Beito-Bjørgen ga Norge seier

Marit Bjørgen er ustoppelig på Beitostølen. I dag ga hun Norge stafettseier i verdenscupen.

Marit Bjørgen
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Nett-TV: - Jeg er i form!

Les også: Ustoppelige Bjørgen

I dag parkerte hun konkurrentene på siste etappe og ga Norges førstelag seieren. Norge vant stafetten ni sekunder foran Tyskland. Finland ble nummer tre, 13 sekunder bak.

Nett-TV: - Jeg er i form!

- Dette var kjempebra! Jeg er i form, sa Bjørgen etter løpet.

Tøff start av Jacobsen

Astrid Jacobsen gikk tøft ut for førstelaget til Norge på den første etappen. Etter to kilometer hadde hun en liten luke, og ledet med 6,5 sekunder. Men like før første veksling var hun uheldig, og falt. Dermed kunne lagene bak henne ta igjen det lille forspranget, og også passere henne før den første vekslingen.

Nettradio: Astrid Urenholt Jacobsen etter 1. etappe

- Jeg ble ganske stiv i den langbakken, og beina lystra ikke helt. Det var et klønete fall. Det var ikke et supertryn, men dumt. Etter det ville jeg bare henge meg på de andre, sa hun til NRK.

Astrid Jacobsen sendte ut Therese Johaug et sekund bak Russlands førstelag. Tysklands førstelag var halvsekundet bak Norge igjen.

Fin Johaug-etappe

Therese Johaug gikk en bra etappe for Norge, men Russlands første- og andrelag hang tett på henne. De tre holdt sammen inn mot den andre vekslingen, selv om også Russland 1 hadde fall i den samme bakken der Astrid Jacobsen falt. Også Tyskland hang godt med.

Den beste etappen hadde finske Aino-Kaisa Saarinen. Hun var nesten 40 sekunder bak ved første veksling, men sendte nestemann ut bare fire sekunder bak ledende Russland. Norge og Therese Johaug vekslet på andreplass, to sekunder bak.

Nettradio: Therese Johaug om Marit og seier

Nettradio: Therese Johaug etter 2. etappe

- Jeg synes det gikk bra. Jeg var sliten, men klarte å holde følge. Taktikken var å henge på, sa Johaug om sitt løp.

Jevnt på 3.etappe

Vibeke Skofterud så lenge bra ut på den tredje etappen. Det var lenge jevnt, før Skofterud dro ifra. En stund hadde hun en ledelse på seks sekunder til Finland og Tyskland, men den ble spist opp på vei inn til siste veksling. Mot slutten stivnet Skofterud, og ble passert av de to lagene. Likevel kunne hun sende ut Marit Bjørgen på en tredjeplass, bare fem sekunder bak lederlaget Finland.

Nettradio: Vibeke Skofterud etter 3. etappe  

- Jeg synes jeg åpnet rolig, men ble utålmodig. Dermed ga jeg på litt for mye. Men dette var ikke så halvgalt. Når jeg ser tilbake skulle jeg tatt det roligere i starten. Jeg ble litt utålmodig, sa Skofterud etter løpet.

Suveren på Beito

Med tre seire sist helg under nasjonal åpning, samt sin 29. verdenscupseier i går, har Marit Bjørgen gjort Beitostølen til sitt fort. I dag tok hun raskt igjen den korte ledelsen til lagene foran, og i en tøff bakke plasserte hun konkurrentene der hun har hatt for vane å gjøre i år; bak seg.

I mål hadde hun full kontroll. Hun var ni sekunder foran Tyskland, mens Finland tok tredjeplassen.

Nettradio: Marit Bjørgen etter siste etappe

- Jeg hadde ikke planlagt noe, men gjorde det jeg ville underveis. Planen før løpet var å ikke stresse, det var det hele. Jeg synes det var kjempebra, jeg er i form, sa Bjørgen etter løpet.

Norge stilte med fire lag, og de tre andre lagene endte på en 7., 10., og 11. plass.

Siste nytt

 • Odd-stjerne blir i klubben

  Fredrik Oldrup Jensen forlengjer avtalen med Odd ut sesongen. Mannen som har vore ei viktig brikke for Odd er på lån frå belgiske SV Zulte Waregem, og avtalen gjekk i utgangspunktet ut i sommar. Odd kjempar om gull i Eliteserien og ligg på 3.-plass, fem poeng bak Glimt og Molde.

  Oldrup Jensen
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
 • Solid Hovland-start

  Viktor Hovland fortsetter sitt sterke spill i jakten på PGA-kortet. Torsdag gikk han den første runden på Korn Ferry Tour i Boise på 67 slag, fire under par. Det holder til en foreløpig delt 12. plass. En topp 25-plassering holder til PGA-kort.

  Nationwide Children's Hospital Championship - Round Three
  Foto: Matt SULLIVAN / AFP
 • Tutta åpnet ett slag under par

  Suzann Pettersen gikk første runde i Canadian Open i golf ett slag under par. Tutta fikk en bogey på 10. hull, men slo tilbake med birdie på både 14. og 15. hull. 38-åringen fra Oslo ligger foreløpig på en delt 25. plass.

  Suzann Pettersen i aksjon under første runde i CP Women's Open
  Foto: Vaughn Ridley / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal