NRK Meny
Normal

Beito-Bjørgen ga Norge seier

Marit Bjørgen er ustoppelig på Beitostølen. I dag ga hun Norge stafettseier i verdenscupen.

Marit Bjørgen
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Nett-TV: - Jeg er i form!

Les også: Ustoppelige Bjørgen

I dag parkerte hun konkurrentene på siste etappe og ga Norges førstelag seieren. Norge vant stafetten ni sekunder foran Tyskland. Finland ble nummer tre, 13 sekunder bak.

Nett-TV: - Jeg er i form!

- Dette var kjempebra! Jeg er i form, sa Bjørgen etter løpet.

Tøff start av Jacobsen

Astrid Jacobsen gikk tøft ut for førstelaget til Norge på den første etappen. Etter to kilometer hadde hun en liten luke, og ledet med 6,5 sekunder. Men like før første veksling var hun uheldig, og falt. Dermed kunne lagene bak henne ta igjen det lille forspranget, og også passere henne før den første vekslingen.

Nettradio: Astrid Urenholt Jacobsen etter 1. etappe

- Jeg ble ganske stiv i den langbakken, og beina lystra ikke helt. Det var et klønete fall. Det var ikke et supertryn, men dumt. Etter det ville jeg bare henge meg på de andre, sa hun til NRK.

Astrid Jacobsen sendte ut Therese Johaug et sekund bak Russlands førstelag. Tysklands førstelag var halvsekundet bak Norge igjen.

Fin Johaug-etappe

Therese Johaug gikk en bra etappe for Norge, men Russlands første- og andrelag hang tett på henne. De tre holdt sammen inn mot den andre vekslingen, selv om også Russland 1 hadde fall i den samme bakken der Astrid Jacobsen falt. Også Tyskland hang godt med.

Den beste etappen hadde finske Aino-Kaisa Saarinen. Hun var nesten 40 sekunder bak ved første veksling, men sendte nestemann ut bare fire sekunder bak ledende Russland. Norge og Therese Johaug vekslet på andreplass, to sekunder bak.

Nettradio: Therese Johaug om Marit og seier

Nettradio: Therese Johaug etter 2. etappe

- Jeg synes det gikk bra. Jeg var sliten, men klarte å holde følge. Taktikken var å henge på, sa Johaug om sitt løp.

Jevnt på 3.etappe

Vibeke Skofterud så lenge bra ut på den tredje etappen. Det var lenge jevnt, før Skofterud dro ifra. En stund hadde hun en ledelse på seks sekunder til Finland og Tyskland, men den ble spist opp på vei inn til siste veksling. Mot slutten stivnet Skofterud, og ble passert av de to lagene. Likevel kunne hun sende ut Marit Bjørgen på en tredjeplass, bare fem sekunder bak lederlaget Finland.

Nettradio: Vibeke Skofterud etter 3. etappe  

- Jeg synes jeg åpnet rolig, men ble utålmodig. Dermed ga jeg på litt for mye. Men dette var ikke så halvgalt. Når jeg ser tilbake skulle jeg tatt det roligere i starten. Jeg ble litt utålmodig, sa Skofterud etter løpet.

Suveren på Beito

Med tre seire sist helg under nasjonal åpning, samt sin 29. verdenscupseier i går, har Marit Bjørgen gjort Beitostølen til sitt fort. I dag tok hun raskt igjen den korte ledelsen til lagene foran, og i en tøff bakke plasserte hun konkurrentene der hun har hatt for vane å gjøre i år; bak seg.

I mål hadde hun full kontroll. Hun var ni sekunder foran Tyskland, mens Finland tok tredjeplassen.

Nettradio: Marit Bjørgen etter siste etappe

- Jeg hadde ikke planlagt noe, men gjorde det jeg ville underveis. Planen før løpet var å ikke stresse, det var det hele. Jeg synes det var kjempebra, jeg er i form, sa Bjørgen etter løpet.

Norge stilte med fire lag, og de tre andre lagene endte på en 7., 10., og 11. plass.

Siste nytt

 • Márquez økte VM-ledelsen

  Marc Márquez har 33 poeng til nestemann i VM-sammendraget etter å ha kjørt inn til en overlegen seier i Australias Grand Prix i roadracing. Triumfen sørget for at Márquez har ytterligere 22 poeng ned til Andrea Dovizioso i sammendraget, skriver NTB.

  Marquez
  Foto: Andy Brownbill / AP
 • Zekhnini ute av kamptroppen igjen

  Etter å ha returnert til kamptroppen til Fiorentina til forrige serierunde, er Rafik Zekhnini ute av varmen igjen til søndagens Serie A-kamp mot Benevento, melder NTB. Zekhnini og co. står med ti poeng etter tre seirer, én uavgjort og fire tap.

  Zekhnini
  Foto: Paul White / AP
 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg