– Det er farlig å bli fornøyd, så jeg er spent på hvordan det går når sesongen begynner om 14 dager, sier han.
Norges beste hopper de siste sesongene strutter av selvtillit før verdenscupen i hopp starter i tyske Klingenthal 23. november.
Anders Bardal har faktisk aldri vært så godt forberedt som han er før denne sesongen.
– Jeg har hatt min beste sommersesong noensinne, så det ser veldig bra ut, forteller han.
– Alltid spenning
Men til tross for fremgangen er trønderen redd for å bli for selvsikker. Det er små marginer i hoppsporten, og de første rennene kan være avgjørende for selvtilliten.
– Får man seg et lite slag i trynet i begynnelsen, kan det bli tøft. Det er alltid litt spenning, selv om jeg føler at jeg er veldig godt forberedt, kommenterer Bardal.
– Har hårete mål
Under Alexander Stöckls ledelse har Bardal funnet vinnerformelen.
Han vant verdenscupen sammenlagt i 2012 og tok VM-gull i 2013. Nå er
. Verdenscupen kommer i annen rekke denne sesongen.– Jeg har noen tøffe mål i vinter, og de gleder jeg meg til å ta fatt på. Målet er topp tre. Det er hårete mål, men det er mulig, sier han.
Bardal er den som kanskje har hatt størst framgang av de norske hopperne i sommer. Trønderen har trent godt på plast og er også i bedre fysisk form enn noensinne.
– Tester viser at jeg er blitt spenstigere og sterkere, og jeg er eldre og mer rutinert. Det er bare plusser, sier Bardal til NRK.no.
Regner Bardal som gullfavoritt
Stöckl forklarer den gode sommersesongen med solid framgang på det fysiske.
– Han er betydelig bedre fysisk. Han har økt spensten sin med rundt fem prosent fra forrige sesong. Det er en ganske bra framgang, sa treneren nylig til NTB.
Anders Bardal får moralsk støtte av NRKs hoppkommentator Arne Scheie. Han mener at Anders Bardal er det
– Jeg regner Anders Bardal som en av favorittene til det som skal skje i Sotsji, sier han.
– De to siste sesongene har jo Anders Bardal vært fremragende. Han vant verdenscupen i 2011/2012-sesongen, og ble verdensmester i Val di Fiemme sist sesong, sier Scheie.
- Les også: