NRK Meny
Normal

Bardal etter fallet: – Håper å få hoppe i Falun

Anders Bardal kom fredag hjem til Trøndelag etter fallet i Polen. Nå venter operasjon ved St. Olavs Hospital, før han kan delta i konkurranser igjen.

HÅPER Å HOPPE I FALUN: –Første prioritering er få hånda bra, men jeg vet at flere før meg har hoppet med skinner og lignende, så jeg har tro på at det skal gå bra, sier Bardal.

HÅPER Å HOPPE I FALUN: –Første prioritering er få hånda bra, men jeg vet at flere før meg har hoppet med skinner og lignende, så jeg har tro på at det skal gå bra, sier Bardal.

– Det føles litt urettferdig at håndleddet skal få et brudd på et slikt hopp. Jeg var klar for å kjempe meg tilbake, og så skjer noe sånt. Det er typisk, sier Anders Bardal til NRK.

Opereres i Trondheim

Anders Bardal er tilbake i Trondheim etter at han falt og pådro seg et håndleddsbrudd under kvalifiseringen i verdenscuprennet i hopp i Wisla torsdag.

NRK møtte en skuffet Bardal ved ankomsten på Værnes.

– Jeg vet ikke helt hva som skjer fremover. Først og fremst skal jeg til St. Olavs Hospital for å få sjekket bruddet litt nærmere. Etter en lege har fått sett på meg, blir det lagt en plan for tiden fremover. Mest sannsynlig må jeg operere innen noen dager, sier Bardal til NRK.

Bardal fikk akutt hjelp av helsepersonell da han var i Polen. De mente da at hånda måtte opereres.

– Det er også blitt sendt røntgenbilder til Olympiatoppen og de sier det samme, men den beslutningen får de ved St.Olav ta. Men hvis de mener jeg må opereres, er planen å få det gjort her i Trondheim, sier han.

Bardal håndleddbrudd

FLAKS AT DET VAR VENSTREHÅNDA: – Det var flaks at det var venstrehånda, ellers hadde det vært vanskelig å både reise og ordne meg. Nå har jeg både fått dusja og gått på do, sier Bardal.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

– Det var et fint fall

Håndleddsbruddet skjedde på et svært ugunstig tidspunkt. 32-åringen var akkurat på vei til å finne igjen storformen fra tidligere sesonger, og det er kun drøye fire uker til VM i Falun smeller i gang. På Værnes møtte han med ei gipsa hånd.

– Det var flaks at det var venstrehånda, ellers hadde det vært vanskelig å både reise og ordne meg. Nå har jeg både fått dusja og gått på do, sier han.

32-åringen har selv sett videoopptak av fallet.

– Det er et veldig fint fall, jeg hopper langt og lander tungt, men jeg klarer ikke å se hvordan hånda blir skadet. Det føltes ikke så veldig vondt der og da, men jeg kjente etter hvert at noe var feil i hånda, sier han.

Bardal har aldri hatt noen store skader før nå, og heller aldri hoppet med en armskade.

– Jeg brakk foten i mitt første skihopp for 25 år siden, men ellers har jeg vært heldig, sier han.

Får trent, selv med skaden

Bardal

Bardal er fortsatt optimistisk, og sier han satser på å få hoppe i Falun.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Skistjerna har ikke fått høre om han kan hoppe i VM i Falun eller ikke, men han håper at hånda skal bli bra nok til å kunne gjennomføre.

– Legene sier at man må vente i seks uker før jeg kan hoppe, og det er ei uke for lenge, men vi får se. Første prioritering er få hånda bra, men jeg vet at flere før meg har hoppet med skinner og lignende, så jeg har tro på at det skal gå bra, sier han.

Han bekrefter også at han får til å trene selv om situasjonen er som den er.

– Jeg får gjort unna det meste, men jeg får ikke hoppet noe særlig. Jeg får vanlig fysisk og teknisk trening. Hoppinga får komme etter hvert, sier Bardal.

SE FALLET TIL BARDAL:

Komm.: Christian Nilssen og Johan Remen Evensen.

VIDEO: Anders Bardal greide ikke å holde seg på beina etter hoppet.

Siste nytt

 • Fratatt to poeng etter sesongslutt

  Det italienske fotballforbundet har bestemt at Bari mister to poeng som følge av økonomisk rot. De faller ned fra sjette- til syvendeplass i Serie B, skriver NTB.

  Det gjør at klubben mister hjemmebanefordel i opprykkskvalifiseringen mot Cittadella.

 • Brølte for seier etter 46 poeng

  LeBron James leverte en kamp av de sjeldne med 46 poeng i nattens kamp i NBA-sluttspillet. Han bidro sterkt til at Cleveland Cavaliers slo Boston Celtics 109-99, og utlignet til 3–3 i kamper.

  Den avgjørende kamp syv spilles natt til mandag.

  LeBron James
  Foto: David Richard / Reuters
 • Martinsens IceHogs på vei tilbake

  Etter tre strake tap mot Texas Stars i AHL-sluttspillet, har Andreas Martinsen og Rockford IceHogs nå vunnet to strake kamper.

  Etter 3-1-seier i natt står det 2–3 i kamper, og Martinsens menn må vinne de to siste for å ta seg til sluttspillfinale.

  Andreas Martinsen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien fotball kvinner: Røa - Arna-Bjørnar
Toppserien: Røa - Arna-Bjørnar
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Kolbotn - Klepp
Toppserien fotball kvinner: Kolbotn - Klepp
4-4-2 med Schau og Aune
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Stabæk - Sandviken
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune