Hopp til innhold

Basket NBA 2022/2023

  • LeBron James herjet med Pelicans – sendte Lakers til finale i NBA Cup

    LeBron James bidro sterkt for Los Angeles Lakers da laget tok seg til finalen i «ligacupen» i NBA. New Orleans Pelicans ble knust 133-89 i semifinalen.

    NBA Cup er en nyvinning i NBA denne sesongen.

    Stjernespilleren LeBron James senket totalt 30 poeng i kurven på de første tre periodene mot Pelicans. 38-åringen og flere andre nøkkelspillere ble deretter hvilt i den siste perioden da Lakers hadde full kontroll på kampen.

    Det skilte 44 poeng mellom lagene da sluttsignalet gikk.

    I den andre semifinalen vant Indiana Pacers overraskende 128-119 over Milwaukee Bucks. Finalen spills i Las Vegas natt til søndag.

    (©NTB)

    lebron james
    Foto: AP
  • Harden kalte sportsdirektøren en «løgner» – straffet med millionbot av NBA

    Philadelphia 76ers-stjernen James Harden (33) har blitt ilagt en kraftig bot av NBA, etter kontroversielle uttalelser i retning sportsdirektøren til hans eget lag.

    Harden skal ha vært opprørt over et mislykket løfte om å bli byttet til et annet lag. Forrige uke var han svært kritisk mot Philadelphia 76ers' sportsdirektør Daryl Morey.

    – Daryl Morey er en løgner, og jeg vil aldri være en del av et lag som han også er en del av, var blant uttalelsene til Harden.

    33-åringen har fått en bot på 100 000 dollar, tilsvarende litt over én million norske kroner. Det er maksnivået for hva NBA har muligheten til å bøtelegge spillere med.

    Ligaen sa i en uttalelse at boten kom som en konsekvens av at Harden har indikert at han ikke ville utføre tjenestene som kreves under spillerkontrakten. NBAs spillerorganisasjon har uttalt at de planlegger å sende inn en klage på Hardens vegne.

    (©NTB)

    james Harden
    Foto: AFP
  • Denver Nuggets tok første stikk

    Den serbiske basketstjernen Nikola Jokic var i form da Denver Nuggets innledet NBA-finaleserien med seier mot Miami Heat 104-93. På hjemmebane i Denver vartet Jokic opp med sin niende trippel-tosifret i årets sluttspill, da han avsluttet kampen med 27 poeng, 14 assists og 10 returer.

    Det var med på å føre laget til seier. Det er første gang Nuggets er i finalen i NBA-sluttspillet.

    Bam Adebayo ble Heats mestscorende med 26 poeng, mens Miami-lagets stjernespiller Jimmy Butler kun scoret 13 poeng i nederlaget.

    – Vi vil gjøre noen justeringer for å gjøre ting veldig annerledes til neste kamp, men vi skal være klare, sier Butler ifølge nyhetsbyrået AFP.

    Finalen spilles i best av sju kamper. Det neste oppgjøret avholdes også i Denver natt til mandag.

    (NTB)

    DVebsCHxN0s
    Foto: AP
  • 76ers knust av Celtics i Embiids første kamp etter MVP-prisen

    Joel Embiid fikk det ikke til i sin første kamp etter at han tirsdag ble kåret til årets spiller i NBA (MVP). Boston Celtics knuste hans Philadelphia 76ers 121-87, skriver NTB.

    Med den overlegne hjemmeseieren utlignet Celtics til 1–1 i best av sju kamper i NBA-kvartfinalen.

    James Harden, som scoret 45 poeng da 76ers vant 1. kamp i Embiids fravær, traff med bare på to skudd.

    Jaylen Brown førte an for Celtics med 25 poeng.

    Fredag skal Embiid og 76ers prøve å revansjere seg foran hjemmefansen i Philadelphia.

    Joel Embiid
    Foto: Reuters
  • Harden tangerte egen rekord i NBA-kvartfinale

    I den første kvartfinalekampen mellom Boston Celtics og Philadelphia 76ers i NBA, tangerte James Harden sin personlige rekord.

    Basketstjernen scoret 45 poeng for 76ers som vant 119–115 på bortebane i det første av minst fire oppgjør mot Boston Celtics.

    Tyrese Maxey sikret gjestene seieren da han utnyttet en feilpasning hos hjemmelaget og spurtet til motstanderens kurv like før slutt.

    James Harden
    Foto: AP

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal