NRK Meny
Normal

Bedring for Morgenstern etter skrekkfallet

Hoppstjernen Thomas Morgenstern får fortsatt intensivbehandling, men tilstanden hans er blitt bedre.

Thomas Morgenstern falt stygt under treningsrennet i Kulm.

SE VIDEO: Thomas Morgenstern falt stygt i skiflygingsbakken i Kulm etter å ha mistet kontrollen i svevet. NRK.no advarer mot sterke bilder.

Morgenstern

Thomas Morgenstern er en av hoppsirkusets aller mest meritterte hoppere.

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Det melder østerrikske medier lørdag.

Ifølge sykehuset i Salzburg har helsesituasjonen til Morgenstern forbedret seg gjennom den første natten etter fredagens skrekkfall i skiflygingsbakken i Kulm.

27-åringen pådro seg hodeskader og en punktert lunge. Ifølge lege Udo Berger har ikke østerrikeren fått skader i nakken eller ryggen.

Mistet bevisstheten

Uhellet skjedde under trening da Morgenstern mistet kontrollen og tippet rundt. Han gikk i kulen med ryggen og hodet først på 100 meter. Hopperen mistet bevisstheten, men kom raskt til seg selv igjen.

Skrekkfallet har rystet en hel hoppverden. NRKs hoppkommentator Arne Scheie mener han ikke har sett et styggere fall.

– Han kommer i 100 kilometer i timen og har ikke sjans til å ta seg imot. Det er grusomt å se på, sa Arne Scheie til NRK.no fredag ettermiddag.

Falt stygt også i desember

Det var annen gang på fire uker at Morgenstern har falt i unnarennet i en hoppbakke. Han falt stygt også i Titisee-Neustadt tidlig i desember, hvor han brakk en finger etter å ha blitt slått bevisstløs.

Østerrikeren hadde også et fryktelig fall i Kuusamo som 17-åring. Den gang forklarte Morgenstern at han var heldig som kunne fortsette hoppkarrieren.

NRKs hoppekspert, Johan Remen Evensen, mener Morgenstern hopper på en spesiell måte som gjør at han er mer utsatt for fall enn andre.

– Han hopper med mye rotasjon i kroppen, og når det funker er det ingen som slår han. Vi prøver alle å oppnå en viss rotasjon for å komme over skiene, men hvis man overdriver den så kan sånn som dette skje, sa Remen Evensen kort tid etter fallet fredag.

– Det er sikkert ikke tilfeldig at han har falt mye før. Han lever helt på grensen med tanke på det som er forsvarlig, la han til.

Den tredoble OL-mesteren var sett på som en medaljekandidat for Østerrike under lekene i Sotsji neste måned.

Siste nytt

 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold
 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm