Hopp til innhold

Beklaget etter norsk tabbe: – Ble en skrekkopplevelse

Sturla Holm Lægreid fikk årets siste renn ødelagt med tre bom på andre skyting. Etterpå beklaget landslagsledelsen overfor løperen.

Sturla Holm Lægreid

Sturla Holm Lægreid ble nummer 22 i årets siste verdenscuprenn. Etterpå fikk han en beklagelse fra landslagssjefen.

Foto: ISAAC HALE / AFP

Johannes Thingnes Bø tok sin tredje seier på tre mulige under avslutningshelgen i Canmore. Nordmannen skjøt 19 av 20 treff og vant som han ville.

Samtidig gikk ikke alt på skinner for de norske.

For da Sturla Holm Lægreid kjempet i teten underveis i løpet glapp det for det norske laget. Ledelerne så rett og slett ikke Holm Lægreid på vei inn til andre skyting. Nordmannen hadde tatt grep i klesveien i varmen i Canada.

Sturla Holm Lægreid i varmen

HETT: Det var varmt under verdenscupavslutningen i Canada. Og Holm Lægreid klipte seg frem til en kort variant som ledelsen ikke kjente igjen i løypene.

Den norske lagledelsen oppdaget ikke at han gikk i kort hvit supertrøye og kort tights, og ikke mørk landslagsoverdel, ute i løypene.

Dermed fikk han ikke såkalt skrumelding, som er nødvendig hjelp for å kunne justere siktet etter første skyting.

Resultatet ble tre bom på andre skyting og Lægreid forsvant ut av tetstriden.

– Jeg skulle egentlig få en skrumelding på vei inn, men den glapp. Jeg var veldig usikker på den serien. Jeg trodde jeg hadde kontroll på vinden, men plutselig vet jeg at jeg har skutt lavt og høyt og overalt. Det ble en virkelig skrekkopplevelse og ødela hele løpet, sier Sturla Holm Lægreid til NRK etter rennet.

Til slutt gled han inn til 22. plass etter totalt fem bom i rennet.

Lægreid og Dale-Skjevdal

BOM: Sturla Holm Lægreids (bak) hvite overdel ble for vanskelig å kjenne igjen for den norske ledelsen i løypene. Johannes Dale-Skjevdal i forgrunnen.

Foto: Jeff McIntosh / AP

Lægreid forteller at han ble veldig forvirret. Etter rennet fikk han en unnskyldning fra landslagssjef Per Arne Botnan.

– Per Arne kom bort etterpå og beklaget seg for at de hadde gått glipp av meg. Det var sikkert fordi jeg gikk i en annen T-skjorte enn de er vant med, så da skal det være umulig å snappe opp at jeg ikke var norsk, sier Lægreid.

– Ble du forbanna p på grunn av det?

– Jeg går rundt og banner for meg selv resten av løpet på grunn av det, men jeg skal ikke la det prege dagen.

Beklager

Landslagssjef Per Arne Botnan forklarer at han ikke fant Lægreid i rekken av løpere.

– Han var litt vanskelig å kjenne igjen med kort vanlig supertrøye på og kort bukse. Men uansett, det får jeg ta på min kappe at vi ikke klarte den, sier Botnan til NRK.

– Han hadde jo en liten justering. Det var mest at han var litt usikker på hvor han var på den første liggende. Så vi har alltid et forbedringspotensial alle sammen, fortsetter Botnan.

– Hvordan føles det for deg, når man har en utøver som er helt med i teten der. Og så rakner det slik?

– Vi skal etter beste evne prøve å få med oss alle på det. Heldigvis er det sjelden vi glipper på det. Men det skjedde i dag. Jeg får ikke gjort noe annet enn å beklage overfor Sturla på akkurat det. Så får vi være på nett neste gang, sier Botnan.

Ellevill skyteserie

I den tetstriden Lægreid gikk glipp av måtte ekspertene igjen ta frem superlativene om Johannes Thingnes Bø.

Nordmannen kom inn på den tredje skytingen i ensom majestet. Da bestemte han seg for virkelig å teste skyteegenskapene.

På seks sekunder skjøt han ned alle fem blinkene. Ekspertene trodde knapt det de så.

Her kan du se serien:

– Han varter opp med en showserie. Det er tivoli i Canmore. Bang, bang, bang, bang, bang! Alle rett ned, sier Jann Post.

– For en serie, utbrøt Ola Lunde og fortsatte:

– Det var fire ligg-treff. Det er helt enormt det han leverer her.

 • Se serien i videovinduet øverst.
Thingnes Bø

SEIER: Johannes Thingnes Bø jublet for sin 85. seier i verdenscupen.

Foto: Jeff McIntosh / AP

Det var riktignok et par mann som offisielt var raskere enn Thingnes Bø på skytingen. Nordmannen brukte nemlig noen sekunder før det første skuddet kom.

– Jeg prøvde å få noen sekunder. Det er lett at det kommer noen tanker. Når det er seint på sesongen så valgte jeg å være offensiv. Det gikk heldigvis bra, sier Thingnes Bø selv.

– Jann Post kalte det tivoli?

– Nei, det var sikkert, sier Thingnes Bø med et smil og en god dose selvtillit.

Hyllet som tidenes beste

Til tross for at Thingnes Bø bommet på sesongens aller siste verdenscup-skudd, var han overlegen. Dermed tok Johannes Thingnes Bø sin 85. verdenscupseier, dagen etter at han passerte Martin i Fourcade i antall seiere.

JTB

OVERLEGEN: Johannes Thingnes Bø vant tre av tre i Canmore.

Foto: NTB

Ute i strafferunden kunne de kvinnelige landslagsløperne hedre verdenscupvinneren med en aldri så liten bølge. Lørdag vant Thingnes Bø verdenscupen sammenlagt. Med søndagens seier vant han også fellesstart-cupen.

– Bedre blir det ikke. En eminent skiskytter. Fyker igjennom løypa som ingen andre, sa Jann Post på oppløpet.

Thingnes Bø varsler nå en aldri så liten feiring av en stor sesong.

– Det smaker veldig bra å avslutte sånn. Det er bra det er midnatt i Norge. Vi skal gjemme oss i mørket og kose oss vi.

Sportsnyheter

Josh Kerr slo Jakob Ingebrigtsen for første gang.

Fryktet det verste under skademareritt: – Jeg var langt nede

Endelig fikk fansen en duell mellom Jakob Ingebrigtsen og Josh Kerr – på banen. Der gikk skotten seirende ut. Etter løpet åpnet nordmannen opp om skaden som har plaget ham.

Siste nytt

 • Dramatisk krasj i Monaco Grand Prix

  Både Sergio Perez og begge Haas-førerne Kevin Magnussen og Nico Hülkenberg var involvert i et heftig sammenstøt under Monacos Grand Prix.

  Smellen kom underveis på den første runden av det ikoniske Grand Prix-løpet. Magnussen kom borti bilen til Perez (Red Bull), og deretter traff Perez' bil Hülkenberg. Dermed var begge Haas-bilene ute tidlig.

  TV-bildene viste at Perez bil fikk verst behandling. Mye vrakrester på banen førte til at løpet måtte stanses en god stund for opprydning.

  Ferrari-fører Charles Leclerc startet i beste startspor i løpet på hjemmebane. (NTB)

  Monaco F1 GP Auto Racing
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Kristoff vant sisteetappen i Tour of Norway: - Det er nydelig

  – Han gjør som i fjor. Det er så imponerende, kommenterte TV2s Christian Paasche i det Alexander Kristoff syklet over mål til seier i fjerde og siste etappe i Tour of Norway.

  I spurten slo han blant annet den belgiske sykkelstjernen Wout van Aert, som er regnet blant de absolutt beste i spurtene i Tour de France.

  Tour of Norway ble avsluttet i Stavanger, Kristoffs hjemby og det ble påpekt på direkten at 37-åringen også ble tidenes eldste etappevinner i det norske rittet.

  – Det er nydelig. Jeg følte vi kom for langt bak i humpen med to kilometer igjen, men jeg kom meg rundt, sier Kristoff til TV 2.

  Det ble kjørt beinhardt i avslutningen da feltet sprakk opp den tøffe stigningen sju kilometer før mål.

  Da var det norske stortalentet Per Strand Hagenes akkurat blitt hentet inn, etter å syklet inn i den siste milen med en liten ledelse.

  Mot slutten kjørte det norske profflaget Uno-X tøft for at feltet skulle hente utbryterne. Og det samlet seg før sluttspurten. Van Aert brukte blant annet det norske laget som opptrekkere for sin egen spurt.

  – Det er helt rått. Han kjenner finalen veldig godt og har vunnet mange ganger før, sier lagkameraten Magnus Cort om Kristoff.

  Men i den svingete avslutningen var Kristoff sterkest.

  Kristoff
  Foto: JASPER JACOBS / AFP
 • Mbappé varsler klubbavgjørelse: – Vil skje innen noen få dager

  Kylian Mbappé avsluttet PSG-karrieren med cupgull lørdag kveld og la ingen demper på ryktene om hvor veien går videre etter seieren.

  – Hvorfor sier du ikke nå at du har signert for Real Madrid? ble gullkalven spurt i mixed zone, ifølge Marca.

  – Fordi at jeg først og fremst måtte si farvel til klubben min og avslutte det på en bra måte. I dag har vi vunnet en tittel, og det vil være en tid for alt. Jeg vil kunngjøre min nye klubb i god tid. Det vil skje innen noen få dager, svarte Mbappé.

  Dermed ser det ut til at alle spekulasjonene og ryktene vil stemme. Det har i lang tid vært erfart fra flere hold at franskmannen vil bli en del av Real Madrids stjernegalleri.

  Lørdagens cupfinale var Mbappés siste for Paris Saint-Germain etter seks år i klubben. 25-åringen gjorde i 2017 overgang fra Monaco og har siden notert seg for 256 mål og 108 målgivende pasninger på 307 kamper.

  I løpet av de sju årene har han også vært med på å vinne blant annet seks seriemesterskap og tre cuptitler.

  – Jeg er veldig glad for å ha klart å avslutte med et trofé, sa Mbappé og svarte på om offentliggjøringen av hans nye klubb kommer før sommerens EM i Tyskland:

  – Jeg vet ikke, fordi noen detaljer mangler. Men det viktigste var å avslutte godt her.

  Fotball-EM spilles mellom 14. juni og 14. juli. (NTB)

  Kylian Mbappé
  Foto: FRANCK FIFE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal