Hopp til innhold

Har ingen forklaring på Barcelonas mystiske formsvikt

Barcelona hadde gått 39 kamper uten tap og var i ferd med å leke seg til ligagull. Men noe har skjedd med verdens beste fotballag.

Messi

MÅLTØRKE: Lionel Messi fortviler under kampen mot Real Sociedad på lørdag. Han har ikke scoret på fem kamper.

Foto: ANDER GILLENEA / Afp

– Vi er ikke maskiner. Vi er menneskelige, sa Barcelona-trener Luis Enrique etter lørdagens overraskende 0-1-tap for Real Sociedad.

Barcelona har bare tatt ett poeng på de siste tre ligakampene, og ligger plutselig bare tre poeng foran Atletico Madrid med seks kamper igjen av den spanske ligaen.

Det mest overraskende - at de har tapt begge de to siste oppgjørene.

Messi

Dette har blitt et litt for vanlig syn for Barcelona de siste kampene: At motstanderen jubler for scoring.

Foto: ANDER GILLENEA / Afp

Hadde 39 på rad uten tap

Det er kanskje ikke så uvanlig for de fleste lag, men for denne utgaven av Barcelona er det et lite sjokk. I starten av mars i år hadde de gått 39 kamper på rad uten tap. Messi, Suarez og Neymar ble hyllet som tidenes kanskje beste angrepsrekke, og Barcelona var i ferd med å cruise til ligagull.

De hadde målforskjell 15-1 på de siste tre kampene, og ledet ligaen med åtte poeng:

Laster innhold, vennligst vent..

Nå er situasjonen en helt annen:

 • De har tapt to ligakamper på rad for første gang siden november 2014.
 • De har ikke holdt nullen på fem kamper.
 • De har tatt bare ett poeng på tre ligakamper for første gang siden 2008/2009-sesongen.
 • Lionel Messi har gått målløs på fire kamper for første gang siden månedsskiftet april/mai i 2009, ifølge ESPN Stats and Info.
 • Og viktigste av alt: Det er bare tre poeng ned til Atletico Madrid på tabellen.

– Vi har aldri sagt at ligaen var avgjort, sier trener Luis Enrique.

– Pessimistiske tanker og meninger vil sikkert følge oss i de kommende dagene. Det vil ikke tjene laget i det hele tatt, sier han til AFP.

Luis Enrique

Barcelona-trener Luis Enrique må innse at den spanske ligaen har blitt et rotterace.

Foto: VINCENT WEST / Reuters

– Vanskelig å si

NRKs fotballskribent Thore Haugstad, som er bosatt i Spania for å følge de spanske topplagene, greier ikke finne noen god forklaring på hvorfor et så seierssikkert lag plutselig har begynt å tape poeng.

– Det er litt vanskelig å si, sier han.

– Mot Real Madrid kan enkelte spillere har vært slitne, da laget kollapset på slutten. Det er verdt å huske at de søramerikanske spillerne nettopp hadde kommet tilbake fra lange og slitsomme reiser etter å ha spilt VM-kvalik.

Kanskje kan rett og slett de tøffe motstanderne være hovedårsaken.

– Kampene har rett og slett vært vanskelige. De spilte uavgjort borte mot Villarreal, hvor både Real Madrid og Atletico Madrid tapte sine oppgjør tidligere i sesongen. I går tapte de mot Real Sociedad på Anotea, hvor de ikke har vunnet siden 2007. De har utvilsomt mistet litt av formen, men kampprogrammet kan heller ikke ignoreres, sier Haugstad.

Spillerne har troa

Forsvarsspiller Gerard Pique sier at laget må skjerpe seg for å unngå å ryke ut av mesterligaen på onsdag.

– Ingen kan gjøre alt perfekt hele sesongen. Vi vet hva vi må forbedre, sier midtstopperen.

– Vi er fortsatt Barcelona, sier Andres Iniesta.

Siste nytt

 • Maradona-rettssak utsatt til oktober

  Rettssaken mot Diego Maradonas medisinske team kommer først i gang i oktober. Åtte personer er tiltalt for å ha medvirket til fotballikonets død.

  Maradona døde i november 2020. Kort tid i forveien hadde han vært innlagt på sykehus, der han ble operert for hjerneblødning.

  Argentinsk påtalemyndighet har tatt ut drapstiltale mot åtte medisinere for å ha medvirket til legendens død. Det er blant annet anført at helsepersonellet ikke gjorde forsøk på å redde Maradonas liv.

  Maradonas personlige lege Lepoldo Luque er blant de åtte tiltalte i saken.

  Opprinnelig skulle rettssaken starte kommende uke, men onsdag opplyste en dommer i Buenos Aires at det ikke skjer før i oktober. Grunnen skal være at det fortsatt gjenstår å få plass en del praktiske ting før høringene kan starte.

  De åtte medisinerne risikerer fengselsstraffer fra åtte til 25 år.

  Den samme dommeren besluttet onsdag å avvise deler av familiens forespørsel om å flytte Maradonas levninger fra en privat kirkegård til et mausoleum.

  (NTB)

  GJuZoXKupr4
  Foto: AP
 • Olympiakos vant serieligaen

  Olympiakos slo Fiorentina i onsdagens finale i serieligaen i fotball.

  Tittelvinneren ble kåret på AEK Arena i Aten. Oppgjøret hadde få sjanser, og i den greske kveldsvarmen gjorde lagene det vanskelig for hverandre. Kampen gikk til ekstraomganger, hvor Olympiakos skåret.

  Ligaen er lavest rangert av Uefas tre europacuper. Den ble opprettet foran 2021/22-sesongen. (NTB)

 • Nok en nedtur for Glimt – klarte kun uavgjort mot Sandefjord

  Med 1-1 hjemme mot Sandefjord ble det nok et lunkent resultat for Bodø/Glimt i eliteserien. De to foregående kampene har endt med bortetap mot HamKam og uavgjort hjemme mot KFUM i forrige kamp.

  Sandefjord gikk først opp i føringen etter 35 minutter. Eman Markovic. Sandefjord-spilleren fikk ballen da han stod umarkert ute til høyre i Glimts boks og sendte den inn i nettmaskene.

  Det så lenge ut til at Sandefjord skulle ta med seg ledelsen til pause, men inne i overtiden i førsteomgang ble det dramatikk.

  Kasper Høgh ropte på straffespark etter at han ble hektet av Sandefjord-spiller Christopher Cheng inne i sekstenmeteren. Etter en VAR-sjekk ble det dømt straffe til de gulkledde, og den banket Albært Grønbek i mål.

  Trener Hans Erik Ødegaard og hans menn i Sandefjord stod med tre strake tap i eliteserien før uavgjort-kampen mot Glimt og befinner seg helt på bunnen av tabellen. Bodø/Glimt på sin side leder serien med 24 poeng.

  Eliteserien i fotball 2024: Bodø/Glimt-Sandefjord
  Foto: Mats Torbergsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal