Hopp til innhold

VM kan ryke for Bardal

Han var på vei tilbake til storformen. Men et brudd i håndleddet kan nå sette en stopper for VM-drømmen.

Anders Bardal

MISTER VM? Anders Bardal kan gå glipp av årets høydepunkt i Falun på grunn av håndleddsbruddet.

Foto: NRK

Bardal

VAR PÅ VEI TILBAKE: Anders Bardal har hoppet godt i det siste.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Det er jo typisk... når man er litt på tur tilbake igjen, etter flere renn med problemer. Det er litt bittert det, sier Anders Bardal oppgitt til NRK.

Torsdag skadet trønderen håndleddet, da han tok seg for etter et superhopp på 140 meter i verdenscup-kvalifiseringen i Wisla. Først var han og landslagsteamet positive til skaden, men etter videre undersøkelser av hånda på sykehus i Polen har tonen forandret seg.

– Jeg kjente med én gang at det ikke var helt bra, men jeg trodde det var et fint og enkelt brudd. Det viser seg imidlertid å være mer komplisert, forteller skihopperen.

Se hoppet og fallet på 140 meter her. (Artikkelen fortsetter under videoen)

VM kan ryke for Anders Bardal. Den regjerende verdensmesteren må opereres etter at han falt og brakk håndleddet i kvalifiseringen i polske Wisla i dag. 
Skaden er verre enn han først trodde.

VM kan ryke

Det er bare én måned og fem dager til kvalifiseringen i liten bakke i Falun-VM. 20. februar er datoen da Anders Bardal må være restituert fra håndskaden. Skaden blir nøye evaluert av leger, i samråd med han selv og landslagstrenerne.

– VM har jeg ikke rukket å tenke så mye på ennå. Nå vil jeg bare hjem fortest mulig, og få norske ortopeder til å se på skaden. Vi får ta det fra Trondheim, sier Bardal.

De polske legene har satt inn både skruer og plater i håndleddet hans. Og på St. Olavs Hospital i Trondheim venter det operasjon om noen dager.

Får trene nesten normalt

Et brudd i håndleddet er imidlertid ingen alvorlig skade for en skihopper. Norges mest stabile utøver de siste årene tror derfor han kan trene tilnærmet normalt fram mot VM.

(Artikkelen fortsetter under bildet. Det viser Bardal på vei fra ambulansen til sykehuset i Polen. Det var før han fikk vite at skaden var mer omfattende enn antatt.)

– Man hopper jo ikke med håndleddet. Jeg håper jeg er tilbake så raskt som mulig, men det er jo ikke bare opp til meg å avgjøre. Jeg har uansett en stor plan om å hoppe i VM.

Formen i anmarsj

Hoppet på 140 meter i Wisla var et bevis på at Bardal var på vei til å finne tilbake til storformen. Han forteller at det har vært positivt å trene hjemme i Trondheim.

– Jeg har hatt noen veldig fine opplevelser i Granåsen i det siste, og det startet veldig bra her også. Uansett, jeg tar med meg at jeg hopper godt på ski igjen, sier trønderhopperen.

Siste nytt

  • Børven skadd før serieåpningen

    Odd-spissen Torgeir Børven fikk en smell i lysken på trening skjærtorsdag og går trolig glipp av eliteseriestarten hjemme mot Haugesund, melder Varden.

    Børven var ikke å se på Odds treningsfelt fredag. Kampen mot Haugesund spilles 1. påskedag, og spissen har fortsatt en liten hevelse i lysken, skriver Varden.

    – Torgeir er ikke bra nok til å trene i dag. Men det er for tidlig å si hvor lang tid dette vil ta. Vi tar dag for dag. Torgeir gikk av i går for ikke å ta noen sjanser, sier trener Kenneth Dokken til avisen.

    (NTB)

    Portrett av Odds Torgeir Børven fotografert på Skagerak Arena
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Dobbel punktering for Solberg i Kenya

    Oliver Solberg havnet i ordentlig trøbbel under fredagens formiddagsøkt i Rally Kenya. Både på den tredje og den fjerde fartsprøven punkterte 22-åringen.

    Dermed er han mer enn sju minutter bak teten i det totale sammendraget, mens det opp til lederen i WRC2-klassen skiller rett i underkant av fire minutter.

    Etter solid kjøring på fredagens første fartsprøve gikk det galt tidlig på den andre. Et dekkskifte kostet 22-åringen nær to minutter.

    – Vi kjørte rent, men disse tingene kan skje når terrenget er så krevende, skrev Solberg på X.

    En drøy time senere punkterte Solberg og makkeren Elliott Edmondson igjen, og nesten fire nye minutter gikk tapt.

    – Fartsprøve nummer fire brakte med seg samme uflaks som den tredje. Vi har ikke marginene på vår side, men alt kan skje i dette rallyet. Herfra og ut er det fullt trykk på pedalen, skriver 22-åringen.

    (NTB)

    OU7SVdPdOTc
    Foto: AFP
  • Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

    Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

    Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

    I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

    (NTB)

    YNP63FKdBtg
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal