalke

  Bayern startet Bundesligasesongen med et skikkelig varsko til alle som skulle ønske å utfordre deres hegemoni i tysk fotball.

  De regjerende serie- og mesterligamesterne ga seg ikke før det sto 8-0 i åpningskampen mot Schalke. Serge Gnabry scoret tre. Robert Lewandowski, Leon Goretzka, Thomas Müller, Leroy Sané og 17-åringen Jamal Musiala scoret de andre.

  Gnabry
  Foto: Christof Stache / AFP
 • Sliterunde for Hovland i US Open

  På 23-årsdagen gikk Viktor Hovland andrerunden i US Open ett slag over par. Det var scoremessig en blåkopi av torsdagens åpningsrunde.

  Den norske golfstjernen fikk samtidig slite underveis i det som ble en variabel runde. Fem bogeys og to birdier ble fasiten.

  Det ga en foreløpig 28.-plass etter 18 spilte hull. Etter to runder er han to slag over par.

  Et stort antall spillere har mange hull igjen å spille fredag, men Hovland synes uansett å være trygt videre til de to avsluttende rundene lørdag og søndag.

  Fredag innledet bursdagsbarnet de ni første hullene med tre birdier og to bogeys. Starten på andre halvdel av runden ble tråere. Bogeys på tre av de fire første hullene sendte Hovland nedover listene.

  En birdie på hull nummer seks rettet opp noe av inntrykket, men 23-åringen fant likevel ikke den helt store flyten. (NTB)

  US Open Golf
  Foto: Charles Krupa / AP
 • Jakob Ingebrigtsen spring 1500 m

  Det er no klart at Jakob Ingebrigtsen stiller på 1500 meter i NM i Bergen i helga. Det kan også vere mogeleg at han stiller på 800 meteren, der forsøket startar tre kvarter seinare.

  Minstemann Ingebrigtsen er påmeldt på heile fem distansar under NM, men pappa Gjert stadfestar til NTB at han ikkje stiller på alle.

  Finalen på 800 meter går søndag kveld, medan finalen på 1500 meter går laurdag 18.45.

  Jakob Ingebrigtsen

Sendeplan

Kl. Program Kanal