Hopp til innhold

Beito-Bjørgen ga Norge seier

Marit Bjørgen er ustoppelig på Beitostølen. I dag ga hun Norge stafettseier i verdenscupen.

Marit Bjørgen
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Nett-TV: - Jeg er i form!

Les også: Ustoppelige Bjørgen

I dag parkerte hun konkurrentene på siste etappe og ga Norges førstelag seieren. Norge vant stafetten ni sekunder foran Tyskland. Finland ble nummer tre, 13 sekunder bak.

Nett-TV: - Jeg er i form!

- Dette var kjempebra! Jeg er i form, sa Bjørgen etter løpet.

Tøff start av Jacobsen

Astrid Jacobsen gikk tøft ut for førstelaget til Norge på den første etappen. Etter to kilometer hadde hun en liten luke, og ledet med 6,5 sekunder. Men like før første veksling var hun uheldig, og falt. Dermed kunne lagene bak henne ta igjen det lille forspranget, og også passere henne før den første vekslingen.

Nettradio: Astrid Urenholt Jacobsen etter 1. etappe

- Jeg ble ganske stiv i den langbakken, og beina lystra ikke helt. Det var et klønete fall. Det var ikke et supertryn, men dumt. Etter det ville jeg bare henge meg på de andre, sa hun til NRK.

Astrid Jacobsen sendte ut Therese Johaug et sekund bak Russlands førstelag. Tysklands førstelag var halvsekundet bak Norge igjen.

Fin Johaug-etappe

Therese Johaug gikk en bra etappe for Norge, men Russlands første- og andrelag hang tett på henne. De tre holdt sammen inn mot den andre vekslingen, selv om også Russland 1 hadde fall i den samme bakken der Astrid Jacobsen falt. Også Tyskland hang godt med.

Den beste etappen hadde finske Aino-Kaisa Saarinen. Hun var nesten 40 sekunder bak ved første veksling, men sendte nestemann ut bare fire sekunder bak ledende Russland. Norge og Therese Johaug vekslet på andreplass, to sekunder bak.

Nettradio: Therese Johaug om Marit og seier

Nettradio: Therese Johaug etter 2. etappe

- Jeg synes det gikk bra. Jeg var sliten, men klarte å holde følge. Taktikken var å henge på, sa Johaug om sitt løp.

Jevnt på 3.etappe

Vibeke Skofterud så lenge bra ut på den tredje etappen. Det var lenge jevnt, før Skofterud dro ifra. En stund hadde hun en ledelse på seks sekunder til Finland og Tyskland, men den ble spist opp på vei inn til siste veksling. Mot slutten stivnet Skofterud, og ble passert av de to lagene. Likevel kunne hun sende ut Marit Bjørgen på en tredjeplass, bare fem sekunder bak lederlaget Finland.

Nettradio: Vibeke Skofterud etter 3. etappe  

- Jeg synes jeg åpnet rolig, men ble utålmodig. Dermed ga jeg på litt for mye. Men dette var ikke så halvgalt. Når jeg ser tilbake skulle jeg tatt det roligere i starten. Jeg ble litt utålmodig, sa Skofterud etter løpet.

Suveren på Beito

Med tre seire sist helg under nasjonal åpning, samt sin 29. verdenscupseier i går, har Marit Bjørgen gjort Beitostølen til sitt fort. I dag tok hun raskt igjen den korte ledelsen til lagene foran, og i en tøff bakke plasserte hun konkurrentene der hun har hatt for vane å gjøre i år; bak seg.

I mål hadde hun full kontroll. Hun var ni sekunder foran Tyskland, mens Finland tok tredjeplassen.

Nettradio: Marit Bjørgen etter siste etappe

- Jeg hadde ikke planlagt noe, men gjorde det jeg ville underveis. Planen før løpet var å ikke stresse, det var det hele. Jeg synes det var kjempebra, jeg er i form, sa Bjørgen etter løpet.

Norge stilte med fire lag, og de tre andre lagene endte på en 7., 10., og 11. plass.

Siste nytt

  • Luton misset seiershattrick mot Everton

    Luton prøvde å slå Everton for tredje gang denne sesongen, men måtte nøye seg med 1-1 og er fortsatt på nedrykksplass i Premier League.

    I en kamp med mange store sjanser til begge lag tok Everton ledelsen på et VAR-straffespark midt i første omgang, men Elijah Adebayo utlignet da han knuste Ashley Young i en duell ved lengste stolpe, tok ned ballen og knallet den i mål.

    Luton måtte vinne for å klatre forbi Nottingham Forest og ta seg over nedrykksstreken, men er i stedet bak på målforskjell med en kamp mer spilt.

    Everton kom fra seier i tre strake hjemmekamper og har tross sine poengstraffer berget plassen. Likevel ville laget gjerne fortsette seiersstimen.

    UZxSU_N9CXo
    Foto: AP
  • Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

    En frisparkperle fra Andreas Schjelderup ble vinnermålet da Nordsjælland slo AGF 3-1 borte. Laget henger med i gullkampen i dansk fotball.

    Farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak Brøndby, men ett foran FC København og Midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag.

    Halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte Magnus Knudsen for AGF, som torsdag spiller cupfinale mot Silkeborg.

    Søndag er det storkamp mellom Midtjylland og Brøndby, mens FC København gjester nettopp Silkeborg. (NTB)

    Z9MpMJjlMEg
    Foto: NTB
  • Stian Solberg ga ishockeylandslaget 1-0-seier over Latvia i forlengning

    Stian Solberg vant pucken, gikk fra egen halvdel og ga Norges ishockeylandslag 1-0-seier over Latvia etter 37 sekunder i forlengningen fredag.

    Det skjedde etter tre målløse perioder i Riga.

    Det norske laget gikk rett i strupen på bronsevinneren fra fjorårets VM og dominerte den første perioden. Norge vant skuddstatistikken i de første 20 minuttene 13-2, og supertalentet Michael Brandsegg-Nygård hadde to stolpetreff.

    Solberg er svært ettertraktet og kan i juni bli den første norske spiller som velges i første runde i NHL-draften.

    Lagene møtes igjen lørdag i generalprøven før elite-VM. Mandag offentliggjør landslagssjef Tobias Johansson troppen til mesterskapet i Tsjekkia. Norge spiller sin første kamp mot Sveits fredag 10. mai. (NTB)

    x0J7YQ1S8hE
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal