Bare nesten for Island

Seier til Island over Frankrike i hovedrunden i VM ville gi Norge hjelp, og oppgjøret ble av den spennende sorten. Lagene fulgte hverandre tett hele veien, og til pause ledet franskmennene med to. Island slo tilbake i andre omgang, men helt på tampen mistet de overtaket. Da vant Frankrike 28-26 og er med det oppe på åtte poeng i gruppa i Egypt.

– Jeg er av den tro at det franske laget vil spille bra nok til å slå Portugal på søndag, men jeg er litt skeptisk nå, sier NRKs ekspert Håvard Tvedten.

For Norge må først slå Algerie, og er avhengig av fransk poeng mot Portugal, eller at portugiserne vinner med sju mål eller mer for å nå kvartfinalen.

w5rr7HxYzFE
Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / Reuters

Siste nytt

 • Ødegaard skadet, mister ny kamp

  Martin Ødegaard spiller ikke for Arsenal mot Fulham i Premier League søndag. Ankelskaden setter ham utenfor igjen.

  Det går fram i en oppdatering på Arsenals hjemmeside : – Høyre ankel. Martin er uaktuell for Fulham-kampen søndag. Håpet er at han er tilbake i lett trening til uka.

  Ødegaard skadet ankelen i landskampen mot Gibraltar i slutten av mars og ble byttet ut. Han spilte så kort etter både mot Tyrkia og Montenegro.

  22-åringen har stått over Arsenals tre siste kamper, og det blir til fire søndag. Ødegaard er lånt inn fra Real Madrid ut denne sesongen. Han hadde flere skadeopphold etter at han returnerte til Madrid sist sommer.

  Arsenal spiller mot Everton hjemme i serien fredag. Den kampen kan også komme for tidlig for Norges landslagskaptein. (NTB)

  Martin Ødegaard for Arsenal
  Foto: ADAM DAVY / AFP
 • Berg rykker nærmere ny tittel

  Henning Berg kan være på vei til å forsvare ligagullet i kypriotisk fotball med Omonia Nikosia.

  Lørdag ble det ny seier med 2-0 borte over byrival Olympiakos Nikosia, og det gjør at Omonia har et lite forsprang når det gjenstår tre serierunder.

  Ligavinneren får plass i Champions League-kvalifiseringen til høsten. Der prøvde Berg seg også i fjor, men lyktes ikke. Det ble med spill i europaligaens gruppespill.

  Ender det uavgjort i Limassol-derbyet mellom Apollon og AEL søndag, vil det være en stor fordel for Berg.

  Berg sluttet som Stabæk-trener og flyttet til Kypros sommeren 2019. (NTB)

  Berg
  Foto: Petros Karadjias / AP
 • Nytt NM-gull til Stjernesund

  Thea Louise Stjernesund (24) tok søndag morgen sitt andre NM-gull på tre dager da hun vant slalåm-rennet på Oppdal.

  Fra før hadde hun vunnet NM-gull i storslalåm 15. april.

  Søndag var Stjernesund totalt overlegen og vant hele 1.40 foran Mariel Kufaas på sølvplass og 3.69 foran Carmen Sofie Nielssen på bronseplass.

  – Dette var supergøy, veldig moro. Jeg var allerede fornøyd med storslalåmgull, så dette var en herlig bonus, sier Stjernesund til NRK etter rennet.

  Hun kan dermed se tilbake på en sesong som inneholder både VM-gull for Norge i blandet lagkonkurranse i parallellslalåm og to NM-gull.

  – Jeg føler det har vært en sesong de høyeste topper og dypeste daler. Det har vært superherlige øyeblikk og masse godt å se tilbake på, men samtidig har det vært seigt med mange nestenrenn med utkjøringer og tryning. Jeg håper på litt mer stabilitet og kontinuitet neste år, sier 24-åringen.

  Stjernesund
  Foto: Thomas Brun / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal