Hopp til innhold

Kristoffersen i villrede etter fiaskorenn: – Hvis noen har et godt svar, så kom med det

Henrik Kristoffersen endte på en skuffende 14. plass i dagens storslalåmrenn i Alta Badia. Etter rennet slet han med å finne svar på hva som gikk galt.

Kristoffersen

TUNG NORSK DAG: Ingen av de norske klarte en topp ti plassering.

Foto: Marco Tacca / AP

Laster innhold, vennligst vent..

24-åringen var tydelig oppgitt etter rennet, og til NRK sier han at han ikke vet hva som skjedde.

– Sist gang jeg havnet utenfor topp ti var jeg vel tolv år, spøker han.

Hvordan kjennes det?

– Jeg er sjukt fortvila. Jeg vet ikke hva jeg skal si, jeg har ingen forklaring. For en uke siden ble jeg nummer to, sier han til NRK.

Østerrikske Marcel Hirscher holdt på å kløne det til for seg selv helt på slutten, men kjørte inn til en komfortabel seier, over to sekunder foran franskmennene Thomas Fanara og Alexis Pinturault.

– Skal ikke snakke om det på TV

Kristoffersen innrømmer at grunnen til det skuffende resultatet kan ligge i kjøringen, men antyder at utstyret ikke var helt på topp i dagens renn.

– Jeg skal ikke snakke om utstyret på TV, men det rista helt sjukt i første omgang. Det kan hende det blir lite nattesøvn på de Rossignol-folka fremover, sier en ærlig Kristoffersen.

Til NRK sier han at han krysser fingrene for at dette ikke blir noe som skjer igjen.

– Jeg håper for guds skyld at dette var et engangstilfelle, hvis ikke kan vi bare pakke sammen. Hvis noen har et godt svar på hva som skjedde, så er det bare å komme med det.

Tung norsk dag

For de norske ble det blytungt i Syd-Tirol søndag. Nestvold-Haugen gjorde et godkjent løp og endte til slutt på 12. plass, mens Henrik Kristoffersen havnet på 14. plass. Gårsdagens utfor-vinner Aleksander Aamodt Kilde kjørte inn til 17. plass, mens Rasmus Windingstad endte på 25. plass.

Etter første omgang var Henrik Kristoffersen ikke spesielt fornøyd med innsatsen til det norske laget, og anerkjente østerrikerens dominans.

– Kanskje jeg bare ikke er bedre, men det mangler litt hele veien. Det er vanskelig å forklare. Jeg taper jevnt til Hirscher hele veien. Det er bare litt for dårlig hele veien, sier Kristoffersen til NRK.

Siste nytt

  • Børven skadd før serieåpningen

    Odd-spissen Torgeir Børven fikk en smell i lysken på trening skjærtorsdag og går trolig glipp av eliteseriestarten hjemme mot Haugesund, melder Varden.

    Børven var ikke å se på Odds treningsfelt fredag. Kampen mot Haugesund spilles 1. påskedag, og spissen har fortsatt en liten hevelse i lysken, skriver Varden.

    – Torgeir er ikke bra nok til å trene i dag. Men det er for tidlig å si hvor lang tid dette vil ta. Vi tar dag for dag. Torgeir gikk av i går for ikke å ta noen sjanser, sier trener Kenneth Dokken til avisen.

    (NTB)

    Portrett av Odds Torgeir Børven fotografert på Skagerak Arena
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Dobbel punktering for Solberg i Kenya

    Oliver Solberg havnet i ordentlig trøbbel under fredagens formiddagsøkt i Rally Kenya. Både på den tredje og den fjerde fartsprøven punkterte 22-åringen.

    Dermed er han mer enn sju minutter bak teten i det totale sammendraget, mens det opp til lederen i WRC2-klassen skiller rett i underkant av fire minutter.

    Etter solid kjøring på fredagens første fartsprøve gikk det galt tidlig på den andre. Et dekkskifte kostet 22-åringen nær to minutter.

    – Vi kjørte rent, men disse tingene kan skje når terrenget er så krevende, skrev Solberg på X.

    En drøy time senere punkterte Solberg og makkeren Elliott Edmondson igjen, og nesten fire nye minutter gikk tapt.

    – Fartsprøve nummer fire brakte med seg samme uflaks som den tredje. Vi har ikke marginene på vår side, men alt kan skje i dette rallyet. Herfra og ut er det fullt trykk på pedalen, skriver 22-åringen.

    (NTB)

    OU7SVdPdOTc
    Foto: AFP
  • Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

    Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

    Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

    I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

    (NTB)

    YNP63FKdBtg
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal