NRK Meny
Normal

Bedring for Morgenstern etter skrekkfallet

Hoppstjernen Thomas Morgenstern får fortsatt intensivbehandling, men tilstanden hans er blitt bedre.

Thomas Morgenstern falt stygt under treningsrennet i Kulm.

SE VIDEO: Thomas Morgenstern falt stygt i skiflygingsbakken i Kulm etter å ha mistet kontrollen i svevet. NRK.no advarer mot sterke bilder.

Morgenstern

Thomas Morgenstern er en av hoppsirkusets aller mest meritterte hoppere.

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Det melder østerrikske medier lørdag.

Ifølge sykehuset i Salzburg har helsesituasjonen til Morgenstern forbedret seg gjennom den første natten etter fredagens skrekkfall i skiflygingsbakken i Kulm.

27-åringen pådro seg hodeskader og en punktert lunge. Ifølge lege Udo Berger har ikke østerrikeren fått skader i nakken eller ryggen.

Mistet bevisstheten

Uhellet skjedde under trening da Morgenstern mistet kontrollen og tippet rundt. Han gikk i kulen med ryggen og hodet først på 100 meter. Hopperen mistet bevisstheten, men kom raskt til seg selv igjen.

Skrekkfallet har rystet en hel hoppverden. NRKs hoppkommentator Arne Scheie mener han ikke har sett et styggere fall.

– Han kommer i 100 kilometer i timen og har ikke sjans til å ta seg imot. Det er grusomt å se på, sa Arne Scheie til NRK.no fredag ettermiddag.

Falt stygt også i desember

Det var annen gang på fire uker at Morgenstern har falt i unnarennet i en hoppbakke. Han falt stygt også i Titisee-Neustadt tidlig i desember, hvor han brakk en finger etter å ha blitt slått bevisstløs.

Østerrikeren hadde også et fryktelig fall i Kuusamo som 17-åring. Den gang forklarte Morgenstern at han var heldig som kunne fortsette hoppkarrieren.

NRKs hoppekspert, Johan Remen Evensen, mener Morgenstern hopper på en spesiell måte som gjør at han er mer utsatt for fall enn andre.

– Han hopper med mye rotasjon i kroppen, og når det funker er det ingen som slår han. Vi prøver alle å oppnå en viss rotasjon for å komme over skiene, men hvis man overdriver den så kan sånn som dette skje, sa Remen Evensen kort tid etter fallet fredag.

– Det er sikkert ikke tilfeldig at han har falt mye før. Han lever helt på grensen med tanke på det som er forsvarlig, la han til.

Den tredoble OL-mesteren var sett på som en medaljekandidat for Østerrike under lekene i Sotsji neste måned.

Siste nytt

 • Tre kamper utsatt

  Tre kamper i Toppserien er utsatt, melder NFF. Lørdagens oppgjør mellom Stabæk og Avaldsnes ryker. Det samme gjør to kamper i 2. runde: Avaldsnes-Klepp og Kolbotn-Røa.

  Utfordrende baneforhold er årsaken, nye kampdatoer er ikke klare.

  Semifinale i NM-cupen fotball kvinner 2017: Avaldsnes - Arna-Bjørnar (1-0).
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
 • VG: Martinsen tilbake til NHL

  Andreas Martinsen hentes opp til NHL-laget Chicago Blackhawks, melder VG.

  Han har spilt for farmerlaget Rockford IceHogs de siste månedene, men hentes nå opp til Chicago. Han kan få debuten natt til onsdag, mot gamleklubben Colorado Avalanche.

  Andreas Martinsen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Bøygard norsk presidentkandidat

  Norges Skiskytterforbund (NSSF) fremmer Tore Bøygard som kandidat til presidentvalget i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) til høsten.

  – Det tar jeg som en tillit fra forbundet. Det blir spennende, men kan også bli krevende, sier Bøygard til NRK om den mulige jobben.

  Bøygard er tidligere president i NSSF. Dagens IBU-president Anders Besseberg sa i forrige uke at han ikke stiller til gjenvalg - så lenge han finner en etterfølger han er fornøyd med.

  Tore Bøygard
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag