Hopp til innhold

Basket NBA 2022/2023

 • LeBron James herjet med Pelicans – sendte Lakers til finale i NBA Cup

  LeBron James bidro sterkt for Los Angeles Lakers da laget tok seg til finalen i «ligacupen» i NBA. New Orleans Pelicans ble knust 133-89 i semifinalen.

  NBA Cup er en nyvinning i NBA denne sesongen.

  Stjernespilleren LeBron James senket totalt 30 poeng i kurven på de første tre periodene mot Pelicans. 38-åringen og flere andre nøkkelspillere ble deretter hvilt i den siste perioden da Lakers hadde full kontroll på kampen.

  Det skilte 44 poeng mellom lagene da sluttsignalet gikk.

  I den andre semifinalen vant Indiana Pacers overraskende 128-119 over Milwaukee Bucks. Finalen spills i Las Vegas natt til søndag.

  (©NTB)

  lebron james
  Foto: AP
 • Harden kalte sportsdirektøren en «løgner» – straffet med millionbot av NBA

  Philadelphia 76ers-stjernen James Harden (33) har blitt ilagt en kraftig bot av NBA, etter kontroversielle uttalelser i retning sportsdirektøren til hans eget lag.

  Harden skal ha vært opprørt over et mislykket løfte om å bli byttet til et annet lag. Forrige uke var han svært kritisk mot Philadelphia 76ers' sportsdirektør Daryl Morey.

  – Daryl Morey er en løgner, og jeg vil aldri være en del av et lag som han også er en del av, var blant uttalelsene til Harden.

  33-åringen har fått en bot på 100 000 dollar, tilsvarende litt over én million norske kroner. Det er maksnivået for hva NBA har muligheten til å bøtelegge spillere med.

  Ligaen sa i en uttalelse at boten kom som en konsekvens av at Harden har indikert at han ikke ville utføre tjenestene som kreves under spillerkontrakten. NBAs spillerorganisasjon har uttalt at de planlegger å sende inn en klage på Hardens vegne.

  (©NTB)

  james Harden
  Foto: AFP
 • Denver Nuggets tok første stikk

  Den serbiske basketstjernen Nikola Jokic var i form da Denver Nuggets innledet NBA-finaleserien med seier mot Miami Heat 104-93. På hjemmebane i Denver vartet Jokic opp med sin niende trippel-tosifret i årets sluttspill, da han avsluttet kampen med 27 poeng, 14 assists og 10 returer.

  Det var med på å føre laget til seier. Det er første gang Nuggets er i finalen i NBA-sluttspillet.

  Bam Adebayo ble Heats mestscorende med 26 poeng, mens Miami-lagets stjernespiller Jimmy Butler kun scoret 13 poeng i nederlaget.

  – Vi vil gjøre noen justeringer for å gjøre ting veldig annerledes til neste kamp, men vi skal være klare, sier Butler ifølge nyhetsbyrået AFP.

  Finalen spilles i best av sju kamper. Det neste oppgjøret avholdes også i Denver natt til mandag.

  (NTB)

  DVebsCHxN0s
  Foto: AP
 • 76ers knust av Celtics i Embiids første kamp etter MVP-prisen

  Joel Embiid fikk det ikke til i sin første kamp etter at han tirsdag ble kåret til årets spiller i NBA (MVP). Boston Celtics knuste hans Philadelphia 76ers 121-87, skriver NTB.

  Med den overlegne hjemmeseieren utlignet Celtics til 1–1 i best av sju kamper i NBA-kvartfinalen.

  James Harden, som scoret 45 poeng da 76ers vant 1. kamp i Embiids fravær, traff med bare på to skudd.

  Jaylen Brown førte an for Celtics med 25 poeng.

  Fredag skal Embiid og 76ers prøve å revansjere seg foran hjemmefansen i Philadelphia.

  Joel Embiid
  Foto: Reuters
 • Harden tangerte egen rekord i NBA-kvartfinale

  I den første kvartfinalekampen mellom Boston Celtics og Philadelphia 76ers i NBA, tangerte James Harden sin personlige rekord.

  Basketstjernen scoret 45 poeng for 76ers som vant 119–115 på bortebane i det første av minst fire oppgjør mot Boston Celtics.

  Tyrese Maxey sikret gjestene seieren da han utnyttet en feilpasning hos hjemmelaget og spurtet til motstanderens kurv like før slutt.

  James Harden
  Foto: AP

Siste nytt

 • Kitolano klar for Lillestrøm

  Eric Kitolano forlater Molde til fordel for eliteseriekollega Lillestrøm. Kitolano har signert en treårsavtale med kanarifuglene.

  Det bekrefter klubben på sin nettside tirsdag.

  – Jeg tror det blir fint. En bra utfordring for min del. Jeg håper det jeg kan tilby passer bra med hva klubben ønsker, sier Kitolano til klubben.

  Han er på plass på treningsleiren til Lillestrøm i Marbella, og hadde sin første trening med klubben tirsdag morgen.

  Kitolano spilte for Tromsø i 2020–sesongen da klubben rykket opp, og han fikk totalt 57 kamper for klubben i Eliteserien.

  I 2023 signerte han for Molde og står nå med totalt 80 kamper på øverste nivå i Norge.

  LyDmr71Cq8s
  Foto: NTB
 • Knotten syk - står over verdenscuprenn i Holmenkollen

  Karoline Knotten har fremdeles ikke kommet til hektene etter VM. Skiskytteren har kjent på sykdomssymptomer siden fellesstarten på VMs avslutningsdag, og står over torsdagens normaldistanse i verdenscupen i Holmenkollen, opplyser Norges Skiskytterforbund.

  Knotten fikk omgangssyke under mesterskapet i Nove Mesto, og stod over både jaktstarten og normaldistansen, før hun gikk første etappe på stafetten. På VMs siste dag ble hun nummer 19 på fellesstarten.

  Heller ikke Juni Arnekleiv deltar på tirsdagens pressetreff før verdenscupen på hjemmebane. Hun gikk showrenn i Stockholm i går og rekker ikke frem til Oslo i tide.

  Karoline Knotten under intervju med TV 2 med folkehavet i Oberhof i bakgrunnen
  Foto: Anders Boine Verstad / NRK
 • Den svenske landslagsspilleren Kristoffer Olsson lagt i respirator

  Midtjylland-spiller Kristoffer Olsson er innlagt på sykehus i respirator etter en akutt sykdom hvor han mistet bevisstheten i sitt hjem sist uke.

  Det er Midtjylland, hvor også norske Ola Brynhildsen spiller, som opplyser om Olssons tilstand.

  Klubben skriver at 28 år gamle Olsson er rammet av det som trolig er en «akutt sykdom knyttet til hjernen». Les mer her.

  Kristoffer Olsson
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal