Avviser klagen fra Finnmark

Idrettens lovutvalg vil ikke be om granskning av Idrettsstyret etter OL-saken.

Marit Wiig
Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix

Det gjør lederen i lovutvalget, Marit Wiig, klart i dag. Wiig mener klagen fra Idrettskretsene i Finnmark og Troms, samt Ishockeyforbundet er sendt til feil adressat.

- Dette er idrettspolitikk og utenfor vårt arbeidsområde, sier Wiig til NRK Sporten.

Idrettsstyrets avgjørelse om å trekke søknaden om statsgaranti og sette punktum for Tromsø-OL, ble tatt på sviktende grunnlag, mener initiativtaker bak klagen, leder i Finnmark Idrettskrets, Kåre Breivik.

Han ønsket at lovutvalget skulle gå inn for at utenforstående eksperter foretok en gjennomgang av hvordan idretten har behandelt OL-saken.

Utenfor mandatet

Men det har Lovutvalget nå avslått. Marit Wiig viser til at lovutvalgets oppgave er å tolke bestemmelser i idrettens lovverk. Og siden brevet fra OL-forkjemperne ikke henviser til at noen lover er overtrått, ligger saken utenfor lovutvalgets mandat.

På onsdagens idrettsstyremøte sa idrettspresident Tove Paule at hun ikke så noen grunn for å granske seg selv og styret.

Men hun mener det kan bli aktuelt å la Idrettstinget i fremtida behandle OL-saker.

Siste nytt

 • Tilbake på trening

  Tarik Elyounoussi trente med resten av landslaget onsdag, etter å ha stått over gårsdagens økt som følge av en strekkskade. Håpet er at angriperen skal rekke fredagens oppgjør mot Slovenia.

  Nasjonsliga Slovenia mot Norge.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Zlatan-perle årets mål i USA

  Zlatan Ibrahimovic debuterte med et brak for LA Galaxy. I lokalderbyet mot LAFC kom han inn på stillingen 1-3. Utligningen hans, en voldsom volley fra 40 meter, er nå kåret til årets mål i MLS. Ola Kamara hadde for øvrig målgivende pasning på målet.

  Los Angeles FC v Los Angeles Galaxy
  Foto: Jayne Kamin-oncea / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Torsteins sjakkskole
Sport i dag