Bedring for Morgenstern etter skrekkfallet

Hoppstjernen Thomas Morgenstern får fortsatt intensivbehandling, men tilstanden hans er blitt bedre.

Thomas Morgenstern falt stygt under treningsrennet i Kulm.

SE VIDEO: Thomas Morgenstern falt stygt i skiflygingsbakken i Kulm etter å ha mistet kontrollen i svevet. NRK.no advarer mot sterke bilder.

Morgenstern

Thomas Morgenstern er en av hoppsirkusets aller mest meritterte hoppere.

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Det melder østerrikske medier lørdag.

Ifølge sykehuset i Salzburg har helsesituasjonen til Morgenstern forbedret seg gjennom den første natten etter fredagens skrekkfall i skiflygingsbakken i Kulm.

27-åringen pådro seg hodeskader og en punktert lunge. Ifølge lege Udo Berger har ikke østerrikeren fått skader i nakken eller ryggen.

Mistet bevisstheten

Uhellet skjedde under trening da Morgenstern mistet kontrollen og tippet rundt. Han gikk i kulen med ryggen og hodet først på 100 meter. Hopperen mistet bevisstheten, men kom raskt til seg selv igjen.

Skrekkfallet har rystet en hel hoppverden. NRKs hoppkommentator Arne Scheie mener han ikke har sett et styggere fall.

– Han kommer i 100 kilometer i timen og har ikke sjans til å ta seg imot. Det er grusomt å se på, sa Arne Scheie til NRK.no fredag ettermiddag.

Falt stygt også i desember

Det var annen gang på fire uker at Morgenstern har falt i unnarennet i en hoppbakke. Han falt stygt også i Titisee-Neustadt tidlig i desember, hvor han brakk en finger etter å ha blitt slått bevisstløs.

Østerrikeren hadde også et fryktelig fall i Kuusamo som 17-åring. Den gang forklarte Morgenstern at han var heldig som kunne fortsette hoppkarrieren.

NRKs hoppekspert, Johan Remen Evensen, mener Morgenstern hopper på en spesiell måte som gjør at han er mer utsatt for fall enn andre.

– Han hopper med mye rotasjon i kroppen, og når det funker er det ingen som slår han. Vi prøver alle å oppnå en viss rotasjon for å komme over skiene, men hvis man overdriver den så kan sånn som dette skje, sa Remen Evensen kort tid etter fallet fredag.

– Det er sikkert ikke tilfeldig at han har falt mye før. Han lever helt på grensen med tanke på det som er forsvarlig, la han til.

Den tredoble OL-mesteren var sett på som en medaljekandidat for Østerrike under lekene i Sotsji neste måned.

Siste nytt

 • Stjerner til Arctic Race of Norway

  Mathieu van der Poel og Peter Sagan er blant stjernene som blir å se i sykkelrittet Arctic Race of Norway. Elleve av lagene der vil også delta i Tour de France.

  Tour de France er ferdig 18. juli. Deretter er OL i Tokyo før mange av stjernene reiser til rittet i Nord-Norge.

  Italy Giro Cycling
  Foto: Gian Mattia D'alberto / AP
 • Slo 31 år gammel verdensrekord

  Amerikanske Ryan Crouser klinket til på et OL-uttaksstevne i Oregon og tok ny verdensrekord da han leverte et støt på 23,37 meter natt til lørdag.

  Den forrige rekorden var på 23,12 meter og ble satt av Randy Barnes i 1990. Crouser klarte bragden under sitt fjerde støt på stevnet i Oregon, hvor han samtidig kvalifiserte seg for Tokyo-OL.

  US Track Trials Athletics
  Foto: Ashley Landis / AP
 • Fikk sand i øyet og trakk seg

  Viktor Hovland var totalt ni slag over par da han trakk seg på runde nummer to av US Open fredag. Årsaken var at Hovland skal ha fått sand i øyet under oppvarmingen til runde nummer to. Likevel startet han runden og spilte med solbriller, noe som ikke så ut til å fungere.

  Etter en dobbeltbogey på hull nummer ti valgte han å trekke seg fra turneringen. Han skal ha uttalt at det var for smertefullt til å kunne fullføre, og man kunne se TV-bilder av Hovland etter at han trakk seg, der han gned seg i øynene og tydelig ikke var i toppslag.

  Med totalt ni slag over par var Hovland langt unna å klare cuten, som vil si å kunne spille de to siste rundene i turneringen, da han trakk seg.

  PGA: U.S. Open - Second Round
  Foto: Michael Madrid / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal