NRK Meny
Normal

Glimt-stjerne får ikke delta i «Slaget om Nord-Norge»

Førstedivisjonslaget Tromsø har et historisk overtak på Bodø/Glimt. Det vil de helgule gjøre noe med i kveld, uten sin kanskje største stjerne.

Glimt scorer

Papa «Badou» Ndiaye scoret et nydelig mål borte mot Haugesund i cupen i fjor. Senegaleseren må stå over kveldens kamp mot Tromsø.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Mens resten av lagene gjorde opp om billettene til fjerde runde i cupen allerede i går kveld, skal de to nord-norske rivalene kjempe seg i mellom i kveld.

Torsdag reiste de helgule fra Bodø nordover, etter å ha gjort unna de siste forberedelsene før møtet med førstedivisjonslaget fra Tromsø.

– Jeg tror det blir mye oppmerksomhet rundt denne kampen. Vi har et veldig bra lag, og vi må være fokuserte og klare til å krige. Klarer vi det, så kan vi vinne, sier midtbaneelegant Papa «Badou» Ndiaye.

Må stå over

Onsdag deltok han for tredje gang på trening siden den dramatiske smellen på Viking stadion for drøyt halvannen uke siden.

Jan Halvor Halvorsen

Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen må klare seg uten sin kanskje beste spiller.

Foto: Øystein Nygård / NRK

I formiddag ble det klart at Glimts nummer 7, som er med resten av laget nordover til Tromsø, ikke får spille kampen.

Årsaken er at klubbens medisinske støtteapparat vender tommelen ned som følge av hjernerystelsen, skriver Avisa Nordland.

– Jeg skulle gjerne brukt Badou i denne kampen. Han har trent med laget i tre dager og virker pigg. Men, når legene ikke klarerer ham for kamp, så får vi heller vente til han er spilleklar, sier Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen til avisa.

Historisk overtak

Dermed er Glimt-laget betydelig svekket foran rivaloppgjøret mot TIL i kveld. De helgule er forberedt på tøffe tak mot laget i rødhvite striper.

De siste elleve årene har lagene møttes 46 ganger. Tromsø har vunnet 22 av kampene, mens Glimt har gått seirende ut 13 ganger.

Ett av de mest minnerike oppgjørene er nok cupfinalen på Ullevål i 1996. Den gang vant laget fra Tromsø 2-1.

– Spillerne er motiverte, og vi gleder oss til denne kampen. Hver eneste kamp er en cupfinale for oss. Vi må jobbe steinhardt for å få et godt resultat, sier lynvingen fra Nesna, Ulrik Berglann.

Papa Badou Ndiaye

Papa «Badou» Ndiaye går glipp av kveldens rivaloppgjør.

Foto: Ola Helness / NRK

Til tross for flere skadefravær i stallen er motivasjonen på topp, forsikrer Berglann.

– Det er jo rivalisering på høyt nivå. Det har alltid vært rivalisering mellom TIL og Bodø/Glimt. Det blir artig å oppleve det én gang til.

Eneste oppgjør i år

Møtet på Alfheim blir nemlig eneste mulighet til å se de to lagene mot hverandre i en offisiell kamp denne sesongen.

For mens Glimt ligger trygt plassert rundt midten av Eliteserietabellen, kjemper torsdagens motstandere om opprykk fra førstedivisjon.

Likevel går ikke Glimt-spillerne uten videre med på at de er favoritter, tross divisjonsforskjellen.

– I cupen kan alt skje. Vi må bare ta én kamp om gangen, sier Berglann på godt fotballnorsk.

– Det er ikke bare å reise opp dit og ta hjem seieren, legger han til.

Kanskje har han cupmøtet mellom de to lagene på Aspmyra i 2002 i bakhodet. Også den gang var Bodø/Glimt i Eliteserien, mens Tromsø holdt til i førstedivisjon. Resultatet? 1-5.

– Uhyre viktig

Trond Olsen

Det er som regel tøffe tak når rivalene i nord møtes. Her setter Glimts Trond Olsen inn 3-1 i en treningskamp på Aspmyra i Bodø i vinter.

Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

Onsdag kveld ble fjerde runde i cupen trukket. Dersom Glimt vinner møter de Stabæk på Aspmyra. Går Tromsø seirende ut må de reise til Bærum.

Før den tid kommer handler det uansett bare om å komme seg videre fra den tredje runden.

Sist lagene fra Nord-Norges to største byer møttes i Norgesmesterskapet var i 2012. Da vant TIL 1-0 mot Glimt, også den gang på hjemmebane.

For Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen, som selv er fra Bamble i Telemark, blir dette hans aller første nordnorske rivaloppgjør.

– For meg er dette en helt vanlig fotballkamp. Jeg vet at akkurat denne kampen betyr uhyre mye for Tromsø- og Glimt-supporterne. Det er veldig flott, men for oss er dette en viktig cupkamp, sier han til Avisa Nordland.

– Vi går alltid til kamp for å vinne. Så også denne gang, legger han til.

 • Kampen kan du følge på NRK P1 klokka 18
Bodø/Glimt er forberedt på tøffe tak mot Tromsø når de møtes i morra i tredje runde i cupen. Tromsø har slått Glimt de fleste gangene lagene har møttes de siste 10 årene, men nå er det Glimt som må tåle favorittstempel.

Bodø/Glimt må være forberedt på tøffe tak mot Tromsø når de møtes i tredje runde i cupen. Tromsø har slått Glimt de fleste gangene lagene har møttes de siste 10 årene, men nå er det Glimt som er en divisjon over TIL og må tåle favorittstempel.

Siste nytt

 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Ancelotti blir Napoli-trener

  Carlo Ancelotti (58) har skrevet under en treårskontrakt som trener for serie A-klubben Napoli. Ancelotti fikk sparken i Bayern München sist høst. Han erstatter Maurizio Sarri som ledet Napoli til andreplass bak Juventus. Sarri skal være aktuell som ny trener i både Chelsea og Zenit St. Petersburg.

  SOCCER-ITALY-NAP/
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal