NRK Meny
Normal

– Jeg regner Bardal som en av favorittene til gull

Hundre dager før OL i Sotsji mener NRK-legende og hoppkommentator Arne Scheie (69) at det er en trønder som er det største norske gullhåpet i hoppbakken.

Scheie og Bardal

Arne Scheie (innfelt) har fulgt hoppsporten tett i nærmere 50 år. Han tror Anders Bardal har størst muligheter til å ta et OL-gull i Sotsji av de norske hopperne.

Foto: Lovric, Primoz / NTB scanpix

– Jeg regner Anders Bardal som en av favorittene til det som skal skje i Sotsji om hundre dager, sier NRKs kommentator-guru.

Om nøyaktig hundre dager åpner de 22. olympiske vinterleker.

Russiske Sotsji er stedet denne gangen. Forventningene til de norske utøverne er skyhøye. Også Arne Scheie er optimist på vegne av den andre sporten han brenner for her i verden utenom fotball, nemlig hopp.

– Flere kan kjempe om medaljer

– Ja, jeg er optimist. De to siste sesongene har jo Anders Bardal vært fremragende. Han vant verdenscupen i 2011/2012-sesongen, og ble verdensmester i Val di Fiemme sist sesong, sier Scheie.

– I tillegg har vi interessante hoppere som Anders Jacobsen, Tom Hilde og Anders Fannemel som kan kjempe om medaljer, sier Arne Scheie, som for første gang siden OL i 1976 ikke skal kommentere hopp-øvelsene for norske TV-seere. TV 2 har sikret seg rettighetene til både vinter og sommer-OL i 2014 og 2016.

– Er optimist

Men 69-åringen var derimot til stede og kommenterte begivenheten sist gang en nordmann vant OL-gull i hopp. I 2006 suste Lars Bystøl sensasjonelt ned til seieren i den lille bakken i Torino-OL.

– De norske hopperne kommer ihvertfall til å være med å kjempe om medalje i laghoppingen. Normalt vil jeg si at vi har gode sjanser i den store bakken fordi nordmennene er flinke til å fly langt.

– Men i Torino-OL vant Lars Bystøl i den lille bakken. Derfor er det vanskelig å spå i hvilken bakke de norske har de største medaljesjansene. Espen Bredesen vant jo også gull i normalbakken på Lillehammer i 1994. Det blir tøft, men jeg er optimist, sier Scheie, som kommenterer årets første verdenscuprenn i tyske Klingenthal om litt over tre uker.

Oppladning i Spania

– Det går fort, og det blir en spennende vinter med mye interessant som skjer før OL. Det er fortsatt knyttet stor prestisje til hoppuka. Og jeg vet at Anders Bardal har veldig lyst til å gjøre en god prestasjon i de fire bakkene i Tyskland og Østerrike, sier Scheie.

Hopplandslaget har i oktober vært på samling på sportskomplekset på den spanske ferieøya Fuerteventura. Og Scheie mener laget er rustet til å møte den tøffe konkurransen som venter.

– Rent fysisk ligger de bedre an nå enn før forrige sesong. De har hatt noen fine treningsdager på Kanariøyene, mener Scheie.

– Schlierenzauer størst favoritt

Og med litt over tre uker til sesongsstart mener hoppkommentatoren at det er en østerriker ved navn Gregor som nok en gang blir den tøffeste motstanderen.

– Den største gullfavoritten i OL er Gregor Schlierenzauer. Men i sommer har vi sett at også polakkene har et sterkt lag. Tyskland har også et bra lag på gang. Det er mellom fem og sju stykker som kan bli mester. Og en av dem er Anders Bardal, smiler Arne Scheie.

Siste nytt

 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp
 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

  NM Alpint på Hafjell
  Foto: Norges Skiforbund/Alpin-NM Hafjell/ / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NM alpint: Super-G, kvinner og menn
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
V-cupfinale skiskyting: Sprint kvinner
Vinterstudio