NRK Meny
Normal

Bardal etter fallet: – Håper å få hoppe i Falun

Anders Bardal kom fredag hjem til Trøndelag etter fallet i Polen. Nå venter operasjon ved St. Olavs Hospital, før han kan delta i konkurranser igjen.

HÅPER Å HOPPE I FALUN: –Første prioritering er få hånda bra, men jeg vet at flere før meg har hoppet med skinner og lignende, så jeg har tro på at det skal gå bra, sier Bardal.

HÅPER Å HOPPE I FALUN: –Første prioritering er få hånda bra, men jeg vet at flere før meg har hoppet med skinner og lignende, så jeg har tro på at det skal gå bra, sier Bardal.

– Det føles litt urettferdig at håndleddet skal få et brudd på et slikt hopp. Jeg var klar for å kjempe meg tilbake, og så skjer noe sånt. Det er typisk, sier Anders Bardal til NRK.

Opereres i Trondheim

Anders Bardal er tilbake i Trondheim etter at han falt og pådro seg et håndleddsbrudd under kvalifiseringen i verdenscuprennet i hopp i Wisla torsdag.

NRK møtte en skuffet Bardal ved ankomsten på Værnes.

– Jeg vet ikke helt hva som skjer fremover. Først og fremst skal jeg til St. Olavs Hospital for å få sjekket bruddet litt nærmere. Etter en lege har fått sett på meg, blir det lagt en plan for tiden fremover. Mest sannsynlig må jeg operere innen noen dager, sier Bardal til NRK.

Bardal fikk akutt hjelp av helsepersonell da han var i Polen. De mente da at hånda måtte opereres.

– Det er også blitt sendt røntgenbilder til Olympiatoppen og de sier det samme, men den beslutningen får de ved St.Olav ta. Men hvis de mener jeg må opereres, er planen å få det gjort her i Trondheim, sier han.

Bardal håndleddbrudd

FLAKS AT DET VAR VENSTREHÅNDA: – Det var flaks at det var venstrehånda, ellers hadde det vært vanskelig å både reise og ordne meg. Nå har jeg både fått dusja og gått på do, sier Bardal.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

– Det var et fint fall

Håndleddsbruddet skjedde på et svært ugunstig tidspunkt. 32-åringen var akkurat på vei til å finne igjen storformen fra tidligere sesonger, og det er kun drøye fire uker til VM i Falun smeller i gang. På Værnes møtte han med ei gipsa hånd.

– Det var flaks at det var venstrehånda, ellers hadde det vært vanskelig å både reise og ordne meg. Nå har jeg både fått dusja og gått på do, sier han.

32-åringen har selv sett videoopptak av fallet.

– Det er et veldig fint fall, jeg hopper langt og lander tungt, men jeg klarer ikke å se hvordan hånda blir skadet. Det føltes ikke så veldig vondt der og da, men jeg kjente etter hvert at noe var feil i hånda, sier han.

Bardal har aldri hatt noen store skader før nå, og heller aldri hoppet med en armskade.

– Jeg brakk foten i mitt første skihopp for 25 år siden, men ellers har jeg vært heldig, sier han.

Får trent, selv med skaden

Bardal

Bardal er fortsatt optimistisk, og sier han satser på å få hoppe i Falun.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Skistjerna har ikke fått høre om han kan hoppe i VM i Falun eller ikke, men han håper at hånda skal bli bra nok til å kunne gjennomføre.

– Legene sier at man må vente i seks uker før jeg kan hoppe, og det er ei uke for lenge, men vi får se. Første prioritering er få hånda bra, men jeg vet at flere før meg har hoppet med skinner og lignende, så jeg har tro på at det skal gå bra, sier han.

Han bekrefter også at han får til å trene selv om situasjonen er som den er.

– Jeg får gjort unna det meste, men jeg får ikke hoppet noe særlig. Jeg får vanlig fysisk og teknisk trening. Hoppinga får komme etter hvert, sier Bardal.

SE FALLET TIL BARDAL:

Komm.: Christian Nilssen og Johan Remen Evensen.

VIDEO: Anders Bardal greide ikke å holde seg på beina etter hoppet.

Siste nytt

 • Bjørnsen til EM-finale på 100 meter

  Susann Bjørnsen er klar for finalen på 100 meter medley under kortbane-EM i svømming i København. Hun satte personlig rekord med 59,65 i semifinalen torsdag. Bjørnsen var langt framme etter butterfly, men falt tilbake til sjetteplass etter ryggsvømmingen.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
 • Haugen foreløpig på 2.-plass

  Kristine Gjelsten Haugen er på 2.-plass etter første omgang i europacuprennet i storslalåm i Andalo. Finaleomgangen ble utsatt til fredag. Det er annen uke på rad at Haugen legger seg torsdag med halvgjort jobb i et europacuprenn.

  US Alpine World Cup Skiing Leona Popovic, Kristine Gjelsten Haugen
  Foto: Charles Krupa / AP
 • Kuzmina vant på svart norsk dag

  Anastasia Kuzmina var suverent best på kvinnenes sprint i Annecy torsdag ettermiddag. Hun vant 33,9 sekunder foran Laura Dahlmeier, som ble toer.

  Thekla Brun-Lie ble beste norske på 38. plass.

  Anastasia Kuzmina
  Foto: Joe Klamar / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal