Ten Hag skriver under en kontrakt som strekker seg over tre år, altså til sommeren 2025, med opsjon om et ekstra år.

Han er den neste permanente manageren i rekken etter at Ole Gunnar Solskjær fikk sparken av klubben i november 2021. Siden den gang har tyske Ralf Rangnick hatt managerrollen på midlertidig basis.

– Det er en stor ære å bli ansatt som manageren til Manchester United, og jeg er ekstremt spent på utfordringen. Jeg kjenner denne store klubbens historie og lidenskapen til fansen. Jeg er fast bestemt på å utvikle laget til å gi suksessen de (fansen) fortjener, sier ten Hag i pressemeldingen.

NRKs fotballekspert Carl Erik Torp mener United har fått en av verdens mest lovende managere som kan bli nevnt i samme åndedrag som Pep Guardiola og Jürgen Klopp på sikt.

– Det er Uniteds drømmesignering, og han har vært det lenge. Han har vært på blokka og blitt nevnt hele veien. At de lander en av de mest spennende trenerne i Europa er kjempeviktig, sier Torp.

Det har vært flere trenerkandidater som har blitt ryktet til jobben. Mauricio Pochettino har vært den heteste kandidaten sammen med ten Hag, men navn som Zindedine Zidane, Brendan Rodgers og Luis Enrique har også blitt nevnt som mulige Solskjær-erstattere.

Nå blir det altså ten Hag som skal sørge for suksess for United.

– Oppgaven er enorm. Vi har sett at mange managere nå ikke har stabilisert klubben på det øverste nivået. Nå får de inn en trener som potensielt er i gata sammen med Thomas Tuchel, Klopp, Guardiola og de andre store, mener Torp.

Ronaldo-dilemma

Et stort spørsmål er hva som skjer med spillerstallen. Det er flere spillere på vei bort, og i tillegg skal han finne ut hvordan man får det beste ut av Cristiano Ronaldo.

– Ronaldo er det største dilemmaet han har. En Ronaldo som noen mener har vært et problem, men likevel ofte redder dem med målene sine. Det er det vanskeligste, største og første problemet han må ta tak i. Det blir interessant å se hva ten Hag tenker og hva Ronaldo selv tenker, sier NRK-eksperten.

– Ronaldo nærmer seg en karriereslutt, og United er jo ikke i mesterligaen.

Portugiseren har scoret 15 mål på sine 26 kamper i Premier League denne sesongen. Nylig scoret han blant annet hat trick mot Norwich som sikret en 3-2-seier. Noen uker før det, gjorde han det samme mot Tottenham i nok en 3-2-seier.

Ronaldo fylte 37 år i februar.

Cristiano Ronaldo

STJERNE: Carl Erik Torp er spent på Cristiano Ronaldos rolle under Erik ten Hag.

Ajax-suksess

Ten Hag har ledet Ajax i fem år, med stor suksess. Under nederlenderens ledelse har det endt med to seriegull og to cupgull. I tillegg var han og Ajax svært nære en sensasjonell mesterligafinale i 2019, men ble stoppet på overtid i semifinalen mot Tottenham.

Hans Ajax leder også ligaen i Nederland denne sesongen, og har dermed gode muligheter til å avslutte Ajax-karrieren med nok et seriegull.

Champions League Quarter Final Second Leg - Juventus v Ajax Amsterdam

SUKSESS: Erik ten Hag har levert noen sensasjonelle resultater med Ajax. Her etter å ha slått ut Juventus fra mesterligaen.

– Det blir vanskelig å forlate Ajax etter disse utrolige årene, og jeg kan forsikre fansen om at jeg skal fullføre min forpliktelse og fokusere på å gjøre dette til en suksessfull sesong før jeg drar til Manchester United, sier ten Hag.

Han har også vært manager for Go Ahead Eagles, Bayern Münchens andrelag og Utrecht.

Han får nå en tøff oppgave, der han skal gjøre United tittelutfordrere igjen. Klubben har ikke vunnet Premier League siden Sir Alex Ferguson ga seg i 2013, og det ble ingen trofeer under hele perioden Solskjær ledet laget.

Les analyse av Uniteds nye manager her:

Ten Hag

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

• Lilleberg og Lightning slo Panthers

Emil Lilleberg og Tampa Bay Lightning tok sin første seier i årets NHL-sluttspill og reduserte til 3–1 i kamper mot Florida Panthers.

Nattens kamp endte 6-3 i Amalie Arena i Tampa Bay. Lilleberg fikk 19 minutter og to sekunder på isen, men noterte seg ikke for noen målpoeng.

Lightnings seier betyr dermed at lagene i hvert fall må ut i en femte kamp for å avgjøre vinneren av best av sju-serien. Den kampen spilles natt til tirsdag norsk tid. (NTB)

YIumGPwHu2A
  • VAR-drama da Aston Villa snublet mot Chelsea

Det ble 2-2 mellom Aston Villa og Chelsea på Villa Park lørdag kveld, etter en opphenting fra bortelaget. VAR sørget for at Chelsea ikke stakk av med seieren.

Dermed tapte Villa viktige poeng i kampen om Mesterliga-plass. De ligger foreløpig som nummer fire, med tre kamper mer spilt, og syv poeng foran Tottenham på 5. plass.

Aston Villa tok ledelsen allerede etter fire minutter. Marc Cucurella var uheldig og scoret selvmål.

Et kvarter ut i kampen scoret Chelsea-spiss Nicolas Jackson, men etter en VAR-sjekk ble scoringen annullert for offside. Senere i omgangen var Jackson nære på med en heading, men denne gangen var det stolpen som hindret utligningen for Chelsea.

I stedet var det Aston Villa som doblet ledelsen med et langskudd fra Morgan Rogers.

Det tok 62 minutter før bortelaget fikk sin uttelling. Chelsea vant ballen etter høyt press og Noni Madueke curlet ballen i lengste hjørne og reduserte for gjestene.

Og Chelsea var ikke ferdig. Ti minutter før slutt vartet Conor Gallagher opp med en nydelig utligning for gjestene.

Cole Palmer var centimeter unna å sende Chelsea i ledelsen på overtid, men Robin Olsen reddet ut til hjørnespark.

Hjørnesparket endte opp hos Axel Disasi, som trodde han sluttførte snuoperasjonen da han scoret 3-2 med en heading via Olsen. VAR ville dog ha et ord med i laget, og annullerte scoringen for en dytt i forkant.

Chelsea blir med det værende på niendeplass, 19 poeng bak Villa.

Gallagher
  • Ruud enkelt videre i Madrid

Casper Ruud lå under 0-2 i første sett, men deretter dominerte kan kampen mot Miomir Kecmanovic i 2. runde av ATP 1000-turneringen i Madrid.

Dette er en av de mest prestisjetunge turneringene utenom de fire Grand Slam-turneringene.

Ruud vant kampen 6-4, 6-1.

I neste runde venter britiske Cameron Norrie, som slo brasilianske Joao Fonseca 6-1, 6-4.

– Jeg nyter virkelig å være på grusen, det er min favorittid av sesongen. Nå er vi tilbake på grusen i Europa og det liker jeg godt. Det var ikke lett i dag. Det var en litt trøblete start og det tok tid å bli vant til det. Jeg er fornøyd med prestasjonen, sa Ruud etter seieren.