Hopp til innhold

Bardal og Jacobsen på pallen i Lahti: – For en sesong!

Anders Bardal og Anders Jacobsen sørget Norges 14. og 15. pallplassering i hopp denne sesongen. Det fikk fram lovordene hos Arne Scheie.

Både Anders Bardal og Anders Jacobsen havnet på pallen i Lahti: Kommentatorer: Arne Scheie og Espen Bredesen

Anders Bardal kunne juble for andreplass i storbakkerennet i Lahti. Anders Jacobsen ble nummer tre.

– Bardal og Jacobsen på pallen! Det er nesten ikke til å tro. For en sesong de norske guttene leverer! sa NRKs hoppkommentator Arne Scheie etter at duoen tok 2.- og 3.- plass i storbakkerennet i Lahti søndag.

Kun Richard Freitag klarte å hamle opp med nordmennene. Tyskeren ledet etter den første omgangen, og holdt på ledelsen da han satte utfor som sistemann i konkurransen.

Dermed vant han 7,3 poeng foran Bardal og 8,4 poeng foran Jacobsen.

15 pallplasser

Tysk seier til tross, Arne Scheie var svært godt fornøyd med det hopperne leverte.

– Det er utrolig. Før dagens konkurranse hadde vi 13 pallplasseringer denne sesongen. Nå har vi 15, sa NRKs hoppkommentator.

Tom Hilde

Tom Hilde endte på åttendeplass i Lahti.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Verken Bardal eller Jacobsen lå an til en plass på pallen etter første omgang, men solide hopp sørget for at de klatret på resultatlisten.

Mens Bardal hoppet seg opp fra sjetteplass etter 126 meter i andre omgang, hoppet Jacobsen seg opp én plass med sine 127 meter.

Også Tom Hilde leverte en god konkurranse. Selv om han falt ned fra femte- til åttendeplass, var han godt fornøyd med gjennomføringen.

Hildes revansje

Hilde ble nemlig vraket fra lørdagens lagkonkurranse, men revansjerte seg med et meget godt førstehopp i Lahti søndag. Hilde strakk seg til 123 meter, noe som holdt til en femteplass halvveis med 129,3 poeng.

Best av de norske var imidlertid Anders Jacobsen. Han landet også på 123 meter, men fikk 0,9 poeng mer. Jacobsen la seg med det på en fjerdeplass etter førsteomgang, fattige to tideler fra pallen.

Anders Bardal fikk det ikke helt til å klaffe med 121,5 meter, men gode stilpoeng sørget for at verdensmesteren fra Val di Fiemme lå på sjetteplass med 128,9 poeng før den andre omgangen.

Jacobsen best av de norske i førsteomgang

Anders Jacobsen var nummer fire etter den første omgangen i Lahti.

Siste nytt

  • Sjokkseier for Norris – slo Verstappen i Miami

    Lando Norris tok sin første Grand Prix-seier i Formel 1 da han vant søndagens løp i Miami foran verdensmester Max Verstappen.

    – Jeg elsker dere alle, jeg elsker dere, utbrøt en ekstatisk Lando Norris på lagradioen, sendt på Viaplay.

    Den 24-årige britiske McLaren-føreren hadde en rask bil og leverte ypperlig kjøring. Han hadde også hellet på sin side da Logan Sargeant forsvant ut av løpet og han fikk et gratis depotbesøk mens sikkerhetsbilen var ute.

    For på 29. runde krasjet Kevin Magnussen med den amerikanske hjemmefavoritten Logan Sargeant, som forsvant ut av løpet, og sikkerhetsbilen måtte ut. Det gagnet Norris, som etter å ha hatt femte startspor var i ledelse og kjørte meget raske rundetider.

    Han avverget Verstappens forsøk på å passere rett etter omstarten, og så kjørte Norris fra VM-lederen.

    Norris vant klart foran Red Bull-fører Verstappen, med Ferrari-duoen Charles Leclerc og Carlos Sainz på de neste plassene.

    8XyRO3I6Vyo
    Foto: AFP
  • Fire Reiten-mål (!) da Chelsea knuste Bristol City 8-0

    Guro Reiten scoret fire ganger og la opp til to mål da Chelsea knuste Bristol City 8-0 i siste hjemmekamp under manager Emma Hayes.

    Med sitt målshow sendte hun Chelsea inn i gullkampen igjen for fullt. Laget er tre poeng bak serieleder Manchester City med en kamp mindre spilt, og nå med bedre målforskjell.

    (NTB)

    Britain Soccer Women's Super League
    Foto: Adam Davy / AP
  • Moi-dobbel da FCK vant

    Mohamed Elyounoussi scoret de to første målene da FC København slo Silkeborg 3-0 i dansk superliga. Nå er laget bare ett poeng bak serieleder Brøndby.

    Brøndby tapte 2-3 borte for Midtjylland tross en scoring av Ohi Omoijuanfo. Det gjør at det er svært jevnt i gullkampen. Ett poeng skiller mellom de tre første, og tre mellom de fire første, når fire serierunder gjenstår.

    (NTB)

    Mohamed Elyounoussi
    Foto: PAUL ELLIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal