Hopp til innhold

Basket NBA 2022/2023

 • Irving bekreftet klar for Mavericks

  NBA-laget Dallas Mavericks henter basketstjernen Kyrie Irving fra Brooklyn Nets i en byttehandel. To spillere går motsatt vei.

  Det bekreftet begge lagene og NBA natt til tirsdag.

  Nets og Irving ble ikke enige om noen kontraktsforlengelse, og fredag gjorde spilleren det klart at han ønsket seg bort. 30-åringen vil nå danne en ny superduo i NBA når han nå skal spille sammen med Luka Doncic i Texas-klubben.

  Byttehandelen sender basketspillerne Spencer Dinwiddie og Dorian Finney-Smith til Nets. I tillegg får Brooklyn-laget tre spillervalg i fremtiden.

  Irving har flere ganger vært i medias søkelys de siste årene. Under koronapandemien fikk han ikke spille da han ikke ville la seg vaksinere mot covid-19. I høst ble han utestengt i flere kamper da han delte en antisemittisk video på Twitter.

  (©NTB)

  NBA's Nets suspend Irving at least five games in antisemitism furore bb/rcw
  Foto: DUSTIN SATLOFF / AFP
 • James ledet Lakers til seier – nærmer seg rekord

  LeBron James er 233 poeng unna å bli NBAs mestscorende gjennom tidene etter at han scoret 37 poeng da Los Angeles Lakers slo Portland Trail Blazers 121–112.

  Rekorden på 38.387 poeng tilhører Kareem Abdul-Jabbar. Med 37 poeng søndag nærmer James seg Lakers-legenden med stormskritt. Abdul-Jabbar ble NBA-mester med Los Angeles-laget fem ganger mellom 1980 og 1988.

  James fylte nylig 38 år, men viser få tegn på at karrieren nærmer seg slutten. Han har tidligere uttalt at han ønsker å spille i NBA til hans eldste sønn Bronny kan bli draftet inn i NBA. Det skjer tidligst i 2024.

  Til tross for at James har storspilt for Lakers har laget slitt i årets sesong. De ligger på 12.-plass i den vestlige avdelingen og har en tøff jobb foran seg i kampen om å nå sluttspillet. De gulkledde står med 22 seirer og 25 tap.

  – Vi har vært gjennom mye, og jeg ønsker bare å fortsette med å bli bedre. I dag gjorde vi en god jobb både defensivt og offensivt, sa James, ifølge AP.

  Lakers har manglet stjernespilleren Anthony Davis i lang tid grunnet en stresskade i foten. Han er på vei tilbake i spill.

  (©NTB)

  lebron james
  Foto: STEPH CHAMBERS / AFP
 • NBA-stjerne med ellevill poengfangst mot Bulls

  Cleveland Cavaliers-spiller scoret Donovan Mitchell formidable 71 poeng i NBA-kampen mot Chicago Bulls natt til tirsdag.

  Mitchell kom til Cleveland etter å ha blitt tradet fra Utah Jazz i mars 2022. Mot Bulls viste basketprofilen sin klasse. Den 26 år gamle amerikaneren scoret ikke mindre enn 71 poeng.

  Donovan registrerte seg ytterligere med 11 assist og åtte returer i kampen.

  Det er kun basketballegenden Kobe Bryant som har scoret flere poeng, med 81, i en NBA-kamp på 2000-tallet. Prestasjonen ble også til ny scoringsrekord for Cavaliers. Den forrige rekorden hadde selveste LeBron James og Kyrie Irving med 57 poeng.

  Cleveland ligger foreløpig på en fjerdeplass i den østlige avdelingen i NBA med 24 seire og 14 tap så langt denne sesongen. Chicago Bulls finner man lenger ned på tabellen, på en 11. plass i NBA med 16 seire og 21 tap.

  (©NTB)

  Donovan Mitchell
  Foto: Ron Schwane / AP
 • Doncic med utrolig NBA-rekord da Dallas snudde til seier

  Den slovenske NBA-stjernen Luka Doncic (23) sto for en enestående rekord da Dallas Mavericks slo tilbake og vant 126-121 hjemme mot New York Knicks.

  Doncic noterte seg med 60 poeng, 21 returer og ti assist.

  Aldri før har en spiller i NBA scoret over 60 poeng, 20 returer og ti assist i samme kamp.

  – Jeg er så forbanna sliten. Jeg trenger en restitusjonsøl, sa sloveneren ifølge AFP.

  Luka Doncic
  Foto: LM Otero / AP
 • NBA markerte Griners hjemkomst

  Flere NBA-lag ønsket Brittney Griner velkommen hjem i torsdagens kamper etter at WNBA-stjernen ble sluppet fri fra russisk fangenskap.

  Griner ble løslatt i bytte mot en russiske våpenhandler. Griner, en av USAs beste kvinnelige basketballspillere, ble dømt til ni års fengsel i august etter at hun i februar ble stoppet på flyplassen i Moskva for besittelse av cannabisolje. Oljen brukes i e-sigaretter.

  NBA-lag har lenge lagt press på amerikanske myndigheter for å få 32-åringen hjem, og etter at nyheten om at hun er fri kom, prydet hun storskjermen i flere arenaer. Blant annet i hjemstaten Texas, der Houston Rockets møtte San Antonio Spurs i et delstatsderby.

  I tillegg var rådhuset i Houston lyst opp i USAs farger i forbindelse med hjemkomsten.

  Portland Trail Blazers hadde et bilde av henne med påskriften «OL-gullvinner Britney Griner kommer hjem», mens Miami Heat ønsket henne «velkommen hjem».

  Griner er født i Houston og spiller for Phoenix Mercury i den kvinnelige toppligaen. Der har hun vært siden 2013, samtidig som hun har spilt for russiske UMMC Jekaterinburg når WNBA-sesongen har hatt pause.

  Det var i forbindelse med dette at hun ble pågrepet på flyplassen i Moskva. (NTB)

  Rockets Spurs Basketball
  Foto: Darren Abate / AP

Siste nytt

 • Riiber avsluttet sesongen perfekt

  Jarl Magnus Riiber fikk ingen konkurranse på vei inn til nok et NM-gull i kombinert. Han gikk ut på 5-kilometeren med en kjempeluke.

  Tittelkampen på Tolga var aldri spennende. Til det hadde Riiber et for godt forsprang på 1.28 minutter fra start.

  Oslo-mannen holdt også bra fart i løypene og kunne smile for nok en utklassingsseier. Onsdag vant han klart 10-kilometeren.

  Espen Andersen var nærmest Riiber før langrennet. Han ga det er ærlig forsøk i sølvjakten, men greide ikke å holde tritt da Jens Lurås Oftebro rykket mot slutten. (NTB)

  Riiber
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Westvold Hansen sikret nok et NM-gull

  Gyda Westvold Hansen var like suverens i langrennssporet som hun var i hoppbakken.

  Hun ledet med 45 sekunder før langrennsdelen, og selv om Ida Marie Hagen tok inn 10 sekunder på de 2,5 kilometerne kvinnene gikk, var hun aldri i nærheten av å true Hansen for gullet.

  – Det har vært en veldig bra sesong, og det er ikke en bedre måte å avslutte sesongen med så mange fra Dalsbygda på plass. Jeg ga litt ekstra i dag, sier Hansen til NRK.

  I går vant Hansen 5 kilometeren. Dermed avslutter verdens beste komibinertløper i kvinneklassen med to NM-gull på to dager.

  Gyda Westvold Hansen
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Ragnhild Haga legger opp

  Det skriver hun på Instagram. Haga kommer til å legge opp etter helgens langrenns-NM på Tolga.

  – Jeg kjenner at jeg trenger en forandring i tilværelsen, selv om det også er trist og rart, skriver Haga.

  Hennes største øyeblikk kom under vinter-OL i Pyeongchang i 2018. Da tok Haga to OL-gull, på 10 kilometer individuelt og på stafetten med lagvenninnene.

  Nylig gikk hun til topps under den historiske femmila for kvinner i Holmenkollen.

  – Jeg gleder meg til å finne nye mål å jobbe mot, til å være mosjonist og til å være mer hjemme med dem som har støttet meg gjennom skikarrieren, skriver hun.

  Holmenkollen skifestival 2023, Ragnhild HAga
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste